Sukkerfri sjokolademousse

Denne sjokolademoussen er ikkje anna enn magisk god!

… Smak, konsistens, bitterhet og sødme i riktig kombinasjon.
… uten tilsatt sukker og gluten, proteinrik og alternativ melkefri.
… like god aleine som sammen med vaniljesaus, frukt, bær eller lignande.
… kun 70 sunne kalorier per porsjon.

Like god kvardag som helg, håper det frister –

Sukkerfri sjokolademousse
200 g gresk yoghurt eller mager kesam*
30 g kakao
50 g sukrinmelis*
20 g sukrin gold*
2 gelatinplater
2 eggekvitter
En klype salt
3-4 ss vatn*
Evt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter

? Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

? Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster.

? Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.

? Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn sjokolademousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no.

? Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap. Lenkene er sponsa.

* TIPS / ALTERNATIVER:
? For melkefri sjokolademousse: les denne oppskrifta!
? Bytt gjerne sukrinmelis og sukrin gold med anna tilsvarande søtning for 70 g melis. Det må vere en variant som løyser seg opp utan å krystallisere seg. Bruk gjerne sukrin+!
? Bytt kokande vatn med knallsterk kaffi, så får du moccamousse!
? Vil du heller ha sjokoladeformasj? Bruk 1 ekstra gelatinplate!

Sjokolademousse med vaniljesaus er uslåelig ? Bruk eggeplommene du har til overs og lag heimelaga, sukkerfri vaniljesaus – oppskrift finner du her!

Spis til dessert, kveldsmat, mellommåltid eller etter trening. Godt påfyll er det uansett.

Sjokolademoussen er delt fleire ganger før og tilbakemeldingane har våre knallgode!

Eg veit mange av dere lesere er like glad i sjokoladevarianter som meg. Da er det perfekt med alternativ man kan nyte enda meir av enda oftare!
Sjokoladeglede 😉

Håper den faller godt i smak hos fleire!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

39 kommentarer

  1. Så utrolig godt ut! 🙂

  2. Madeleine

    hvilken kakao bruker du ? 🙂

  3. Hei Linda 🙂 Jeg har akkurat fått påvist intoleranse mot melkeprotein, eggehvitte og litt til. Så lurte veldig på om du kunne komme med en oppskrift på en sunn dessert eller kake som jeg kan lage? Synes det er så kjedelig, hver oppskrift jeg vil prøve er det noe jeg ikke kan spise.. Jeg som elsker å lage sunne ting..

  4. Nina Bakke

    Ser himmelsk godt ut 😀

  5. Christine

    Hei! Eg bur og går på skule i USA for sugeblikket, og lurte på om du veit om ein god erstattning til mager kesam her borte, sidan du sjølv har budd her over ein lengre periode? 🙂 Er gresk yoghurt ein godt alternativt?

  6. Linda Marie Stuhaug

    Christine: Heisann! Eg brukte masse gresk yoghurt når eg budde i USA, som erstatning for kesam og mager kesam. God naturell eller å bruke i oppskrifter 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Magisk god! Eg er hekta 😉

  8. Linda Marie Stuhaug

    Ina: Heisann! Eg har ganske mange oppskrifter i arkivet som er melkefri, der mange også er uten eggekvitte. Blant anna panna cotta, ostekake, ulike muffins, kaker osv. I bakst der eg har brukt eggekvitte kan du evt. bytte egg med «no egg» erstatning 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Vanlig originalkakao 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Evelyn: Fantastisk god er den 🙂

  11. Hei! Søkte på google etter oreokake oppskrift… og fant en! 😀 Men bare lurte på om du hadde prøvd ut en annet alternativ til bunn, noe som kanskje smakes litt mer som orginalen en det questbaren gjør? 😀 Har så lyst å lage en god og «sunn» oreokake i helgen skjønner du… 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Mia M: Eg har svart deg i innlegget du spurte først. Men nei, eg har dessverre ingen oppskrift på oreobunn :/

  13. Hei! Dei 4 ss vatn som står i oppskrifta, er det av det du brukar når du smeltar gelatinen i 3 så vatn? Står ikkje når du ellers skal ha den i. Er berre redd det blir for mykje vatn hvis eg misforstår 🙂

  14. 3 ss vatn skulle der stå 🙂

  15. Julie @ WolfItDown

    Mmmm så deilig 😀 Vedder på denne hadde herlig konsistens, ser jo fløyelsmyk ut 😀 x

  16. Caroline

    Du har så vanvittig mange gode oppskrifter! Kan jo spise «snop» hver dag med disse oppskriftene dine 🙂 😉 Hyller bloggen din!

