Seige snickerstrøfler

God lille-lørdag!

Er du fysen på noko søtt som er raskt og enkelt å lage? Desse snickerstrøflene smeller man sammen på noken minutter før dei må godgjere seg litt i frysaren! Søte, seige og utrulig gode med en blandingssmak mellom sjokolade, karamell og salte peanøtter – derfor navner seige snickerstrøfler.

Dette er en vidareutvikla oppskrift av seige browniestrøfler som eg har fått mange gode tilbakemeldinger på. Som dere ser er dadler en av hovedingrediensane, men du smaker ikkje dadlene – dei er kun med på å lage en god søtsmak og konsistens så dei kan ikkje droppes.

Uten tilsatt sukker, gluten og melk. I tillegg kan dei fint lages om man ikkje tåler nøtter –

Seige snickerstrøfler, 10-12 stk
4 store, saftige dadler – ca 80 g uten stein
40 g salte peanøtter
15 g havregryn, kan sløyfes eller bruk valgfri tørrvare
1 ss, 15 g kakao
en klype salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse. Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det.

Sett i fryseren en time, da er dei spiseklare. Snickerstrøflene kan fint oppbevares i fryseren og tine eit par minutter i romtemperatur før servering, da smaker dei best. Dei står seg i vekesvis!

Tips / alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter? Bruk kjerner istedenfor! Gode eksempel er pinjekjerner, gresskarkjerner eller solsikkerkjerner.
– Om du bruker tørrvare kan du bruke kva som helst, men vær obs på at nokre typer kan gi smak til ferdig resultat.

Dadler inneholder naturlig fruktsukker og er en god kilde til kostfiber, som gir god fordøyelse og forebygger forstoppelse. Dei inneholder også masse av mineralene magnesium og kalium, som er viktig for syre-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Magnesium sørger for at skjelettmusklane og hjertemusklane fungerer, samt at mineralet deltar i omsetningen av karbohydrater og er nøgvendig når kroppen skal nydanne protein og feitt. Dadler inneholder også A- og B vitaminer, fosfor og jern.

Eg er så glad eg fekk augene opp dadlene, for dei har fantastiske bakeegenskaper!

Spis som sunn snacks, som noko søtt og godt med kaffikoppen eller som energikuler når man trenger litt ekstra giv.

Tørr du prøve? 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

48 kommentarer

 1. anettesbokboble

  Åh, disse ser fantastiske ut! Må prøves 🙂

 2. Disse laget min bror og hans ekskjæreste til meg og mannen min en gangog de er kjempegode! Jeg reagerer ekstremt på sukker, i den form at jeg blir daff, slapp, trøtt, etc, så jeg har kuttet t så godt jeg kan sukker i hverdagen, men helgen skal jeg kose meg. Og da er det supert med sunne, gode alternativer 🙂 Jeg er også tidligere cocakoliker,men har ikke smakt en dråpe på 3 år. Stolt av den 🙂

 3. Du har virkelig fått meg til å like dadler! Lager browniekulene dine flere ganger i uka… Haha. Elsker dem!

 4. Michelle

  Åh, disse skal prøves i kveld! Samboeren var akkurat på vei hjem fra jobb da jeg leste oppskriften, så da kunne jeg sende han på butikken etter dadler og peanøtter 😉

 5. Julie @ WolfItDown

  Deeeilig 😀 Også så fin de er og sjå til da gitt! Helse-konfekt på høyeste plan 😀 God onsdag! x

 6. Marianne

  Åh, disse så herlig ut 😀 nam!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Fantasisk gode på smak og konsistens! Anbefales 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Takk for det! Jobber iherdig med utsjåned og bilder om dagane, så kjekt det blit kommentertv 🙂 Ha en strålande veke vidare!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Michelle: Fantastisk timing! Da blir det snickerstrøfler til kveldskos eller? 😉

 10. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Så hyggelig å lese Ingrid! Klart å lure dei inn i fleire oppskrifter det siste året, håper fleire har fått sansen for det 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Så kjekt å lese at dei falt i smak hos deg, Maria 🙂 Stor klapp på skuldra til deg som har klart å både kutte ut sukker og komt ut av cocakoliker perioden. Det er virkelig all grunn til å vere stolt av 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  anettesbokboble: Håper dei faller i smak, Anette 🙂

 13. Karoline H

  Hei! Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan blande det i blender. Synes dadlene gjør det skikkelig vanskelig! Blir bare seigt og henger seg opp

 14. Linda Marie Stuhaug

  Karoline H: Du må bruke en ganske god, kraftig blender som det står – for at det skal fungere optimalt. Anbefaler foodprosessor, da slipper du det problemet 🙂 Ellers må du berrre hjelpe til underveis med slikkepott så det ikkje henger seg opp.

