Linda Stuhaug

Annonse

19. januar 2015

Fyldig sjokoladekrem på 1-2-3

Fyldig sjokoladekrem på 1-2-3
Hei godtfolk!
I innlegget der eg spurte dere om kva dere ville ha meir av i 2015 var det mange som skreiv meir vegetarmat. Eg har hatt fast kjøttfri mandag her på bloggen sida mai måned i fjor, og no tenkte eg etterkvart å komme i gang med det igjen etter jul. Det vil ikkje alltid vere varmretter som middager, men litt forskjellig som også kan passe som snacks eller eit anna måltid – litt etter kva eg har fått mulighet til å lage.
Sjølv om retten er kjøttfri er det naturligvis ikkje berre vegetarianere som kan spise og lage. Kjøttfri mandag er en internasjonal kampanje som oppfordrer til å spise mandagsmiddagen uten kjøtt, fisk eller fjærkve. Det er fleire ulike grunner til at man burde begrense kjøttforbruket – blant anna dyrevelferd, miljø og helse. Om DU bytter en kjøttmiddag i veka med en vegetarrett, kan dine CO2 utslipp reduserast med 170 kilo i året!
Det er jo som oftest i kjøttet at proteinene i måltidet ligger, men det finnes mange andre gode kilder til fullverdig protein. Cottage cheese, kesam, ost og andre melkeproduktet, kikerter, linser, bønner og anna belgfrukt, nøtter, kjerner, egg, tofu og andre vegetariske produkter. Det er utrulig masse man kan lage berre man bruker kreativiteten!
Så – idag er vi i det søte hjørnet med fyldig sjokoladekrem som skal deles. Perfekt med frisk frukt eller bær, til både frukost, lunsj, kveldsmat eller mellommåltid.
Uten tilsatt sukker og gluten –
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Fyldig sjokoladekrem, 1 porsjon ? 1 boks – 250 g cottage cheese ? 2 ss kesam eller kokoskrem, kan sløyfes ? 1-2 ss kakao ? 2-3 ss sukrinmelis, evt. anna pulverisert søtning ? En klype salt
Ha alle ingrediensene i en bolle, rør godt og mos med en stavmikser til en jevn og klumpfri sjokoladekrem. Smak til om du ønsker meir sjokoladesmak, søtere eller evt. andre smakstilsetninger som proteinpulver, peanøttsmøt, peanøttmel, kokosmasse eller lignande
Sjokoladekremen serverte eg her med friske jordbær og blåbær, men banan og anna frukt/bær, samt nøtter er kjempegodt som topping.
Cottage cheese er ingrediensen som gjer sjokoladekremen så krema og fyldig, konsistensen blir fantastisk god når man bruker stavmikser til å jevne den.
Lag gjerne kvelden før, ha sjokoladekremen og topping i bokser for seg og spis til frukost eller ta med som matpakke om du har kjøleskap på skule/jobb. Sjokoladekremen er også knallgod som topping på vafler, pannekaker eller inni lomper!

Hei godtfolk!

I innlegget der eg spurte dere om kva dere ville ha meir av i 2015 var det mange som skreiv meir vegetarmat. Eg har hatt fast kjøttfri mandag her på bloggen sida mai måned i fjor, og no tenkte eg etterkvart å komme i gang med det igjen etter jul. Det vil ikkje alltid vere varmretter som middager, men litt forskjellig som også kan passe som snacks eller eit anna måltid – litt etter kva eg har fått mulighet til å lage.

Sjølv om retten er kjøttfri er det naturligvis ikkje berre vegetarianere som kan spise og lage. Kjøttfri mandag er en internasjonal kampanje som oppfordrer til å spise mandagsmiddagen uten kjøtt, fisk eller fjærkve. Det er fleire ulike grunner til at man burde begrense kjøttforbruket – blant anna dyrevelferd, miljø og helse. Om DU bytter en kjøttmiddag i veka med en vegetarrett, kan dine CO2 utslipp reduserast med 170 kilo i året!

Det er jo som oftest i kjøttet at proteinene i måltidet ligger, men det finnes mange andre gode kilder til fullverdig protein. Cottage cheese, kesam, ost og andre melkeproduktet, kikerter, linser, bønner og anna belgfrukt, nøtter, kjerner, egg, tofu og andre vegetariske produkter. Det er utrulig masse man kan lage berre man bruker kreativiteten!

Så – idag er vi i det søte hjørnet med fyldig sjokoladekrem som skal deles.
Perfekt med frisk frukt eller bær, til både frukost, lunsj, kveldsmat eller mellommåltid.

Uten tilsatt sukker og gluten –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Fyldig sjokoladekrem, 1 porsjon
? 1 boks – 250 g cottage cheese
? 2 ss kesam eller kokoskrem, kan sløyfes
? 1-2 ss kakao
? 2-3 ss sukrinmelis, evt. anna pulverisert søtning
? En klype salt

Ha alle ingrediensene i en bolle, rør godt og mos med en stavmikser til en jevn og klumpfri sjokoladekrem. Smak til om du ønsker meir sjokoladesmak, søtere eller evt. andre smakstilsetninger som proteinpulver, peanøttsmøt, peanøttmel, kokosmasse eller lignande

Sjokoladekremen serverte eg her med friske jordbær og blåbær, men banan og anna frukt/bær, samt nøtter er kjempegodt som topping.

Cottage cheese er ingrediensen som gjer sjokoladekremen så krema og fyldig, konsistensen blir fantastisk god når man bruker stavmikser til å jevne den.

Lag gjerne kvelden før, ha sjokoladekremen og topping i bokser for seg og spis til frukost eller ta med som matpakke om du har kjøleskap på skule/jobb. Sjokoladekremen er også knallgod som topping på vafler, pannekaker eller inni lomper!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg