Linda Stuhaug

Annonse

11. januar 2015

Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker

Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker
God søndag!
Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg i VIXEN Blog Awards. På fredag fekk eg vite at eg er i finalen sammen med fire andre matbloggere! Det er så utrulig kjekt å bli stemt vidare, og det er takka vere dere 🙂 Fantastisk! Det går ikkje lenger an å stemme, det er opp til dommerpanel kven som vinner.
Over til dagens oppskrift. Det er søndag og en god dag å ha fisk til middag, så eg tenkte å dele en nydelig lakserett som passer like godt til en person eller heile familien!
Fylt laksefilêt med ovnsbakte grønnsaker –
Du trenger (ca. 4 personer) 8 laksefilêter 1-2 bokser kremost urter Krydder 2 mellomstore søtpoteter Diverse grønnsaker etter ønske, eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. 2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chili, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen.
3. Visp opp kremost i en bolle. Snitt laksefilêten på midten og fyll godt med kremosten. Ha gjerne over litt krydder og fersk gressløk eller dill på toppen om du ønsker det. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene når dei har stått i 10-15 minutter.
4. La det stå i ovnen til laksen er gjennomstekt, ca- 15 minutter. Server straks! Med søtpotet blant dei ovnsbakte grønnsakene så trenger man ikkje nokre ekstra tibehør, men server gjerne med ris, poteter eller lignande om du ønsker det i tillegg.
Mange gode smaker med forskjellige konsistenser, utrulig godt! Så er det berre å variere etter kva grønnsaker man liker og har tilgjengelig, og gjerne bytte kremost urter med andre typer.
God middag!


God søndag!

Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg i VIXEN Blog Awards. På fredag fekk eg vite at eg er i finalen sammen med fire andre matbloggere! Det er så utrulig kjekt å bli stemt vidare, og det er takka vere dere 🙂 Fantastisk! Det går ikkje lenger an å stemme, det er opp til dommerpanel kven som vinner.

Over til dagens oppskrift. Det er søndag og en god dag å ha fisk til middag, så eg tenkte å dele en nydelig lakserett som passer like godt til en person eller heile familien!

Fylt laksefilêt med ovnsbakte grønnsaker –

Du trenger (ca. 4 personer)
8 laksefilêter
1-2 bokser kremost urter
Krydder
2 mellomstore søtpoteter
Diverse grønnsaker etter ønske,
eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chili, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen.

3. Visp opp kremost i en bolle. Snitt laksefilêten på midten og fyll godt med kremosten. Ha gjerne over litt krydder og fersk gressløk eller dill på toppen om du ønsker det. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene når dei har stått i 10-15 minutter.

4. La det stå i ovnen til laksen er gjennomstekt, ca- 15 minutter. Server straks!


Med søtpotet blant dei ovnsbakte grønnsakene så trenger man ikkje nokre ekstra tibehør, men server gjerne med ris, poteter eller lignande om du ønsker det i tillegg.

Mange gode smaker med forskjellige konsistenser, utrulig godt!

Så er det berre å variere etter kva grønnsaker man liker og har tilgjengelig, og gjerne bytte kremost urter med andre typer.

God middag!

Annonse

4 Kommentarer

T

Torill Hansen

28. mars 2019

Utrolig god lakserett

Linda Stuhaug

29. mars 2019

Kjekt å lese, Torill 😀

K

Kaisa

23. februar 2018

Mannen er ikke spesielt begeistret for laks eller ørret. Jeg har prøvd mange oppskrifter og han tygger og svelger tappert. Men om han får nyss og laksen før han kommer fra jobb, er det plutselig noe han MÅ ordne, også må han kjøpe seg mat underveis siden det blir så sentMen laks med ost!! Det slo ann!! Glimrende oppskrift, hadde egentlig gitt opp dette med fet fisk

Linda Stuhaug

23. februar 2018

Fantastisk Kaisa 😀 Så hyggelig tilbakemelding å få!! 🙂 Då veit du kva du kan servere framover 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg