Saftige søtpotetmuffins

Hei!

Vi er blitt en gjenge med søtpotetfans, er vi ikkje?
Eg er (utrulig nok!) ikkje over søtpotetperioden min, og lager støtt og stadig søtpotet i alle slags varianter. Søtpotet passer til både salt og søtt, og har fantastiske bakeegenskaper. Søtpotet gjer baksten utrulig saftig, ikkje minst gir en magisk god smak.

Eg har laga denne oppskrifta før, men poster den igjen for å gjere enda fleire oppmerksomme på den! Supersaftige søtpotetcupcakes eller søtpotetmuffins med vaniljefrosting, desse er knallgode på smak og har eit supert næringsinnhold.

Uten tilsatt sukker, gluten og melk –Søtpotetmuffins, 8 stk

1 mellomstor søtpotet på ca 300 g
60 g (glutenfritt) havremel
20 g sukrin gold
20 g sukrin pluss
2 egg
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1,5 dl vatnFramgangsmetode
1. Del søtpoteta i fire og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Ta av skallet på den bakte søtpoteta og ha i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn.

3. Tilsett resten av ingrediensane og kjør til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske eller tørrvare for å få riktig konsistens.

4. Fordel røra i muffinsformer – store eller små – og steik midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskap.


Vaniljefrosting
Her har man to valg. Dere begynner vell å skjønne greia etterkvart, den med kokoskrem er melkefri med nydelig smak av kokos, ellers kan man bruke philadelphia for en vanlig, litt meir nøytral variant.

Du trenger
100 g kokoskrem – den stive delen man får når boksen står kaldt, eller 100 g philadelphia.

Bland sammen og smak til med 2-3 ss sukrinmelis og eit dryss ekte vaniljepulver om du har, ha over dei avkjølte muffinsane.

Glasur er overhode ikkje nødvendig, men gjer naturligvis det lille ekstra.
Desse passer ikkje berre når man har lyst på noko søtt og godt, men også som turmat eller mellommåltid. Må man ha eit ekstra påfyll på lengre turer inneholder søtpotetmuffinsene god næring som gir energi til kroppen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

 1. lovelyliller.com

  Så KJEMPE gode ut! 😀

 2. en av sveriges största bloggar

  ser gott ut =)

 3. Dette ser utrolig godt ut! Du er flink! Kan man bruke annen type mel en havremel?

 4. Johanna

  må søtpoteten avkjøles før du lager røren, eller er den fortsatt varm når du har den i foodprosessoren? 🙂

 5. Synniva Sverresson

  om man bruker naturlig søtning, hvor mye sukker er det?

 6. Linda Marie Stuhaug

  Synniva Sverresson: Sukrin er 100% naturlig, berre så det er sagt. Mengden tilsvarer ca. 60 g sukker 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Johanna: Når du kjører søtpoteta med 1 dl kaldt vatn så blir den avkjølt, så det går nok fint å berre kjøre i gang 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Ja, det kan du 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  en av sveriges största bloggar: Så bra!

 10. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Søte, saftige og utrulig gode! Søtpotet altså 😉

 11. Takk for all inspirasjon! Jeg elsker søtpotet og har spist det 2 dager på rad. I morgen mekker jeg disse digge muffinsene, så jeg får spist søtpotet en dag til 🙂 Nesten vanskelig å skjønne at noe så søtt og godt er så innmari sunt!

 12. Hva kan man bruke i stedet for sukrin+ ? Vil bake i dag og ingen butikk hadde det.. ?

 13. Hei, disse så utrolig gode ut. Har du prøvd å lage søtpotetmuffins med grønnsaker? Må nok bytte ut sukker og kanel/kardemomme med salt/krydder i oppskriften, men regner med det blir like godt 🙂 Takk for inspirerende blogg 🙂

 14. nam! kan man bruke vanlig sukrin i stedet for sukrin+ og gold? har bare det i skapet nå. eventuelt å bruke litt vanlig sukker i stedet?

 15. Julie @ WolfItDown

  Mmmm, jeg har to små søtpoteter i kjøleskapet… Kanskje jeg skal bruke de til og lage muffins 😀 De ser utrolig gode ut 😀 x

 16. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Prøv det, du vil forhåpentligvis ikkje angre 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  june: Vil ikkje anbefale å bruke vanlig sukrin, du får en kjølende og falsk ettersmak av det. Kan hende det går greit i denne oppskrifta da søtpoteta kan nøytralisere, men du veit iallefall om det 😉

 18. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Hei! Søtpotet matmuffins er laga og lagra på dataen, klar til å deles om ikkje så lenge 🙂 Må spre søtpotet oppskriftene så lesere ikkje blir lei, haha! En glede å inspirere 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Lena: Erstatt det med meir sukrin gold du 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Elin: Fantastisk! Vi er fleire med søtpotetdilla 🙂 Håoer muffinsane faller i smak!

