Linda Stuhaug

Annonse

8. januar 2015

Sukkerfri sjokolademousse

Sukkerfri sjokolademousse
Denne sjokolademoussen er ikkje anna enn magisk god!
… Smak, konsistens, bitterhet og sødme i riktig kombinasjon. … uten tilsatt sukker og gluten, proteinrik og alternativ melkefri. … like god aleine som sammen med vaniljesaus, frukt, bær eller lignande. … kun 70 sunne kalorier per porsjon.
Like god kvardag som helg, håper det frister –
Sukkerfri sjokolademousse 200 g gresk yoghurt eller mager kesam* 30 g kakao 50 g sukrinmelis* 20 g sukrin gold* 2 gelatinplater 2 eggekvitter En klype salt 3-4 ss vatn* Evt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter
? Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
? Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster.
? Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.
? Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn sjokolademousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no.
? Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap. Lenkene er sponsa.
* TIPS / ALTERNATIVER: ? For melkefri sjokolademousse: les denne oppskrifta! ? Bytt gjerne sukrinmelis og sukrin gold med anna tilsvarande søtning for 70 g melis. Det må vere en variant som løyser seg opp utan å krystallisere seg. Bruk gjerne sukrin+! ? Bytt kokande vatn med knallsterk kaffi, så får du moccamousse! ? Vil du heller ha sjokoladeformasj? Bruk 1 ekstra gelatinplate!
Sjokolademousse med vaniljesaus er uslåelig ? Bruk eggeplommene du har til overs og lag heimelaga, sukkerfri vaniljesaus – oppskrift finner du her!
Spis til dessert, kveldsmat, mellommåltid eller etter trening. Godt påfyll er det uansett.
Sjokolademoussen er delt fleire ganger før og tilbakemeldingane har våre knallgode!
Eg veit mange av dere lesere er like glad i sjokoladevarianter som meg. Da er det perfekt med alternativ man kan nyte enda meir av enda oftare! Sjokoladeglede 😉
Håper den faller godt i smak hos fleire!

Denne sjokolademoussen er ikkje anna enn magisk god!

… Smak, konsistens, bitterhet og sødme i riktig kombinasjon.
… uten tilsatt sukker og gluten, proteinrik og alternativ melkefri.
… like god aleine som sammen med vaniljesaus, frukt, bær eller lignande.
… kun 70 sunne kalorier per porsjon.

Like god kvardag som helg, håper det frister –

Sukkerfri sjokolademousse
200 g gresk yoghurt eller mager kesam*
30 g kakao
50 g sukrinmelis*
20 g sukrin gold*
2 gelatinplater
2 eggekvitter
En klype salt
3-4 ss vatn*
Evt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter

? Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

? Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster.

? Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.

? Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn sjokolademousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no.

? Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap. Lenkene er sponsa.

* TIPS / ALTERNATIVER:
? For melkefri sjokolademousse: les denne oppskrifta!
? Bytt gjerne sukrinmelis og sukrin gold med anna tilsvarande søtning for 70 g melis. Det må vere en variant som løyser seg opp utan å krystallisere seg. Bruk gjerne sukrin+!
? Bytt kokande vatn med knallsterk kaffi, så får du moccamousse!
? Vil du heller ha sjokoladeformasj? Bruk 1 ekstra gelatinplate!

Sjokolademousse med vaniljesaus er uslåelig ? Bruk eggeplommene du har til overs og lag heimelaga, sukkerfri vaniljesaus – oppskrift finner du her!

Spis til dessert, kveldsmat, mellommåltid eller etter trening. Godt påfyll er det uansett.

Sjokolademoussen er delt fleire ganger før og tilbakemeldingane har våre knallgode!

Eg veit mange av dere lesere er like glad i sjokoladevarianter som meg. Da er det perfekt med alternativ man kan nyte enda meir av enda oftare!
Sjokoladeglede 😉

Håper den faller godt i smak hos fleire!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg