Sukkerfri, karamelliserte epler

Søte, møre og karamelliserte epler som passer ypperlig som en lunl dessert, mellommåltid, til frukosten, kveldsmat eller før/etter trening. Juster tilbehøret etter kva måltid du spiser det som, så det blir fullverdig og mettande! Ha gjerne som topping på havregrøten, kjøleskapsgrøt, vafler, pannekaker, sammen med yoghurt, havregrynblandinger eller inni lomper.

Tar ikkje meir enn eit par minutter å lage til heller, så det gjer jo det hakket bedre!

Sukkerfri, karamelliserte epler
? 1 eple
? 1-2 ss sukrin gold
? Eit godt dryss kanel
? Gjerne hakkede nøtter – mandler og valnøtter er godt!

Del eplet opp i terninger, ha i en bolle og vend inn sukrin gold og kanel. Strø over hakkede nøtter om du ønsker det, desse kan også brukes som topping til slutt. Ha bollen i mikroen i 1-3 minutter, til eplene er godt møre og har karamellisert seg. Avkjøl litt og nyt! Lenkene er tilsendt.

Her i kombinasjon med en liten boks cottage cheese som er søta med noken dråpr stevia karamellsmak. For min del en super frukost om eg skal rett på trening – det gir godt drivstoff, men tynger ikkje kroppen.

Bruk dei eplene du ønsker, og gjerne to om det er til eit større måltid.

Sunt, godt, raskt, enkelt og veldig smakfullt!

Prøv deg fram og kom gjerne med tips til kombinasjoner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Nam! Dette blir helt klart dagens lunsj, men forslag til oss som ikke har mikro? Hvor lenge og på hvor lenge ville du hatt det i ovnen/stekepanna? 🙂

  2. Yngvild

    Karamelliserte epler er kjempegodt! Jeg pleier å bruke det som dessert om kvelden, når jeg er fysen på noe søtt. Enten sammen med Yoplait vaniljeyoughurt eller litt vaniljeis! 😀

  3. Julie @ WolfItDown

    Husker første gang du postet oppskrift på dette, deilig 😀 x

  4. TheVanillaMonologues.

    Det ser så godt ut! Kan nesten lukte kanelen helt hit! Tror jeg må lage dette til frokost i morgen!

  5. Linda Marie Stuhaug

    TheVanillaMonologues.: Det anbefales! Knallgod som start på dagen 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, det er begynt å bli ei god stund sida det no! Kjekt å dra fram litt gamle oppskrifter 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Yngvild: Perfekt som en sunn og søt avslutning på dagen 🙂 Tilbehøret er jo berre å variere for variasjon også! Mums 😉

  8. Linda Marie Stuhaug

    Vilde: Du kan nok bruke både steikepanne og ovn. Tid må man berre følge med på 🙂 Litt over middels varme på steikepanne, surr til eplene er møre. Eller ovn på 180-200 grader med eplene i en ildfast form, rør gjerne litt underveis 🙂

  9. Hei Linda 🙂 Hvor er det du pleier å trene?

  10. Kristin

    Hvilken epletype er det du bruker? 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Eg varierer fra gang til gang. Ser ikkje på merkene, så er ikkje sikker dessverre 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Heisann! Eg trener på Spenst Førde, der eg også jobber 🙂

  13. cathrine

    Disse hadde jeg sammen med CC på brødskive idag. Tusen takk for en fin, liten oppskrift. Genialt! Skal prøves på havregrøt neste gang… mmm. FOR en flott blogg du har, jeg er ofte innom.

  14. Linda Marie Stuhaug

    cathrine: Mmm, det høres deilig ut som pålegg! Skal definitivt prøves på knekkebrøda mine i närmaste framtid, det var eit lurt tips 🙂 Tusen takk Cathrine, setter stor pris på slike tilbakemeldinger 🙂