 21. Disse muffinsene var jo knallgode, anbefales!! Takk for en superinspirenrende blogg med masse spennende oppskrifter 🙂 Gleder meg til å prøve flere!

 22. Karoline

  Mine blir aldri gjennomstekt… Hva gjør jeg feil? Jeg brukte vanlig sammalt hvetemel istedenfor havremel… Kanskje det er feilen? Hmm… De ser iallefall gode ut!

 23. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Kor lenge har du stekt dei då? Alle ovner er forskjellige, så kan hende dei må stå ei stund ekstra 🙂 Eventuelt kan du neste gang bruke litt lavere temperatur, eller nederste rille i ovnen!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Eirin: Så kjekk tilbakemelding å få, tusen takk! Supert at muffinsane falt i smak, håper fleire oppskrifter gjer de samme 🙂

 25. Hei! Så utrolig inspirerende blogg du har! 🙂 Elsker at du ikke har avanserte ingredienser, slik at vi fattige studentene også kan lage mye av maten din. Liker spesielt godt dessertalternativene, og da tenker jeg selvfølgelig på sjokoladeproduktene. Synes du er uberflink, og ikke visste jeg at søtpotet kunne brukes til så mye rart!! 😀 Fortsett å blogge som du har gjort hittil, og du har hvertfall en fast leser til! :))

 26. Linda Marie Stuhaug

  Turid: Hei Turid! Tusen takk for en hyggelig kommentar, det setter eg stor pris på 🙂 Kjekt å lese at oppskriftene mine også passer for dere studenter. Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

 27. Du presenterer så mye godt der du har brukt søtpotet. Jeg synes ikke det var lett å bake søtpoteta. Jeg delte i 4 og putta i mikroovn, men synes det ble en seig hinne rundt. I tillegg synes jeg skallet var vanskelig å få av. Noe tips til meg? God helg!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Åse: Høres merkelig ut. Det blir litt seig hinne de skallet ikkje er, det skjærer eg som regel berre vekk. Skallet skal gå fint av uten noke problemer også. Avkjøler du søtpoteta litt før du skreller? 🙂 God helg til deg også!

 29. Linn :)

  Nam… beste muffins uten sukker som jeg har laget. Kjempe gode ? men mine måte stekes i 40 min og sank mye sammen etter steking. Ble derfor veldig tynne! Følte oppskriften så vet ikke hva som var feil. Får prøve igjen 😉

 30. Armonia

  Mmmmm, dine så bedre ut enn det mine antageligvis blir :p Jeg måtte ha i mer havremel, også tok jeg oppi en dråpe Stevia vanilje i noen av muffinsene også..blir kanskje litt sterkt?! Men du, den kokostoppingen…Nå tok jeg det litt på gefühlen, og hadde til slutt oppi litt vanlig melis (og raw sjokoladepulver) også, fordi jeg synes kokossmaken blir sååå sterk og fremtredende. Slang til slutt oppi litt smør også :p Hvilken type kokosmelk kjøper/anbefaler du? Nå brukte jeg den fra Rema… På forhånd takk for svar!! 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Armonia: Steviadråper er sterkt, så kan hende det blei litt voldsomt ja. Eg bruker og anbefaler kokosmelk fra Santa Maria. Den skiller seg når den står i kjøleskap og er bedre på smak etter mi meining 🙂 Men det smaker jo naturligvis kokos av kokosmelk. Håper muffinsane blei gode da!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Så kjekt dei falt i smak Linn 😀 Smaken som teller uansett – men prøv gjerne igjen og sjå om dei blir større. Når det er sagt så hever ikkje muffinsane så veldig masse 🙂

 33. Hvis jeg vil bruke agava sirup eller honning som søtning – hvor mye tilsvarer det? 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Miriam: Det veit eg ikkje, bruker minimalt med agavesirup og honning så eg kjenner ikkje til søtningsgraden… men det er berre å smake seg fram 🙂

 35. Synnøve

  Hei! 🙂 takk for masse gode oppskrifter! Får god inspirasjon. Har lagd disse muffinsene 2 ganger nå, nydelig gode! 🙂 jeg brukte sesamfrø mel og litt lønnesirup istedet for sukrin og havremel. knallgode,næringsdrivende og mettende! 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Synnøve: Så hyggelig at muffinsane har falt i smak hos deg, Synnøve 🙂 Bra at du eksprimenterer litt fritt med ingrediensane! God lørdagskveld til deg 🙂

 37. Så herlig oppskrift! Vet du cirka hva en muffins med philadelphia er i kcal? Prøver å gå ned i vekt, men å kunne kose meg litt samtidig.

  1. Eg rekner ikkje på kalorier. Håper muffinsane smaker 🙂