Salte&søte karamell nøttetopper

God torsdag!

Karamell nøttetopper i den gode kombinasjonen mellom salt&søtt, i små, søte konfektformer. Server på jentekveld, ta med på tapasbordet, til kvardagskaffien på ettermiddagen eller spis som sunnere lørdagskos. Dei lages i en fei, men trenger litt tid på å stivne og gjere seg klare. Dette er en liten vri på mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljefudge som eg har delt mange ganger før, seinast her.

Uten tilsatt sukker og gluten, så kan dei lages laktosefri –

Du trenger, 15-20 stk
2 dl vikingmelk*
40 g sukrin gold
1/2 vaniljestang, kan sløyfes
10 g ekte smør eller cocosa
15 g yaconsirup*
Cashewnøtter eller andre nøtter
Maldonsalt

Framgangsmetode
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er veldig viktig.

3. Rist nøtter i ei tørr panne til dei er gylne. Vend desse inn i karamellmassen, mengden avgjer du sjølv etter kor masse karamellmasse du vil ha rundt. Fordel klatter på bakepapir eller i mini muffinsformer, og dryss over bittelitt maldonsalt på toppen om du ønsker det.

4. La dei stivne i kjøleskapet gjerne natta over. Oppbevar kaldt i en boks eller glasskrukke.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid.

*Tips/alternativer
– Vikingmelk kan byttes med kremfløyte eller laktosefri fløyte.
– Yaconsirup kan byttes med anna sirup eller honning. Akasiehonning fra dagligvarebutikk er til å anbefale!
– Tilsett 20 g mørk, sukkerfri sjokolade i karamellmassen før du vender nøttene, så får du salte&søte sjokolade-karamell nøttetopper!

Aller best smaker dei dagen etterpå, då nøttene fortsatt er smakfulle og crunchy ?

Eksprimenter gjerne med andre smakstilsetninger og kombinasjoner, og dine resultat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

21 kommentarer

  1. Danian. Gutteblogger

    Ohh fy søren så gode de så ut nam nam

  2. Nina Bakke

    De så gode ut 😀

  3. Julie @ WolfItDown

    Sååå deilig! Ser minst like godt ut som yoghurtnøtter 😀 Perfekt kosekonfekt 😀 x

  4. De både så og hørtes gode ut 🙂 Takker deg for mange gode tips og oppskrifter 🙂

  5. Charlotte

    Hei! Jeg bare lurer, men baker du å spiser slike ting hver dag? Isåfall hvor ofte gjør du det? Så kjempegode ut 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Hei! Nei, eg verken baker eller spiser slikt kvar dag, men eg ser ingen grunn for å ikkje gjere det. Desse er knallgode 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    annebe: Så hyggelig! Kjekt å vere til inspirasjon 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, det minte meg faktisk litt om yoghurtnøtter! Kunne jo egentlig berre kalla dei karamellnøtter, men sånn blei det no 🙂 Ha en fin dag Julie!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Sprø og gode 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Danian. Gutteblogger: Så bra!

  11. Birgitte

    Hørtes herlig ut! 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Det var det aå absolutt 🙂

  13. Hvor lang tid skal disse koke i vanlig gryte ca? Ser du når det er ferdig eller må du følge med på temperaturen?

    1. Du må røre ofte og følge med til det blir riktig konsistens. Tar ca. 20 minutt med teflonpanne, 30-60 minutt ellers 🙂

  14. Kirsten

    Man kan vel bruke tagatesse istedenfor sukrin på de fleste oppskriftene? Er ikke så glad i sukrin. Evt hva er forskjellen på de to?

    1. Det er forskjell på sukrin og sukrin gold/sukrin+ altså. Vær obs på det 😉 Eg kjenner ikkje til tagatesse, aldri brukt det.

      1. Men det går sikkert fint å bruke det, så lenge det tilsvarer samme mengde 🙂

  15. Kan jeg bruke fiber sirup gold på disse? Har alt hjemme da

    1. Ja, det kan du fint bruke 🙂

  16. Vet du om all type sukrin er glutenfri?

    1. Det er ikkje gluten i sukrin.