 15. Jeg har et spørsmål angående erstatning av vaniljeprotein i oppskrifter. Gir for eksempel bakeprotein samme resultat som vaniljeprotein i oppskrifter det står man skal bruke det?? Blir veldig takknemlig for svar ?

 16. Hei! Bruker du bakekakao eller orginal? Har det noe å si? Eeeelsker bloggen din, prøver div oppskrifter hver uke. Du er så flink 🙂 Takk for at du gjør det å ha en sunn livsstil både enkelt, morsomt og supergodt 😀 Klem

 17. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Eg bruker alltid originalkakao, men det har nok ikkje særlig masse å bety 😉 Tusen takk Anna, virkelig kjekt å lese 🙂 Klem!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Ja, det fungerer for det samme. Forskjellen blir berre smaken, da vaniljeprotein gir vaniljesmak 🙂

 19. Er ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men har allerede laget mange av de fantastiske oppskriftene dine. Har akkurat prøvd å lage snickerstrøfler og gleder meg til å smake 🙂 Tipper de er like god som alt det andre jeg har prøvd. Vil bare si at du er en stor inspirasjon til å spise sunt, og alle oppskriftene dine hjelper meg veldig når jeg har søtsug og jeg faktisk kan spise noe godt med god samvittighet.

 20. Linda Marie Stuhaug

  Amalie: For en fantastisk kommentar å få, Amalie! Tusen hjertelig takk for fine ord 🙂 Veldig kjekt å lese at oppskrifter har falt i smak hos deg. Håper eg kan forsette å inspirere framover 🙂 God helg!

 21. Utrolig gode! Bloggen din er virkelig inspirerende! 🙂 Har forsøkt flere oppskrifter med stort hell. Jeg har kun èn tilbakemelding, og det er at jeg synes det er litt vanskelig og uoversiktlig oppsett på bloggen. Jeg har derfor ikke funnet tilbake til oppskrifter jeg har kommet over tidligere. En bedre oversikt vil kanskje bidra til at flere får nytte av dine flotte oppskrifter 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Takk for tilbakemelding Silje 🙂 No har jo eg delt inn kategoriene enda meir, meiner du enda at det ikkje er oversiktilig? Eg trur ikkje eg klarer å få det meir oversiktlig på blogg.no… Ellers har jo eg søkefelt man kan bruke 🙂

 23. Okei, jeg visste ikke at det var en begrensning på blogg.no! Jeg sammenligner med trinesmatblogg.no, hvor det er lett å finne frem pga at det er bilder av alle rettene som man kan trykke på. Men da forstår jeg 🙂 Får heller bruke litt ekstra tid, det er det verdt 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Det er det dessverre, men eg holder på å bytte bloggplattform og den nye bloggen min blir masse bedre og oversiktlig – men det tar nok litt tid enda før det skjer 🙂

 25. Dette må jeg prøve! Har enda til gode å teste ut oppskriftene dine, men det tror jeg at jeg skal få gjort til påsken. Lurer på om det går ann å erstatte peanøtter med peanøttmel?

