Middagspai med fetoast

God dag!

Det er kjøttfri mandag igjen og på tide med en skikkelig middagsrett for folket! Det er utrulig enkelt å gjere små, enkle justeringer i ei oppskrift og få den kjøttfri. Idag er det vegetarpai som skal deles, med mange gode smaker i både bunnen, grønnsakene, eggeblandinga og terningene av fetaost. Eg har laga den med favorittbunnen med søtpotet som hovedingrediens, men du kan også lage en grov paibunn – så nedenfor står begge oppskriftene.

Middagspai med fetaost –

Søtpotetbunn
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g (glutenfritt) havremel
Krydder

1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder.  Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Grov paibunn
2 dl havregryn
1,5 dl valgfritt mel, spelt, bokhvete, havremeler nokre eksempel…
150 g kesam
1/2 ts salt
Vatn til passe konsistens

Sett ovnen på 200 grader. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal dei til mel. Tilsett deretter valgfritt mel, kesam og salt, og kjør til en jevn paideig. 
Juster med litt og litt vatn om det er behov for det. Trykk deiga ut i en smurt paiform, eg brukte kokosolje, og stikk deretter hol med en gaffel over heile overflata. Forsteik midt i ovnen i 15 minutter

Fyll med fetaost
7 egg
2 dl valgfri melk
Grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk
4-5 ss fetaost i terninger
Krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper

Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene.
Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt.
 Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.

Komplett med en frisk og fargeglad salat på sida!

Eksprimenter gjerne med andre grønnsaker, krydder og tilleggsingredienser. Det er ingen fasit på korleis man kan lage en middagspai, her er det berre å bruke fantasien og prøve seg fram! Det er også heilt supert å bruke opp middagsrester i en paibunn, eit tips om du ofte har mat til overs 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

  1. Nina Bakke

    mmm… denne må jeg nok lage. Er så glad i pai 😀

  2. Yngvild

    Jeg ser at du stadig skriver at søtpoteten skal bakes. Jeg har ikke mikrobølgeovn, så blir å bruke alternativet med stekeovn for min del, men dette tar jo inderlig lang tid! Går det an å koke søtpoteten isteden, eller vil dette gi en annen konsistens?

  3. Julie @ WolfItDown

    Nam så deilig! Spinat, egg og ost går så bra sammen 😀 x

  4. Angående grovere paibunn, så står der kesam. Er det da kesamen som kan brukes i bakeverk? 🙂

  5. Famwangaasegg

    Jeg har tidligere ikke lyktes med pai, men jaggu fikk jeg lyst til å prøve igjen:) Må bare vente på at hønene våre skal legge egg…Bruker de opp så fort;)

  6. Hva slags fetaost bruker du? Sånn Arla apetina som er marinert i olje på glass, eller helt nøytral fetaost?

  7. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Eg bruker Arla Apetina Classic 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Famwangaasegg: Ekstra stas med egg rett fra hønene! Da er det berre å glede seg 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Det er vanlig original kesam. Veit ikkje heilt kva du sikter til?

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er ingen tvil om! Så godt 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Yngvild: Eg anbefaler aldri å koke søtpoteta, den trekker til seg så masse vatn og mister både sødme og smak, i tillegg til at man må bruke meir tørrvare. Du kan gjer det, men anbefaler som sagt å bake den 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Pai er utrulig godt! En klassiker 🙂

  13. Famwangaasegg

    Ja det er ren luksus det:)

  14. Susann Zana

    Kunne gjerne tenke meg å se oppskrifter på porsjons paier, til lunsj/matpakke osv! 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Susann Zana: Har «minipaier» med søtpotetbunn i arkivet. Men kjekt med ønsker, skal lagre det i bakhodet 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Famwangaasegg: Så absolutt 🙂

  17. Fikk prøvd denne, og ble kjempe godt 🙂 Takk for oppskrift!! 😀 Er mye inne på bloggen for å hente inspirasjon, utrolig mye spennende oppskrifter 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Så hyggelig at du finner inspirasjon hos meg! Det gledes 🙂 Da er det berre å eksprimentere med fleire varianter av paien!

  19. Kan jeg steke paibunnen med søtepotet dagen før, og la den stå over natta for så å lage den ferdig ? I så fall hvor burde jeg oppbevare den? Takk på forhånd:) Elsker foresten bloggen din og har laget det meste du har delt:)

  20. Linda Marie Stuhaug

    Amalir: Ja, det er ingen problem 🙂 Du kan oppbevare bunnen litt kjølig kanskje, i ei bod eller kjøleskap. Tusen takk, det setter eg pris på å høre!

  21. Maria U

    Åh, you read my mind! Spiste en skikkelig ulekker blærk spinat- og fetapai på Waynes Coffee igår. Trenger en god en for å få smaken av dem vonde paien ut ;P Haha.

  22. Linda Marie Stuhaug

    Maria U: Haha! Berre å prøve seg på en heimelaga variant då rett og slett 🙂

  23. Vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i en sånn pai?
    Jeg er holder på å slanke meg litt og trener og jeg kunne ønske du hadde skrevet på oppskriftene hvor mange kalorier det er i oppskriftene dine.
    Det er en sann fryd å følge deg, du har mange gode treningstips og ikke minst mange deilige oppskrifter 🙂 Ha en strålende søndag videre

    1. Som eg skreiv i din forrige kommentar, eg rekner ikkje på kalorier og kjem ikkje til å begynne med det 🙂