Linda Stuhaug

Annonse

30. januar 2015

Lompelasagne for alle

Lompelasagne for alle
Hei, og god fredag!
Av og til må ein berre grave fram gamle favoritter i arkivet. Og denne er definitivt ikkje berre en favoritt hos meg, den er blitt en storfavoritt og en av mine alle mest populære middagsoppskrifter hos dere lesere også!
Speltlompelasagne la eg ut oppskrift på for snart eit år sida, så no ønsker eg å dele den på nytt for å kanskje spre oppskrifta til enda fleire. En perfekt helgemiddag for heile familien! Psst – hugs at eg også har posta oppskrift på søtpotetlasagne.
Å lage lasagne fra bunne går raskere enn man trur. Prinsippet med lompelasagne er å bruke lomper istedenfor pastaplater, her veit eg mange blir skeptiske – men prøv! Det fungerer heilt topp, smak og konsistens er virkelig som det skal. Psst! Du kan bruke dei lompene du foretrekker, om det er potetlomper, speltlomper eller kanskje du vil bruke heimelaga (glutenfri) lomper?
I tillegg har eg brukt cottage cheese som eit proteinrikt og lettvint alternativ for kvit saus som hører med i heimelaga lasagne – fortvil ikkje om du ikkje er fan av cottage cheese, for den smaker man ikkje.
Du trenger, ca. 3 personer 400 g karbonadedeig 250 g cottage cheese 2-3 ss tomatpurê 1 boks hakkede tomater 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk + 1/2 chili, finhakka 1 dl vatn krydder etter smak: oregano, salt, pepper og paprikakrydder 6-8 lomper revet ost
Framgangsmetode 1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, kvitløk og chili. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og la det småkoke til en fylig kjøttsaus. Smak til med krydder.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.
3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.
Bruk gjerne ekstra ingredienser eller doble oppskrifta om den er til fleire. På bildene har eg brukt 600 g karbohadedeig og justert rester av ingrediensene og formen deretter.
Komplett er det ikkje uten en frisk salat!
Håper fleire vil prøve seg! Du kommer til å bli en fantastisk smaksopplevelse rikare – inn med heimelaga og ut med toro 🙂
God helg alle sammen!

Hei, og god fredag!

Av og til må ein berre grave fram gamle favoritter i arkivet. Og denne er definitivt ikkje berre en favoritt hos meg, den er blitt en storfavoritt og en av mine alle mest populære middagsoppskrifter hos dere lesere også!

Speltlompelasagne la eg ut oppskrift på for snart eit år sida, så no ønsker eg å dele den på nytt for å kanskje spre oppskrifta til enda fleire. En perfekt helgemiddag for heile familien! Psst – hugs at eg også har posta oppskrift på søtpotetlasagne.

Å lage lasagne fra bunne går raskere enn man trur. Prinsippet med lompelasagne er å bruke lomper istedenfor pastaplater, her veit eg mange blir skeptiske – men prøv! Det fungerer heilt topp, smak og konsistens er virkelig som det skal. Psst! Du kan bruke dei lompene du foretrekker, om det er potetlomper, speltlomper eller kanskje du vil bruke heimelaga (glutenfri) lomper?

I tillegg har eg brukt cottage cheese som eit proteinrikt og lettvint alternativ for kvit saus som hører med i heimelaga lasagne – fortvil ikkje om du ikkje er fan av cottage cheese, for den smaker man ikkje.


Du trenger, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
250 g cottage cheese
2-3 ss tomatpurê
1 boks hakkede tomater
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk + 1/2 chili, finhakka
1 dl vatn
krydder etter smak: oregano, salt, pepper og paprikakrydder
6-8 lomper
revet ost

Framgangsmetode

1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, kvitløk og chili. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og la det småkoke til en fylig kjøttsaus. Smak til med krydder.

2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.

3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.

Bruk gjerne ekstra ingredienser eller doble oppskrifta om den er til fleire. På bildene har eg brukt 600 g karbohadedeig og justert rester av ingrediensene og formen deretter.

Komplett er det ikkje uten en frisk salat!

Håper fleire vil prøve seg!
Du kommer til å bli en fantastisk smaksopplevelse rikare – inn med heimelaga og ut med toro 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

2 Kommentarer

C

Camilla

30. august 2018

Hei, kan denne lages i forveien, eks dagen før, og stå i kjøleskapet, til den skal stekes?

Linda Stuhaug

30. august 2018

Eg ville heller laga alt klart, og fiksa klar forma rett før den skal steikast 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg