Søtpotet pizzabrød

Søtpotet igjen?
Joda, eg gir meg ikkje enda!

Smakfulle pizzabrød med deig laga av søtpotet. En ny oppskrift, men likevell ruska fram fra arkivet da det er samme oppskrift som pizza med søtpotetbunn, berre laga litt annleis. Desse er glutenfri og fantastisk smakfulle, det trur eg dei fleste veit som allerede har prøvd seg på pizzaen.

Supre i lunsjboksen, som turmat, til middag eller kveldsmat.
Dei kan fint fryses og tas opp etter behov!

Heimelaga, sunn pizza med søtpotetbunn finner du oppskrift på her.
Blei brått blant mine mest populære middagsoppskrifter, innimari god!

Søtpotet pizzabrød – «deig»
Ca. 700 g søtpotet
2 egg
220 g valgfritt mel, eg bruker havremel og bokhvetemel
Krydder

1. Del søtpotet(ene) i to eller fire biter og mikrobak i 5-10 minutter eller til den er mør. Kan også bakes i ovnen på 200 grader, men det tar lengre tid. Fjern skall, ha i en foodprosessor og lag en søtpotetmos.

2. Tilsett egg, tørrvare og krydder og bland godt sammen. Smør røra over en langpanne med bakepapir, ca. 0,5 cm tjukk rektangelforma. Forsteik på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Pssst! Selfølgelig kan du bruke det fyllet du ønsker. Ost&skinke er jo en klassiker, men tomatbasert kjøttfyll sammen med smaken av søtpotet er fantastisk god.

Søtpotet pizzabrød – fyll
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
3 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
1 fedd pressa kvitløk, kan sløyfes
2 dl vatn
Krydder etter smak
Revet ost

1. Steik karbonadedeig med hakka løk og kvitløk. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, krydder, vatn og la det småkoke til en tjukk kjøttsaus.

2. Bre over den ferdigstekte bunnen og start med å brette fra eine sida. Deiga vil revne, så man får på en måte «pizzatårn» med åpne sider. Del i passelig store emner, strø ost på toppen og ettersteik i 10-15 minutter til osten er smelta og gyllen. Avkjøl på rist.

Kor mange pizzabrød du får kommer an på størrelsen, men +/- 10 stykker.

Det er fredag og straks helg, man har gjerne ekstra tid til overs som man kan bruke på kjøkkenet. Da anbefaler eg virkelig pizza mes søtpotetbunn til lørdagskveldsen, eller å bake opp pizzabrød som man kan ta med seg i lunsjboksen neste veke.

God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Oslofru

    Åååå så god mat <3

  2. Kan du skrive et innlegg om hvordan du bruker chiafrø? Hvilen mat du bruker de i osv 🙂

  3. Julie @ WolfItDown

    Mmm jeg har en søtpotet i kjøleskapet som roper på meg nå, dette ser rett og slett fantastisk godt ut Linda 😀 God helg! x

  4. Nina Bakke

    Nam, Nam, Nam 🙂 Du er så flink

  5. lovelyliller.com

    Så meget appetittvekkende ut! Ja søtpoteten kan brukes til mangt. Jeg elsker også å bruke den til «alt» 😀 Ha en fin fredag og god helg!

  6. Lene Litsheim

    Himmel dette så godt ut!

  7. Hei Linda, eg har lest bloggen din i lang tid og eg lurte på en ting. Sia du veit så mye om trening og kosthold så lurte eg på om du kunne fortelle meg kor sunt questbar egenlig e? Kan man likom nyte den med god samvittighet i ukedagane? hilsen Viktoria 🙂

  8. Kamilla

    Det så godt ut! Lurte på en ting, har du bestilt noe fra iherb den siste uken? Jeg bestilte noe andre nyttårsdag og da var frakten 6$, men dagen etter var den 13$ og det er det fremdeles? Må bare si at du er utrolig flink og jeg har prøvd mange av oppskriftene dine og det smaker så godt! 😀 God Helg!! 😀

  9. Nam, dette ser godt ut! Skal prøves 🙂 Hvordan blender bruker du? Er på jakt etter en ny 🙂

  10. hvor mange ganger bretter du over?

