Speltlompetoast i vaffeljern

God onsdag!

Dåkke som har fulgt meg sida oppstart av bloggen veit at eg elsker lomper! Eg har våre glad i lomper i årevis, og for to år sida tok det heilt av, og eg lagde alt mulig med speltlomper. Vil du ha en oppsummering kan du lese innlegget mitt «18 forskjellige tips og oppskrifter med LOMPER!»

Lompetoast er en gammal favoritt hos meg. Eg varierer mellom å steike lompene i steikepanna eller i vaffeljern. Denne gangen har eg brukt heimelaga lomper (oppskrift finner du HER), men du kan bruke dei både potetkaker, vanlige lomper eller speltlomper – alt etter kva du foretrekker og har tilgjengelig.

Lompetoast er supergodt og veldig enkelt. Passer til både frukot, lunsj/matpakken, kveldsmat eller tilbehør til middagen – for eksempel suppe eller salater.

Du trenger:
2 lomper pr. toast
Valgfritt pålegg
Krydder

Slik gjer du:
Smør pålegg på eine lompa, legg over ei ny lompe og steik i lompetoasten gyllen og sprø i vaffeljernet. Nyt varm, lun eller kald.

Min påleggsfavoritt som eg virkelig anbefaler er grønn pesto, skinke eller spekeskinke, ost, ruccola og krydder. Magisk god kombinasjon! Ellers er det berre å bruke det du har og liker.

Med litt grønt på sida så blir det komplett.
Prøv til kveldsmaten idag kanskje?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Kan tenke meg det er kjempegodt med ost og skinke på sånne, jeg som er såå glad i tradisjonelt ostesmørbrød 🙂 Må lage det med en gang jeg kan spise melk igjen ^^

 2. Caroline

  Jeg elsker speltlompesmørbrød!

 3. anettesbokboble

  Dette blir kveldsmaten i kveld 🙂 Blir så utrolig inspirert av bloggen din 🙂

 4. Thea Bjerke

  åå, for et utrolig bra tips! Men har du prøvd med speltlomper fra butikken? Regner med at de er litt tynnere enn de man lager selv. Hvor lomper tror du man må bruke for å få en god konsistens?

 5. lovelyliller.com

  Jeg er stor fan av å toaste i vaffeljern! Gir MYE bedre toast 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Heilt enig, så masse bedre enn vanlig toast 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Thea Bjerke: Ja, her har jo eg brukt speltlomper fra butikken 🙂 Du kan bruke kva som helst lomper, det er såpass liten forskjell.

 8. Linda Marie Stuhaug

  anettesbokboble: Så hyggelig! Håper det smaker 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Kanongodt!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Det er skikkelig godt, spesielt med smaken av pesto i tillegg 🙂

 11. Beate Martinsen

  Hallo! Jeg leser på bloggen din her at du har vært i New York. Kunne du tenke deg å dele dine New York-erfaringer med VisitNewYork.no gjennom et lite intervju? Send meg en mail! Mvh Beate.

 12. Leanore & Maria Volpe

  Åhh morgendagens kveldsmat tenker jeg! Så deilig det så ut! 🙂

 13. Julie @ WolfItDown

  MMmm lompevaffel 😀 Syns det er så koselig med vaffel mønsteret, og med lomper så smelter nok ost og slikt fortere, og det er jo kjempebra for de *host hark* oss som er noe utålmodig, hehe 🙂 x

 14. Nam! Bør man smøre vaffeljernet med noe, så det ikke setter seg fast?

 15. elisabeth

  Ser helig ut!! Dette må prøves 🙂 Jeg har sagt det før, men må si det igjen: du er så råå! Aldri vært borti noen som kan oppskrifter som er BÅDE gode og sunne. all ære til deg 🙂 Jeg har også et spørsmål, kan hende du allerede har en oppskrift på dette som jeg ikke har fått med meg, men har du noe oppskrift på søte kjeks? sånn type tom og jerry kjeks? 🙂

 16. Silje Helen

  Prøvd det hele 2 ganger i dag 🙂 DIGGER det! gleder meg til å teste ut litt forskjellige varianter 🙂 Tusen takk for tipset!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Silje Helen: Så hyggelig da! Her skal eg prøve meg på fleire varianter etterkvart også 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  elisabeth: Hei Elisabeth! Tusen hjertelig takk for hyggelige ord, så utrulig kjekt å lese 😀 Gleder stort mitt matglade hjerte. Eg har ikkje oppskrift på slike type kjeks nei, men eg har blant anna salte valnøttkjeks, søte havrekjeks, havrecookies. Bruk gjerne søkefeltet 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Eg hadde ikkje dette problemet og smurte ikkje vaffeljernet mitt 😉 Men det er mulig at noken må dette, kommer naturligvis an på jernet!

 20. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Litt ekstra godt blir det når det ser ut som en vaffel 🙂 Sprø og gode!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Maria Volpe: Super avslutning på dagen 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Beate Martinsen: Eg har ikkje vert i New York, eg har våre i Florida 😉

 23. Ok 🙂 Hva bør man i så fall smøre med? Nøytral olje, smør?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Eg hadde brukt cocosa i tilfelle, men det er smak og behag. Men eg tviler på du trenger å smøre jernet, osten slipper fett og fungerer nesten som olje 🙂

 25. Desse var kjempegode Linda!! Takk for god frukost 😉 😉

 26. Linda Marie Stuhaug

  Bente: Fantastisk Bente! Kjekt det falt i smak 🙂