 26. Linda Marie Stuhaug

  sarah: Du må bruke nøtter for å kunne male dadlene, men det kan hende det går å bytte ut litt av peanøttene med peanøttmel 🙂

 27. Hadde en pakke med dadler liggende og fant ut at jeg skulle prøve denne oppskriften. Hadde ikke peanøtter, så brukte hasselnøtter og mandler i stedet. De ble utrolig gode! Har alltid tenkt at dadler ikke er noe godt og det samme har samboeren min trodd, helt til nå. Skal lett lage flere snart, denne gangen skal jeg prøve med peanøtter. Anbefales! 😀

 28. Linda Marie Stuhaug

  Alise: Så hyggelig tilbakemelding Alise! Dei fleste som ikkje er vand med å bruke dadler er som regel skeptiske, spesielt om man ikkje liker det så godt. Men det er er fantastisk ingrediens som gjer heile oppskrifta! Anbefaler deg å prøve ostekaka, snickerskaka eller seige kransekakestenger også 🙂

 29. Har du en foodprosessor eller blender å anbefale? Jeg har mange dårlige erfaringer nå. Har hatt to billige foodprosessorer som ble ødelagt etter ca 5-10 gangers bruk, og en dyr blender som aldri har vært noe tess… Hva bruker du?

  1. Hei 🙂 Eg har egentlig ikkje det, for den eg bruker er veldig gammel og ute av markedet, og det er kun den eg kjenner til. Den fungerer fint enda. Men kvaliteten ligger nok i prisen, så gå litt høgre opp og få en skikkelig foodprosessor som varer, slik som min 🙂

 30. Vivi Renate

  Hei Linda! Tusen takk for en flott og inspirerende blogg – definitivt en favoritt hos meg! Har laget havrecookies med kanel og eple, og de ble supergode, i tillegg til browniestrøfler og snickerstrøflene! 🙂 Hadde ikke peanøtter da jeg skulle lage snickerstrøflene, men brukte Go Green crunchy peanøttsmør, og det funket kjempebra. Kan i tillegg anbefale noen dråper stevia karamell i disse. 🙂 Gleder meg til å teste ut de seige snickerscookiene!

  1. Hei Vivi Renate 🙂
   Så hyggelig at oppskriftene mine har falt i smak hos deg! Peanøttsmør skal eg prøve neste gang, det høres godt ut 🙂
   Tusen takk for hyggelige ord – håper eg kan inspirere deg vidare. Riktig god veke vidare til deg 🙂

 31. Hei Linda.
  Jeg er ikke så god på kjøkkenet.
  Hvordan blender bruker du ?
  Kan man bruke smoothiemaskin ?

  1. Hei! Blender er det samme som smoothiemaskin. Min blender er fra electrolux, men det finnes mange andre gode merker 🙂

 32. madelaine

  hvor mange kalorier blir det i en porsjon ?

  1. Eg rekner ikkje på kalorier.

  2. Ca 45 kcal pr stk

 33. Gu så gode, dei ska eg lage igjen ! Kjekt at du inspirere✨

  1. Så bra, Anette! Det tar eg som eit godt tegn 🙂 God helg <3

 34. Kristin

  Var litt usikker på hvordan det ville bli med dadler, men det smakte ikke dadler i det hele tatt. Og var veldig lett å få til. Oppbevarer i fryseren og tar opp en eller to til kaffen :).

  1. Perfekt til kaffien! Eg elsker å ha slike godiskuler tilgjengelig i frysaren 🙂

 35. Kristine

  Tusen takk for en supergod oppskrift! Jeg prøvde å lage disse for første gang i går, og nå er de spist opp Veldig enkle og raske å lage. Ny batch skal lages i dag og da blir det firedobbel porsjon!

  1. Hurra, så kjekt å lese, Kristine! Det er stas! Då er det berre å lage opp haugevis og ha i frysaren framover 😀

 36. Tuva Johanne

  Disse har jeg tenkt til å lage til farmoren min som nettopp har fått diabetes. Gleder meg til å se om hun liker de.

  1. Det håper eg ho gjer! Du får gi meg en tilbakemelding 😀

 37. Hei. Så flott at du deler. Dette skal jeg prøve, men jeg har et spørsmål. Havregryn kan være tungt fordøyelig. For å gjøre tarmen «glad» er det ofte lurt å bløtlegge dem. Hva tenker du om å bløtlegge havregryn over natten og evnt sile av vannet før bruk i denne oppskriften? 🙂

  1. Det trur eg vil fungere veldig dårlig her, dessverre. Die tiltrekker seg mykje væske og det blir feil å ha vatn i oppskrifta, så då ville eg heller brukt meir peanøtter om eg var deg 🙂