  17. Alexandra

    Er det mulig å bruke sukrin +, og hvor mye av den burde jeg hatt oppi, det står jo at den er to ganger søtere enn vanlig sukker? 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Alexandra: Ja, som det står i innlegget kan du fit bruke sukrin+. Da må du redusere mengden, totalt er det 70 g søtning så da blir det 35 g 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: For en fantastisk kommentar, tusen takk Caroline 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, konsistensen er magisk på denne! Smelter bort i munnen 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    M: Du bløtlegger gelatinplatene i fleire desiliter vatn. Deretter ar du 4 ss kokande vatn, trykker ut væska fra gelatinplatene og smelter i vatnet 🙂

  22. Anniken

    Lagde denne igår, men brukte 4 ss med vann, siden det står det blandt ingrediensene. Så står det 3 ss i fremgangsmåten, som jeg ikke så på siden jeg vet hvordan man løser opp gelantinplater. Ville retta dette opp om jeg var deg for det ble én ss for mye….

  23. Linda Marie Stuhaug

    Anniken: Åja, eg misforstod kommentaren din 🙂 Har retta på det no, samme om man bruker 3 eller 4 ss vatn!

  24. Hei! Jeg lagde denne sjokolademoussen i stad, men den ble ganske bitter og jeg lurte på om den skal være sånn? Ellers var den god!

  25. Linda Marie Stuhaug

    Maia: Nei, selfølgelig skal den ikkje vere bitter. Sikker på du brukte 30 g kakao? Kanskje du kan prøve med mindre neste gang i tilfelle 🙂

  26. Andrea Walderhaug

    Jeg laga denne i helga, den var sykt god!! Tusen takk for en ny favoritt dessert! som i tillegg er så sunn =D hva skulle jeg gjort uten deg og bloggen din! ;P <3

  27. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Walderhaug: Så hyggelig Andrea! Virkelig kjekt å inspirere med bloggen min 🙂 Setter pris på slike ord! Ha en kjempefin veke vidare 🙂

  28. Johansen

    Prøvde denne i dag; kjempegod! Første gang jeg lager noe fra bloggen din, men det blir garantert ikke den siste!

  29. Linda Marie Stuhaug

    Johansen: Så hyggelig! Kjekt den falt i smak 🙂

  30. E d muli å bruke vanlig sukrin istedenfor sukrin gold? 🙂

  31. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Alt er mulig, men det vil eg ikkje anbefale. Bruk heller sukrinmelis 🙂

  32. Annette

    Hei. Tenkte å prøve meg på denne. Hvordan er der å bruke stevia i den i stedetfor sukrinmelis og sukrin gold? Vet du i såfall hvor mye som trengs? Klem

  33. Linda Marie Stuhaug

    Annette: Du kan nok bruke stevia ja, men det må tilsvare ca. 100 g sukker. Mengden veit eg dessvere ikkje, da eg ikkje bruker stevia så masse sjølv 🙂

  34. Birgitte

    Hei Linda:) du er fantastisk , har prøvd mange av dine oppskrifter og du har virkelig et talent !:) Lagde nettopp sjokolademoussen din, for jeg får ikke tid å lage den imorgen , gjør det noe at den stor i kjøleskapet med plast over, over natten ?

  35. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Tusen hjertelig takk, Birgitte 🙂 Neida, sjokolademoussen kan stå fleire dager i kjøleskapet, så det er ingen problem!

  36. Sunniva

    Ser himmelsk ut! Tenkte å lage denne til familien på lørdag, hvor mange porsjoner lager denne oppskriften? Til fire/fem pers må jeg evt doble/tripple oppskriften?

  37. Linda Marie Stuhaug

    Sunniva: Hei 🙂 Som det står blir det fire porsjonsskåler av oppskrifta, men eg ville absolutt ha dobla til fire/fem stykker! Håper det smaker 🙂

  38. Sunniva

    Kan jeg bruke 70 g sukrin gold? 🙂

    1. Eg vil anbefale deg å bruke en pulverisert variant for å unngå å tygge på sukrinkrystaller 😉