Linda Stuhaug

Annonse

29. desember 2014

«Plukkfisk» & krema sjokoladeis

«Plukkfisk» & krema sjokoladeis
Fiskemiddager står på menyen opp til fleire ganger i veka sjølv om det er romjul. Det smaker nesten enda bedre i desse dager faktisk!
1.juledag har vi alltid blodfersk torsk til middag som vi trekker i salt vatn og serverer med kokte poteter, gulerøtter (og brokkoli/rosenkål innimellom) bacon og flatbrød. Vi lager som regel alt for masse og har rester igjen som blir til restemat dagen etterpå i en anna vri, heime kaller vi det for "plukkfisk" –
"Plukkfisk" er rett og slett at vi rusker alt sammen i ei steikepanne til det blir gjennomvarmt. Fisken renser vi for bein, potetene kuttes i terninger, gulerøttene deles opp og baconrestene bruker vi som det er. Alt i ei panne og rett på tallerken etterpå. Supergodt, enkelt og en knall måte å bruke opp rester på!
Man kan nesten kalle det for pytt i panne… eller fisk i panne? Fiskepanne? Fiskepytt i panne?
Uansett – eit tips fra meg til dere lesere som kanskje har fiskerester igjen! Du kan selfølgelig gjere det samme med anna type fisk, både rød og kvit.
Når vi er inne på restemat kan eg slenge med ei nydelig desserttips i samme slengen. Ikkje direkte restemat, men om du har tenkt å kaste overmodne bananer kan du heller lage deg en nydelig, krema sjokoladeis.
Naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri –
Krema sjokolade(banan)is ? Frys ned bananer i biter. Dei kan ligge månedsvis i frysaren. ? Ha bananene i en foodprosessor, blender eller bruk stavmikser til å mose med til en jevn, klumpfri is. Det kan ta litt tid og det er en fordel at bananene får ligge litt i romtemperatur først. ? Smak til med kakaopulver. Du kan også gjere den søtere med sukrinmelis, honning, yaconsirup eller lignande. ? Server straks med den toppingen du ønsker!
Nyt ?

Fiskemiddager står på menyen opp til fleire ganger i veka sjølv om det er romjul.
Det smaker nesten enda bedre i desse dager faktisk!

1.juledag har vi alltid blodfersk torsk til middag som vi trekker i salt vatn og serverer med kokte poteter, gulerøtter (og brokkoli/rosenkål innimellom) bacon og flatbrød. Vi lager som regel alt for masse og har rester igjen som blir til restemat dagen etterpå i en anna vri, heime kaller vi det for "plukkfisk" –

"Plukkfisk" er rett og slett at vi rusker alt sammen i ei steikepanne til det blir gjennomvarmt.

Fisken renser vi for bein, potetene kuttes i terninger, gulerøttene deles opp og baconrestene bruker vi som det er. Alt i ei panne og rett på tallerken etterpå. Supergodt, enkelt og en knall måte å bruke opp rester på!

Man kan nesten kalle det for pytt i panne… eller fisk i panne? Fiskepanne? Fiskepytt i panne?

Uansett – eit tips fra meg til dere lesere som kanskje har fiskerester igjen!
Du kan selfølgelig gjere det samme med anna type fisk, både rød og kvit.

Når vi er inne på restemat kan eg slenge med ei nydelig desserttips i samme slengen. Ikkje direkte restemat, men om du har tenkt å kaste overmodne bananer kan du heller lage deg en nydelig, krema sjokoladeis.

Naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri –

Krema sjokolade(banan)is
? Frys ned bananer i biter. Dei kan ligge månedsvis i frysaren.
? Ha bananene i en foodprosessor, blender eller bruk stavmikser til å mose med til en jevn, klumpfri is. Det kan ta litt tid og det er en fordel at bananene får ligge litt i romtemperatur først.
? Smak til med kakaopulver. Du kan også gjere den søtere med sukrinmelis, honning, yaconsirup eller lignande.
? Server straks med den toppingen du ønsker!

Nyt ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg