Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker


God søndag!

Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg i VIXEN Blog Awards. På fredag fekk eg vite at eg er i finalen sammen med fire andre matbloggere! Det er så utrulig kjekt å bli stemt vidare, og det er takka vere dere 🙂 Fantastisk! Det går ikkje lenger an å stemme, det er opp til dommerpanel kven som vinner.

Over til dagens oppskrift. Det er søndag og en god dag å ha fisk til middag, så eg tenkte å dele en nydelig lakserett som passer like godt til en person eller heile familien!

Fylt laksefilêt med ovnsbakte grønnsaker –

Du trenger (ca. 4 personer)
8 laksefilêter
1-2 bokser kremost urter
Krydder
2 mellomstore søtpoteter
Diverse grønnsaker etter ønske,
eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chili, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen.

3. Visp opp kremost i en bolle. Snitt laksefilêten på midten og fyll godt med kremosten. Ha gjerne over litt krydder og fersk gressløk eller dill på toppen om du ønsker det. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene når dei har stått i 10-15 minutter.

4. La det stå i ovnen til laksen er gjennomstekt, ca- 15 minutter. Server straks!


Med søtpotet blant dei ovnsbakte grønnsakene så trenger man ikkje nokre ekstra tibehør, men server gjerne med ris, poteter eller lignande om du ønsker det i tillegg.

Mange gode smaker med forskjellige konsistenser, utrulig godt!

Så er det berre å variere etter kva grønnsaker man liker og har tilgjengelig, og gjerne bytte kremost urter med andre typer.

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Emma Olsen

  Namm, ser sykt godt ut! 🙂

 2. Emilie Lybekk

  Det så kjempegodt ut 🙂 Og så sunt!

 3. Elin Slåen

  Så veldig, veldig godt ut 😀

 4. Ingrid E

  Gleder meg til å prøve denne 🙂 Gratulerer med finaleplass, så fortjent!

 5. Rita Myklebust

  Gratulerer,du er kjempeflink 🙂 Men linken til å stemme på deg fungerar ikkje 7

 6. Linda Marie Stuhaug

  Rita Myklebust: Det er ingen link i innlegget 🙂 Det er ikkje lenger avstemning, det er en jury som bestemmer kem som vinner nemlig!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid E: Tusen takk, Ingrid 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Det var fantastisk godt – falt i smak hos heile familien 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Emilie Lybekk: Sunt, godt og enkelt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Emma Olsen: Det var det så absoutt 🙂

 11. Linn Therese

  Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske bra, mens bare en liten brøkdel legger igjen fine kommentarer. DET er kjedelig det. Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du får så mange stygge kommentarer som du absolutt ikke fortjener. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂 Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin søndagskveld, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til.

 12. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese: For en hyggeig kommentar frøken, du har vell sendt den til alle på vennelista di som vanlig. Spar meg, vær så snill 😉

 13. Ragnhild

  Ser kjempe fristende ut, og jeg holder på å lage dette nå! Bare lurte på hvor søtpoteten kommer inn, og hva du gjør med den? 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Ragnhild: Søtpotet er eg grønnsak, så den skjæres opp sammen med resten av dei ovnsbakte grønnsakene 🙂

 15. Åhh, så utrolig bra at du er kommet videre i vixen blogawards! Stemte på deg så ofte jeg hadde mulighet, håper virkelig du vinner ! 😀 Stilig med en ny vri på laksen, jeg som er så glad i laks 🙂 Men skal sant sies så er vel røykt laks favoritten her i hus, hihi 🙂 Nå er ikke jeg så vant med sånn stuffing, men tar du bare en skje med kremost om gangen og stapper det inn i laksen? Må du bruke en kniv for å lage plass til kremosten? Eller mente du at man skjærer den på langs og bare smører på kremost og klapper sammen laksedelene til slutt? :)) Også ble jeg vedig nyskjerrig på det som er oppå laksen, men det er kanskje bare kremost som blir litt annerledes etter å ha vært i ovnen? 😛

 16. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Tusen takk Lucie, det var en hyggelig kommentar å få 🙂 Eg skar eit djupt og langt snitt i laksen, så brukte eg berre skeia å pressa inni tomrommet. Som du ser er ikkje laksen delt, den holder sammen på sidene 🙂 Oppå laksen har eg litt frisk, finhakka gressløk! Farge gjer susen 😉 Håper middagen blir prøvd hos deg, for dette var virkelig godt!

 17. Charlotte Johannessen

  Kjeeeempegodt <3

 18. Mannen er ikke spesielt begeistret for laks eller ørret. Jeg har prøvd mange oppskrifter og han tygger og svelger tappert. Men om han får nyss og laksen før han kommer fra jobb, er det plutselig noe han MÅ ordne, også må han kjøpe seg mat underveis siden det blir så sentMen laks med ost!! Det slo ann!! Glimrende oppskrift, hadde egentlig gitt opp dette med fet fisk

  1. Fantastisk Kaisa 😀 Så hyggelig tilbakemelding å få!! 🙂 Då veit du kva du kan servere framover 🙂

 19. Torill Hansen

  Utrolig god lakserett

  1. Kjekt å lese, Torill 😀