Sunne, søte og saftige peanøttpannekaker

God lørdag!

Dagens frukust var så god at eg må dele den med en gang. Sunne, søte og saftige pannekaker med smak av peanøtt – og ikkje minst en bedre smakskombinasjon av topping! Synd at eg tenkte på bilde etter eg hadde spist opp, men det gjorde ingenting da eg fant tilbake til noken gamle bilder i arkivet som ser identiske ut.

Proteinrike pannekaker passer like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Smak og topping kan varieres fra gang til gang, idag frista det med peanøttpannekaker så da er peanøttmel toppers å ha i skapet. Har du ikkje peanøttmel kan du male peanøtter til mel i en foodprosessor, eller rett og slett bruke anna tørrvare, som for eksempel havremel.

Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –

Peanøttpannekaker, 1 person
1 egg
2 ss kesam eller gresk yoghurt*
30 g peanøttmel
15 g (glutenfritt) havremel
1 stor ts sukrin+ *
Eit godt dryss kanel og kardemomme
Vatn/melk til passe konsistens

Miks sammen ingrediensene og juster med væske til passe konsistens. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kommer an på kor masse væske du bruker – så det er opp til deg. La røra svelle eit par minutter før du steiker på middels varme og serverer straks!

TIPS/ALTERNATIVER
– For melkefri variant: bruk søtpotetmos, most banan, kokoskrem (kokosmelk som står kaldt og danner en stiv krem på toppen), eller soyayoghurt istedenfor kesam/gresk yoghurt.
– Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 2 store ts sukker.

Topping med cottage cheese, eit dryss kanel, bananbiter, bringebær, blåbær og cashewnøtter gjorde måltidet komplett. Du kan selfølgelig servere med akkurat det du ønsker!

Lag gjerne dobbel porsjon og del matgleden med en heldig!


God lørdag alle sammen 🙂

18 kommentarer

 1. Madde K.K

  Åh, nam! De pannekakene så fantastiske ut 🙂 Ønsker deg en fin romjul og et godt nyttår 🙂

 2. Johanne

  Du er så inpirerende:) de seige kransekakestengene dine har vært en stoooor favoritt i julen:) har et spørsmål: har du prøvd å lage lake av sukrin? 🙂

 3. Blir nok mer sunn mat nå på nyåret..selv om vi ikke er av de som stapper i seg mest..blir det jo lett et annet kosthold i disse dager..ribbe og riskrem er jo deilig..men det holder å spise det en gang eller to..slik mat du legger ut her ..kan en jo spise masse av og ikke bli lei…Fin jul videre:)

 4. lovelyliller.com

  Har to par reebok nano 😀 Pannekakene så gode ut. Har dere ikke snø der du er? 🙂

 5. Nam 😀

 6. Går det an å bytte ut peanøttmelet med kokosmel? 😀

 7. Marita-Susan

  Her bør jeg henge fremover! Trenger sårt hjelp med kostholdet 🙂 Veldig Du er velkommen til å titte innom siden min og legg meg gjerne til. Jeg har ofte «gratis give away» og blogger variert. Hudpleietips,trening,humor,konkurranser,hverdag,oppdrett av pomeranian og rottweiler. Håper du får en flott dag! Klem <3

 8. Tenkte bare at jeg skulle informere om at peanøtter kan ikke males om til mel i en foodprosessor. Nøttene skiller ut fettet, og derfor vil det bli smør helt av seg selv 😉 Men pannekakene så gode ut 😀

 9. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Før peanøttene skillet fettet blir alt smuldrette. Ikkje malt til like fint mel som peanøttmel, men såpass masse at det går an å bruke i oppskrifta 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Marita: Så bra! Mange sunne og smakfulle alternativer til mat her, så det er berre å henge med 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Ja, du kan bruke andre meltyper som det står i innlegget 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Så godt 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Joda – her har vi MASSE snø 🙂 I går natt og i natt er det komt fleire tiltalls centimeter med nysnø i tillegg. Fantatsisk!

 14. Linda Marie Stuhaug

  annebe: Det er heilt sant, meg eg kan da umlig tru dere spise ribbe og riskrem til frukost eller lunsj kvar dag? Hehe 🙂 Oppskirftene ligger jo i arkivet så man kan bruke dei kortid som helst, så lesere får ruske dei fram når dei ønsker 🙂 God jul vidare til deg også!

 15. Linda Marie Stuhaug

  Johanne: Tusen takk Johanne, så kjekt å lese 🙂 Eg har ikkje laga noke fyldig sukkerlake med sukrin nei.. noke spesielt du har tenkt å lage? 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Madde K.K: Takk det samme til deg, Madde 🙂

 17. Johanne

  Tusen takk for svar 🙂 jeg skal lage «hermetiske» pærer, og de skal koke i en sukkerlake som også blir en saus. Men det er så mye sukker i oppskriften, så hadde vært fint om jeg kunne byttet det ut med sukrin. Har lest at det lett krystalliserer seg, men tenkte kanskje at sukrin gold ville funke. Får prøve meg litt frem hvis jeg rekker 🙂 fortsatt god jul til deg! Og tusen takk for at du gjør det lett som en plett å spise sunt 😀

 18. Linda Marie Stuhaug

  Johanne: Sukrin aleine vil gi en kjølende og småfalsk ettersmak, så eg ville i tilfelle kombinert sukrin med sukringod eller sukrin+ 🙂 Gi gjerne en tilbakemelding om korleis det gjekk, litt spent på dette med sukrin i sukkerlake sjølv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *