Sukkerfri sjokoladepudding

Hei godtfolk!

Kva med mørk sjokoladepudding til dessert idag?
Oppskrifter med smak av sjokolade veit eg mange av dere er begeistra for, inkludert meg sjølv. Desserter, kaker, is, konfekter og lignande er nesten alltid best når det er sjokoladesmak – eg er spesielt glad i mørk sjokolade og har derfor laga mørk sjokoladepudding. Reduser gjerne kakomengden med 1-2 ss og få en lysere variant, du kan smake til underveis så du får den slik du ønsker!

Uten sukker, gluten evt. laktose –

Mørk, sukkerfri sjokoladepudding
3 dl valgfri melk
150 g mager kesam eller gresk yoghurt, evt. laktosefri mager kesam
1 vaniljestang
3-4 ss sukrin+
4 ss kakaopulver (2-3 ss for litt lysere variant, smak til)
3 gelatinplater

1. Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kakaopulver og sukrin+. Varm opp på svak varme og sett kjelen til side i det det begynner å koke.

2. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt medan melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene og smelter dei i den varme melkeblandinga.

3. Avkjøl litt før rører inn mager kesam/gresk yoghurt, smak til om du ønsker den søtere eller mørkere og juster deretter. Hell alt over i en form, skål eller 3 porsjonsformer. Avkjøl i kjøleskap, sjokoladepuddingen er klar etter 3-4 timer. Den kan fint lages dager i forvegen da den står seg godt! Lenken er sponsa.

Sjokoladepuddingen er ikkje komplett uten vaniljesaus! Oppskrift finner du blant anna HER.

Nyt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Spm: når du skriver kakao, er det vanlig bakekakao? Jeg er ikke glad i mørk sjokolade så fint at du spesifiserer hva man kan gjøre for at den blir lysere 🙂

 2. Å, så herlig! Du er så utrolig flink, Linda 🙂 Ha en kjempefin romjul og et godt nyttår!

 3. Nå fristet det med sjokoladepudding altså 🙂 Hva bruker du å gjøre med eggehvitene som blir til overs fra vaniljekremen? Ha en god jul 😀

 4. lovelyliller.com

  Så supergodt ut! Sjokoladepudding er så godt 😀

 5. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Sjokoladepudding er definitivt en favoritt 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Helen: Eggekvittene bruker eg i omeletter, eggerøre, lager proteinfluff, sjokolademousse eller lignande. Ingenting blir kasta 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Jlb: Tusen takk for det! God jul og godt nyttår til deg og dine 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Eg bruker originalkakao og ikkje bakekakao, men det går nok for det samme såvidt eg veit 🙂 Visst du leser heile innlegget så står det kva du kan gjere for å få en lysere sjokoladepudding 😉 Håper det smaker 🙂

 9. Julie @ WolfItDown

  Sunnifisert klassiker som smaker vel så godt er aldri feil 😀 Også vaniljesaus på <3

 10. Cathrine

  Hei. Jeg har en Kesam orginal liggende. Kan den brukes til sjokoladepuddingen tror du?

 11. Hei! Hadde du kanskje kunne skrevet et innlegg om hvilke matvarer/bakevarer du har i kjøleskapet til en hver tid (typ sukrin ol). Er sikkert mange som vil starte det nye året med blanke ark, og et slikt innlegg hadde vært perfekt! Godt nyttår til deg:)

 12. Linda Marie Stuhaug

  Aimee: Hei! Eg får sjå kva eg har tid og mulighet til. Minimalt med PCtid no i jula, men eg får sjå på nyåret 🙂 Det er mange som har etterspurt eit slikt innlegg så det er absolutt på tide å lage eit!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine: Det kan du absolutt 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Sjokoladepudding er ikkje det samme uten vaniljesaus! Så godt 🙂

 15. Lenge sidan du har skrive dette innlegget no, men lurar på om ein kan bruka sjokolademelk i denne oppskrifta? Tenkjer då å redusere mengda kakao og evt. auke kesam?

  1. Hei! Det går nok heilt fint 🙂