«Plukkfisk» & krema sjokoladeis

Fiskemiddager står på menyen opp til fleire ganger i veka sjølv om det er romjul.
Det smaker nesten enda bedre i desse dager faktisk!

1.juledag har vi alltid blodfersk torsk til middag som vi trekker i salt vatn og serverer med kokte poteter, gulerøtter (og brokkoli/rosenkål innimellom) bacon og flatbrød. Vi lager som regel alt for masse og har rester igjen som blir til restemat dagen etterpå i en anna vri, heime kaller vi det for "plukkfisk" –

"Plukkfisk" er rett og slett at vi rusker alt sammen i ei steikepanne til det blir gjennomvarmt.

Fisken renser vi for bein, potetene kuttes i terninger, gulerøttene deles opp og baconrestene bruker vi som det er. Alt i ei panne og rett på tallerken etterpå. Supergodt, enkelt og en knall måte å bruke opp rester på!

Man kan nesten kalle det for pytt i panne… eller fisk i panne? Fiskepanne? Fiskepytt i panne?

Uansett – eit tips fra meg til dere lesere som kanskje har fiskerester igjen!
Du kan selfølgelig gjere det samme med anna type fisk, både rød og kvit.

Når vi er inne på restemat kan eg slenge med ei nydelig desserttips i samme slengen. Ikkje direkte restemat, men om du har tenkt å kaste overmodne bananer kan du heller lage deg en nydelig, krema sjokoladeis.

Naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri –

Krema sjokolade(banan)is
? Frys ned bananer i biter. Dei kan ligge månedsvis i frysaren.
? Ha bananene i en foodprosessor, blender eller bruk stavmikser til å mose med til en jevn, klumpfri is. Det kan ta litt tid og det er en fordel at bananene får ligge litt i romtemperatur først.
? Smak til med kakaopulver. Du kan også gjere den søtere med sukrinmelis, honning, yaconsirup eller lignande.
? Server straks med den toppingen du ønsker!

Nyt ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 kommentarer

  1. lovelyliller.com

    Elsker plukkfisk , eller «ploppfisk» som jeg har kalt det siden jeg var lita 😀 Kjempegodt!

  2. Å nam det så skikkelig godt ut 🙂

  3. jannickea

    du er en kjempeflink blogger kan du sende meg noen oppskrifter på hjemmelaget is 🙂 på jannilanni@hotmail.com 🙂 eller sende det på bloggen

  4. Linda Marie Stuhaug

    jannickea: Takk for det 🙂 Berre bruk søkefeltet og søk på is, så kommer det opp mange forskjellige oppskrifter. Eg veit ikkje kva du er ute etter, så det er best du leiter dei fram sjølv 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Det er absolutt knallgodt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Absolutt en av mine favorittmiddager når det kommer til fisk på menyen 🙂

  7. jannickea

    oki tusen takk <3

  8. Julie @ WolfItDown

    Hahha ja, tenkte pytt-i-panne når jeg leste om det, men herlighet så godt det så ut da 😀 Perfekt uansett når det måtte være på dagen 😀 Håper du har hatt en finfin romjul Linda 🙂 xx

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er jo nesten som pytt i panne! Ingen fasit på korleis det skal vere eller inneholde så 🙂 Romjula har våre fantastisk, håper du også har storkost deg Julie <3

  10. Linda Marie Stuhaug

    jannickea: Ingen problem 🙂

  11. Anne Berit

    Hei! Jeg oppdaget bloggen din nå i kveld og har sittet lenge og lest og tittet på oppskrifter. Jeg føler meg aldeles buksprengt av julemat og har grønnsaksabstinenser og ser frem til et lettere kosthold fremover nå – og det fant jeg massevis av inspirasjon til i bloggen din! Tusen, tusen takk for den flotte jobben du har gjort og gjør med alle oppskriftene og jeg håper du vil fortsette en god stund fremover for denne bloggen skal jeg følge! :o) Søtpoteter er jo kjempegodt så jeg skal virkelig prøve ut flere av søtpotetoppskriftene dine! Gleder meg! :o)