Linda Stuhaug

Annonse

23. januar 2015

Fylt kyllinfilêt surra med spekeskinke

Fylt kyllinfilêt surra med spekeskinke
Hei, og god fredag!
Her har dere dagens middagstips, passer som både kvardagsmiddag og helgemiddag. Du kan også variere fyll og tilbehør etter det man liker og har tilgjengelig, så prøv deg fram og lag gode smakskombinasjoner! Slike middager er supert å lage opp litt ekstra av, for å så fylle i lunsjboksen dagen etterpå.
Fylt kyllingfilêt surra med spekeskinke og ovnsbakte grønnsaker –
Du trenger (ca 2 personer) 3-4 kyllinfilêter 4-8 skiver spekeskinke 1 boks kremost urter Krydder 1 stor søtpoteter Diverse grønnsaker etter ønske, eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chilli, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen. Søtpotet er også en grønnsak, sånn at dere veit det. Den skal også kuttes og ovnsbakes sammen med resten.
3.Visp opp kremost i en bolle. Lag en lomme på kyllingfilêtene og fyll med kremosten. Surr 1-2 skiver med spekeskinke rundt kvar kyllinfilêt, plasser i ildfast form og sett i ovnen sammen med grønnsakene.
4. La det stå i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20-25 minutter.
Mange gode smaker sammensatt av både protein, karbohydrater og fett. Så får man en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter av alle dei fargeglade grønnsakene også!
God helg då alle sammen!

Hei, og god fredag!

Her har dere dagens middagstips, passer som både kvardagsmiddag og helgemiddag. Du kan også variere fyll og tilbehør etter det man liker og har tilgjengelig, så prøv deg fram og lag gode smakskombinasjoner! Slike middager er supert å lage opp litt ekstra av, for å så fylle i lunsjboksen dagen etterpå.

Fylt kyllingfilêt surra med spekeskinke og ovnsbakte grønnsaker –

Du trenger (ca 2 personer)
3-4 kyllinfilêter
4-8 skiver spekeskinke
1 boks kremost urter
Krydder
1 stor søtpoteter
Diverse grønnsaker etter ønske,
eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chilli, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen. Søtpotet er også en grønnsak, sånn at dere veit det. Den skal også kuttes og ovnsbakes sammen med resten.

3.Visp opp kremost i en bolle. Lag en lomme på kyllingfilêtene og fyll med kremosten. Surr 1-2 skiver med spekeskinke rundt kvar kyllinfilêt, plasser i ildfast form og sett i ovnen sammen med grønnsakene.

4. La det stå i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20-25 minutter.



Mange gode smaker sammensatt av både protein, karbohydrater og fett.
Så får man en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter av alle dei fargeglade grønnsakene også!

God helg då alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg