Fylt kyllinfilêt surra med spekeskinke

Hei, og god fredag!

Her har dere dagens middagstips, passer som både kvardagsmiddag og helgemiddag. Du kan også variere fyll og tilbehør etter det man liker og har tilgjengelig, så prøv deg fram og lag gode smakskombinasjoner! Slike middager er supert å lage opp litt ekstra av, for å så fylle i lunsjboksen dagen etterpå.

Fylt kyllingfilêt surra med spekeskinke og ovnsbakte grønnsaker –

Du trenger (ca 2 personer)
3-4 kyllinfilêter
4-8 skiver spekeskinke
1 boks kremost urter
Krydder
1 stor søtpoteter
Diverse grønnsaker etter ønske,
eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.


2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chilli, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen. Søtpotet er også en grønnsak, sånn at dere veit det. Den skal også kuttes og ovnsbakes sammen med resten.

3.Visp opp kremost i en bolle. Lag en lomme på kyllingfilêtene og fyll med kremosten. Surr 1-2 skiver med spekeskinke rundt kvar kyllinfilêt, plasser i ildfast form og sett i ovnen sammen med grønnsakene.

4. La det stå i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20-25 minutter.Mange gode smaker sammensatt av både protein, karbohydrater og fett.
Så får man en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter av alle dei fargeglade grønnsakene også!

God helg då alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Hei! Kan jeg spørre hvilken foodprosessor/mikser du bruker? Er veldig glad i oppskriftene dine og ser at mange av de trenger miksen 🙂 Tenker å investere i en som kan brukes til det meste 🙂 Takk for en fin blogg!

 2. TheVanillaMonologues.

  Ser skikkelig godt ut! Kosemat 🙂 Jeg har alltid litt salt smør på de bakte rotgrønnsakene mine, ikke fult så sunt men akk så godt 🙂

 3. Caroline Alice

  Herregud. Dette så knallgodt ut!

 4. Julie @ WolfItDown

  Så fargerikt og godt da 😀 Perfekt helgekosemiddag 😀 Ha en god lørdag Linda! x

 5. Tone Hjertemat

  Høres og ser veldig godt ut!!

 6. Linda Marie Stuhaug

  Tone Hjertemat: Så bra! Det var virkelig godt 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Vi elsker fargerike middager! Jo fleire, jo bedre 🙂 God helg <3

 8. Linda Marie Stuhaug

  Caroline Alice: Så kjekt å høre! Det var veldig godt 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Litt smør gjer nok susen på smaken 🙂 God helg til deg!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Siri: Hei! Min foodprosessor er veldig gammel (men fungerer topp) – den er nok dessverre ikkje å få tak i no lenger. Har du en kraftig blender eller foodprosessor så kommer du veldig langt 🙂

 11. TheVanillaMonologues.

  God helg til deg også frøken! 🙂

 12. marita elvagjeng

  Hei Linda! Eg ha testa ut mange av oppskriftene dine når det kjem til baking, kake og sjokoladevariantar. Eg lurte enkelt og greit på om du kunne prøvd å lage ei oppskrift til ein sunnare sjokoladefondant? 🙂 Det hadde vore supert!! Og kanskje til og med ein laktosefri variant? 🙂 Digga deg og det du gjere!

 13. Hei! Dette spørsmålet er kanskje litt på siden, men hvordan går det med intoleransene dine nå? Har du begynt å kunne gjeninnføre matvarer? Har nettopp også fått påvist ulike intoleranser, og må begynne å finn måter og erstatninger for å fortsatt kunne spise næringsrikt og godt i hverdagen! Hadde vært gøy å høre litt hvordan det hele har vært for deg som allerede har vært igjennom / går igjennom det 🙂

 14. ,Benedicte

  Måtte prøve dette igår kveld, for laks med urtekremost og bakte grønnsaker var nydelig! Og dette var en helt nyyyyydelig rett 🙂 Samtidig som jeg skriver må jeg takke for mange flotte iherb tips, ny pakke bestilt igår, bla med yogi te og chocolove sjokoladen 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  ,Benedicte: Så hyggelig kommentar å få, Benedicte! Kjekt at fleire av rettane har falt i smak 🙂 Da er det berre å vente i spenning på pakke i posten, kvardagsglede!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Linn K: Hei Linn! Matintoleransene holder eg i sjakk, og magen er masse bedre. Dei første månedene var eg 100% glutenfri og melkefri, men no kan eg spise i små, moderate mengder uten av kroppen går ut av styr. Eg holder meg unna kveitemjøl om eg gift for meg, ellers spise eg stort sett glutenfritt uten å vere fanatisk. Mindre mengder med melkeprodukter går også fint, men eg er forsiktig 🙂 Kroppen trives best slik, da eg blei utrulig stressa av å vere fanatisk dei første månedene. Lykke til med nytt kosthold! Det er ei tilvenning, men blir kroppen bedre er det virkelig verdt det 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  marita elvagjeng: Hei! Eg har jo egentlig laga sunne varianter av sjokoaldefondant før, det ligger fleire oppskrifter i arkivet. Det er vell egentlig meir mikrosjokoladekake som er blaut i midten, men det blir no nokolunde det samme 🙂 Ellers kan hende eg skal prøve meg på en meir «ordentlig» variant!

 18. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Takk for det 🙂

 19. Ann Kristin

  Hei. Kom over bloggen din en kveldsstund når jeg søkte på melkeproteinallergi. Ble rett og slett litt glad når jeg endelig fant en som liker og lage mat og må ta hensyn til dette i hverdagen også. De aller fleste som har «melkeallergi» er laktoseintolerante og kan derfor bruke laktosefrie produkter og de fleste oppskrifter med melk er derfor erstattet med laktosefrie alternativer. Men når det kommer til melkeproteinallergi, så synes jeg det er vanskelig å vite hva man kan erstatte melkeprodukter med. Er det muligheter for deg å foreslå alternative løsninger, når du bruker ost, kesam, etc. i oppskriftene dine? 🙂

 20. Hei Linda 🙂 Jeg forhåndslanserer våre svenske moteprodukter for kjendiser og store bloggere. Siden stilen din passer med merkevaren vår, vil vi at du prøver et par. Send meg en e-post så jeg kan sende deg mer informasjon. Ha en flott dag!! Carl

 21. Linda Marie Stuhaug

  Carl: Tulla du med meg? En matblogg med fokus på sunnhet og helse står ikkje i stil med moteprodukter for kjendiser. Men takk for forespøreselen 😉

 22. Linda Marie Stuhaug

  Ann Kristin: Hei! Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min, det er veldig kjekt å kunne inspirere dei som har ulike hensyn i kostholdet sitt. Det du spørr om – å komme med alternativer til ost, kesam og lignande i oppskriftene mine gjer eg allerede. Blar du gjennom lunsj, middag, kaker, desserter og alt som ligger på bloggen – så skriver eg ofte kva ingredienser man kan bruke istedenfor for å få melkefritt resultat. Det er ikkje alle oppskrifter det er mulig rett og slett, eller som eg har nok kjennskap og kunnskap til å kunne foreslå andre alternativer på, og det er som regel dei oppskriftene eg ikkje skriver noke om melkefritt alternativ. Så eg tenker på melkeallergi så langt det lar seg gjere 🙂 Håper du finner masse spennande her på bloggen! Berre å spørre om det er noko du lurer på 🙂