  11. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Eg hadde tre lag med søtpotetbunn, lagde eit stort og avlangt rektangel 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Sanela: Så bra 🙂 Eg bruker en gammel foodprosessor, den er ikkje å få tak i no lenger dessverre…

  13. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla: Hei 🙂 Tusen takk for det, hyggelig å lese! Eg har bestilt masse fra iherb i det siste, men ikkje denne veka. Frakta har økt, eller den øker jo tyngre pakken din blir!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Heisann 🙂 Man må nesten vurdere sjølv om man kan spise en Questbar daglig eller ikkje, ut fra mål og utgangspunkt. Eg ser ingen problem i det, da den er proteinrik, lav på sukker og naturlig 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Lene Litsheim: Så bra! Dei er fantastisk gode 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Det er en fantastisk igrediens 🙂 God helg til deg, Liller!

  17. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Tusen takk, Nina 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Da har du berre en ting å gjere, Julie! God helg 😀

  19. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Eg bruker det egentlig berre heilt enkelt. Tar ei spiseskei i smoothien, havregrøten, på cottage cheese blandinger eller baker med en sjelden gang 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Oslofru: Sunt, godt og enkelt 🙂

  21. Kamilla

    Hei igjen 🙂 Jeg bare lurte på om du fremdeles kjøper og bruker walden farms produkter?

  22. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla: Hei 🙂 Nei, det gjer eg ikkje, har ikkje brukt det noke særlig før heller!

  23. Ingvild

    Kan du prøve å lage en oppskrift på sunn troika sjokolade? 🙂

  24. hei! MÅ man bruke foodprosessor? vi har dessverre ikke det. Er det ingen annen måte man kan lage det på?

  25. Linda Marie Stuhaug

    Tonje: Joda, så lenge du får laga en søtpotetmos så kan du bruke det du ønsker. Blender, stavmikser, miksmaster… 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild: Veldig mange som kommer med ønske, men skal ha ideen i bakhodet 🙂

  27. Her er et blogginnlegg med beviser på at Caroline Berg Eriksen og mannen fabrikerer komentarer under falskt navn, bryter norsk lov og hetser leserene.. http://whatthehell.blogg.no/1420907584_caroline_fotballfrue_.html

  28. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Ikkje noko som interesserer meg, dessverre.

  29. Andreas

    Fullt av næring og sunt er det jo forsåvidt, men det blir jo fryktelig mye kalorier bare i bunnen her? 700g søtpotet og 220g mel blir fort 1200 kcal+ alene og er allerede oppe i kaloriinnholdet til feks en grandiosa (siden du brukte den som ssmmenliging i størrelse). Siden kommer fyllet her som fort kan blir 1000 kcal i tillegg. Sunn men fryktelig kaloririk mat? Som en aktiv mann hadde den nesten holdt som en dag med mat for meg.

  30. Linda Marie Stuhaug

    Andreas: Pizzabollene er STORE og man trenger ikkje så mange for å bli mett for å sei det sånn 😉 Sunn mat kan vere kaloririk mat, kor mange kalorier det er handler IKKJE om sunnhet. Når det er sagt er kan du lese oppskrifta på pizzaen før du uttaler deg, for den oppskrifta er kun halvparten av pizzabolle oppskrifta som eg har dobla. Så du kan halvere kaloriinntaket og pizzaen er like stor som en grandis ja.

  31. Hadde det vært en idé å lage en egen fane for Søtpotet? Har prøvd den i Pizzabunn og var kjempefornøyd, men det er vanskelig å finne alle de gode oppskriftene du har med søtpotet! 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    Eileen: Det kommer muligehs etterkvart når eg bytter bloggplattform 🙂

  33. Birgitte-L

    Heia! Så deilig oppskrift, skal prøve den en av de kommende dagene. Men jeg lurer på hvilke krydder du brukte i sausen? Hilsen B 🙂

  34. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Hei! I sausen så meiner eg at eg brukte grovkverna chilli, pepper, oregano, kvitløkssalt 🙂 Håper det smaker!

  35. Hele oppskriften gir ca. 2900 kcal ved bruk av en pakke (200 g) revet hvitost på toppen. Dette gir igjen 140 kcal per 100 g. Og får man 10 biter av oppskriften blir det ca. 290 kcal per bit (der hver bit er på ca. 200 g). Til sammenligning vil vanlige pizzasnurrer være på ca. 250 kcal per 100 g og en boller er ca. 120 g. Det vil si at en vanlig pizzasnurr er på 300 kcal. (men 80 gram mindre enn Linda sine 😉 ) 🙂

  36. Linda Marie Stuhaug

    Am: Ikkje verst. Desse pizzabollene er veldig store også, og eg brukte iallefall ikkje 200 g kvitost som topping, var kun eit dryss på kvar bolle. Kjekt du deler 🙂

  37. BechBabe

    ost inni er best

  38. Linda Marie Stuhaug

    BechBabe: Da bruker du ost inni 😉