Sukkerfri, brente mandler!

4. Søndag i advent og jula er rett rundt hjørnet!
Er dere begynt å bli klare?

Sukkerfri, brente nøtter lager eg heile året, men brente mandler måtte fylles opp i glasskrukkene no som det er jul. Knasande sprø, søte og litt salte nøtter – perfekt som snacks i desse dager. Eg har delt oppskirft på brente nøtter før i fleire varianter, og eg har sett at fleire av dere har funne dei fram til jul – så det er kjempebra!

For dere som vil prøve dere, her er den raske og enkle oppskrifta på nytt –

Sukkerfri, brente mandler
200 g mandler
1 ss ekte smør, evt. cocosa
2-3 ss sukrin gold
1 ts maldonsalt
Kanel og evt. kardemomme

? Varm opp ovnen til 180 grader og rist nøttene i 5-7 minutter i bakepapirkledd langpanne.

? Ha nøttene over i en bolle og tilsett smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og krydder. Vend godt før du fordeler mandlene over steikebrettet igjen. Pass på at mandlene har ei god hinne med blandinga rundt seg.

? Ettersteik midt i ovnen i 5-7 minutter, dei skal få en gyllen – men mørkere farge. Pass på at dei ikkje svir seg. La nøttene avkjøle seg på steikebrettet, det er først når dei er heilt avkjølte at dei stivner og blir knasande sprø.

? Oppbevar i glasskrukke i romtemperatur, nøttene holder seg i månedsvis! Lenken er sponsa.

Tidligere har eg blant anna brukt valnøtter, cashewnøtter og ferdigskivede mandler framfor heile mandler. Sistnevnte er uten tvil favoritten min – tynne, sprø og smakfulle mandelflak ?

Bruker du andre nøtter er mengden den samme, men bruker du skivede mandler får du pakker på 300 g. Da bruker du bittelitt ekstra smør, ellers samme oppskrift og framgangsmetode!

Du kan fint doble eller triple oppskrifta, perfekt å fylle i små glasskrukker eller juleposer og gi som en liten tilleggsgave til jul ? Det er alltid kjekt å få noke heimelaga!

God søndag alle sammen, nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Kan man bruke vanlig sukrin? Evt hvorfor ikke? 🙂

  2. Julie @ WolfItDown

    Klassiker <3

  3. Hei 🙂 Bruker du varmluft på stekeovnen…?

  4. Linda Marie Stuhaug

    Signe: Nei, då hadde det stått 🙂 Vanlig over- og undervarme!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så absolutt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Malin: Det går an, men vil gi anna smak og ettersmak 😉 Du kan lese kvifor her: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html

  7. lene.mliis.com

    Så utrolig godt ut ?

  8. Linda Marie Stuhaug

    lene.mliis.com: Fantastisk god snacks, ikkje minst til å toppe på blant anna havregrøt og smoothier 🙂

  9. Cecilie Lykke

    Nam, så gode de ser ut! 🙂

  10. Hvilket ernæringsstudie starter du på til høsten?:) Klinisk ernæring på uio, eller samfunnsernæring på hioa eller noe annet?

  11. Linda Marie Stuhaug

    Liss: Ernæringsfysiolgi på privatskule eller samfunnsernæring på hioa, kommer an på kor eg kommer inn 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Cecilie Lykke: Brente mandler er supersnacks i desse tider 🙂 God jul til deg, Cecilie!

  13. Hei! 🙂 Har du prøvd å bruke fibersirup til brente mandler?

    1. Hei! Nei, det har eg ikkje – men det fungerer nok heilt fint 🙂

      1. Det funka veldig bra! 🙂

  14. Kan man bruke vanlig brunt sukker istedenfor sukrin gold? I såfall, blir det samme mengde?

  15. tina Simensen

    kan jeg bruke sukrin gold i sirup?