Linda Stuhaug

Annonse

26. januar 2015

Middagspai med fetoast

Middagspai med fetoast
God dag!
Det er kjøttfri mandag igjen og på tide med en skikkelig middagsrett for folket! Det er utrulig enkelt å gjere små, enkle justeringer i ei oppskrift og få den kjøttfri. Idag er det vegetarpai som skal deles, med mange gode smaker i både bunnen, grønnsakene, eggeblandinga og terningene av fetaost. Eg har laga den med favorittbunnen med søtpotet som hovedingrediens, men du kan også lage en grov paibunn – så nedenfor står begge oppskriftene.
Middagspai med fetaost –
Søtpotetbunn 1 søtpotet på ca. 350 g 1 egg 100-120 g (glutenfritt) havremel Krydder
1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.
Grov paibunn 2 dl havregryn 1,5 dl valgfritt mel, spelt, bokhvete, havremeler nokre eksempel… 150 g kesam 1/2 ts salt Vatn til passe konsistens
Sett ovnen på 200 grader. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal dei til mel. Tilsett deretter valgfritt mel, kesam og salt, og kjør til en jevn paideig. Juster med litt og litt vatn om det er behov for det. Trykk deiga ut i en smurt paiform, eg brukte kokosolje, og stikk deretter hol med en gaffel over heile overflata. Forsteik midt i ovnen i 15 minutter
Fyll med fetaost 7 egg 2 dl valgfri melk Grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk 4-5 ss fetaost i terninger Krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper
Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene.
Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt. Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.
Komplett med en frisk og fargeglad salat på sida!
Eksprimenter gjerne med andre grønnsaker, krydder og tilleggsingredienser. Det er ingen fasit på korleis man kan lage en middagspai, her er det berre å bruke fantasien og prøve seg fram! Det er også heilt supert å bruke opp middagsrester i en paibunn, eit tips om du ofte har mat til overs 🙂

God dag!

Det er kjøttfri mandag igjen og på tide med en skikkelig middagsrett for folket! Det er utrulig enkelt å gjere små, enkle justeringer i ei oppskrift og få den kjøttfri. Idag er det vegetarpai som skal deles, med mange gode smaker i både bunnen, grønnsakene, eggeblandinga og terningene av fetaost. Eg har laga den med favorittbunnen med søtpotet som hovedingrediens, men du kan også lage en grov paibunn – så nedenfor står begge oppskriftene.

Middagspai med fetaost –

Søtpotetbunn
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g (glutenfritt) havremel
Krydder

1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Grov paibunn
2 dl havregryn
1,5 dl valgfritt mel, spelt, bokhvete, havremeler nokre eksempel…
150 g kesam
1/2 ts salt
Vatn til passe konsistens

Sett ovnen på 200 grader. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal dei til mel. Tilsett deretter valgfritt mel, kesam og salt, og kjør til en jevn paideig. Juster med litt og litt vatn om det er behov for det. Trykk deiga ut i en smurt paiform, eg brukte kokosolje, og stikk deretter hol med en gaffel over heile overflata. Forsteik midt i ovnen i 15 minutter

Fyll med fetaost
7 egg
2 dl valgfri melk
Grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk
4-5 ss fetaost i terninger
Krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper

Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene.
Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt. Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.

Komplett med en frisk og fargeglad salat på sida!

Eksprimenter gjerne med andre grønnsaker, krydder og tilleggsingredienser. Det er ingen fasit på korleis man kan lage en middagspai, her er det berre å bruke fantasien og prøve seg fram! Det er også heilt supert å bruke opp middagsrester i en paibunn, eit tips om du ofte har mat til overs 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg