Linda Stuhaug

Annonse

18. januar 2015

Gryte med storfekjøtt

Gryte med storfekjøtt
God søndag!
Er du på utkikk etter kva du skal ha til middag idag så har du komt riktig! Heimelaga gryte med mange gode smaker passer perfekt på en søndag, eller selfølgelig kva som helst dag i veka. Å lage gryte fra bunnen av tar ikkje lengre tid enn toro sin halvfabrikata, dessuten smaker det masse bedre og man slipper unødvendig sukker, tilsetningsstoff, konseveringsmidler, tjukningsmidler m.m…
Gryte med storfekjøtt servert med mandelpotebåter, brokkoli og tyttebærsyltetøy… Naturlig glutenfri og kan fint lagast melkefri;
Gryte med storfekjøtt, 4-5 personer 700 g biffstrimler av storfe 300 g sopp 1 løk 6 dl kjøttkraft eller buljong/fond 300 g creme fraiche, lett eller vanlig* 4 ss soyasaus (evt. glutenfri) 1 ss tyttebærsyltetøy, kan sløyfast 4 skiver brunost, kan sløyfast* salt og pepper evt. maisennajevning smør til steiking*
Slik gjer du: Steik storfekjøtt i litt smør i to-tre omganger. Kutt løk og sopp i skiver (av sopp brukte eg både sjampinjong og kantareller, men bruk det du liker). Steik til løken er blank.
Ha alt over i ei gryte. Tilsett kraft/buljong/fond og creme fraiche. Kok opp og la gryta småkoke i 10-15 minutt.
Smak til med soyasaus, tyttebærsyltetøy, brunost, salt og pepper. Ønsker du en fyldigare konsistens på gryta; rør ut 3 ss maisenna i 0,5 dl vatn, og tilsett i en tynn stråle i gryta medan den koker. Rør heile tida og stopp når du har fått den konsistensen du ønsker.
Server deretter med valgfritt tilbehør! Eg valgte mandelpotetbåter, dampa brokkoli og tyttebærsylte. Ris, kokte, poteter, potetmos, søtpotet, andre kokte/dampa grønnsaker, stekte grønnsaker, frisk salat er andre alternativer.
* Tips & alternativer – For melkefri variant: bruk en boks vanlig kokosmelk istedenfor creme fraiche. Steik kjøttet i cocosa eller melkefri margarin og dropp brunost.
– Du kan bruke anna kjøtt enn strimla storfekjøtt. Bytt gjerne med viltkjøtt for ei skikkelig viltgryte!
Håper det frister!
Nyt dagen 🙂

God søndag!

Er du på utkikk etter kva du skal ha til middag idag så har du komt riktig! Heimelaga gryte med mange gode smaker passer perfekt på en søndag, eller selfølgelig kva som helst dag i veka. Å lage gryte fra bunnen av tar ikkje lengre tid enn toro sin halvfabrikata, dessuten smaker det masse bedre og man slipper unødvendig sukker, tilsetningsstoff, konseveringsmidler, tjukningsmidler m.m…

Gryte med storfekjøtt servert med mandelpotebåter, brokkoli og tyttebærsyltetøy… Naturlig glutenfri og kan fint lagast melkefri;

Gryte med storfekjøtt, 4-5 personer
700 g biffstrimler av storfe
300 g sopp
1 løk
6 dl kjøttkraft eller buljong/fond
300 g creme fraiche, lett eller vanlig*
4 ss soyasaus (evt. glutenfri)
1 ss tyttebærsyltetøy, kan sløyfast
4 skiver brunost, kan sløyfast*
salt og pepper
evt. maisennajevning
smør til steiking*

Slik gjer du:
Steik storfekjøtt i litt smør i to-tre omganger. Kutt løk og sopp i skiver (av sopp brukte eg både sjampinjong og kantareller, men bruk det du liker). Steik til løken er blank.

Ha alt over i ei gryte. Tilsett kraft/buljong/fond og creme fraiche. Kok opp og la gryta småkoke i 10-15 minutt.

Smak til med soyasaus, tyttebærsyltetøy, brunost, salt og pepper. Ønsker du en fyldigare konsistens på gryta; rør ut 3 ss maisenna i 0,5 dl vatn, og tilsett i en tynn stråle i gryta medan den koker. Rør heile tida og stopp når du har fått den konsistensen du ønsker.

Server deretter med valgfritt tilbehør! Eg valgte mandelpotetbåter, dampa brokkoli og tyttebærsylte. Ris, kokte, poteter, potetmos, søtpotet, andre kokte/dampa grønnsaker, stekte grønnsaker, frisk salat er andre alternativer.

* Tips & alternativer
– For melkefri variant: bruk en boks vanlig kokosmelk istedenfor creme fraiche. Steik kjøttet i cocosa eller melkefri margarin og dropp brunost.

– Du kan bruke anna kjøtt enn strimla storfekjøtt. Bytt gjerne med viltkjøtt for ei skikkelig viltgryte!

Håper det frister!

Nyt dagen 🙂

Annonse

2 Kommentarer

I

Ingvild

12. mai 2018

Hei! Denne retten så nydelig ut! Er det mulig å bare bruke vanlig storfekjøttdeig? 🙂

Linda Stuhaug

12. mai 2018

Det går nok heilt fint ja 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg