Linda Stuhaug

Annonse

31. januar 2015

Sukkerfri, kvit sjokolademousse

Sukkerfri, kvit sjokolademousse
Hei!
Denne oppskrifta har eg gleda meg sånn til å dele med dere! Sukkerfri sjokolademousse med en luftig, men samtidig krema konsistens. Perfekt som en sunnere dessert for dei som er glad i sjokolade eller det søte. Oppskrifta er veldig enkel og eg håper fleire vil prøve seg!
Uten tilsatt sukker og gluten –
Sukkerfri, kvit sjokolademousse 1 dl vikingmelk 85 g sukkerfri, kvit sjokolade 2 gelatinplater 50 g kesam 2 eggekvitter 3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes eller bruk litt sukrinmelis
Slik gjer du ? Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Stivpisk eggekvittene i en egen bolle. ? Ha vikingmelk og sjokoladen i biter i en kjele. Varm opp på svak varme så alt er godt smelta sammen. ? Klem vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme sjokoladeblandinga. Hell over i en egen bolle og vend inn kesam og steviadråper ? Vend deretter inn dei stivpiska eggekvittene med en slikkepott så alt er godt blanda. Hell over i ei skål eller 3 porsjonsformer. Sett kaldt i minimum 4 timer.
Server med litt raspa sjokolade, eller kombiner med bringebærsaus, frisk frukt og bær. Moussen er søt og passer ypperlig til den friske bringebærcoulisen som du finner oppskrift på her!
Eg veit fleire kommer til å spørre kva sukkerfri sjokolade eg bruker, for det kan vere vanskelig å få tak i. Eg bruker alltid sjokolade fra merket Cavalier som man får på blant anna ulike helsekostbutikker – kvit sjokolade finner man kun med crisp, men det gjer ingenting! Denne er søta med det 100% naturlige søtningsstoffet stevia og smaker veldig godt.
Lag gjerne kvit sjokolademousse og tradisjonell sjokolademousse kvar for seg, og få den gode kontrasten mellom det lyse og mørke. Luksus!
Ha en fin lørdag 🙂

Hei!

Denne oppskrifta har eg gleda meg sånn til å dele med dere! Sukkerfri sjokolademousse med en luftig, men samtidig krema konsistens. Perfekt som en sunnere dessert for dei som er glad i sjokolade eller det søte. Oppskrifta er veldig enkel og eg håper fleire vil prøve seg!

Uten tilsatt sukker og gluten –

Sukkerfri, kvit sjokolademousse
1 dl vikingmelk
85 g sukkerfri, kvit sjokolade
2 gelatinplater
50 g kesam
2 eggekvitter
3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes eller bruk litt sukrinmelis

Slik gjer du
? Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Stivpisk eggekvittene i en egen bolle.
? Ha vikingmelk og sjokoladen i biter i en kjele. Varm opp på svak varme så alt er godt smelta sammen.
? Klem vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme sjokoladeblandinga. Hell over i en egen bolle og vend inn kesam og steviadråper
? Vend deretter inn dei stivpiska eggekvittene med en slikkepott så alt er godt blanda. Hell over i ei skål eller 3 porsjonsformer. Sett kaldt i minimum 4 timer.

Server med litt raspa sjokolade, eller kombiner med bringebærsaus, frisk frukt og bær. Moussen er søt og passer ypperlig til den friske bringebærcoulisen som du finner oppskrift på her!

Eg veit fleire kommer til å spørre kva sukkerfri sjokolade eg bruker, for det kan vere vanskelig å få tak i.
Eg bruker alltid sjokolade fra merket Cavalier som man får på blant anna ulike helsekostbutikker – kvit sjokolade finner man kun med crisp, men det gjer ingenting! Denne er søta med det 100% naturlige søtningsstoffet stevia og smaker veldig godt.

Lag gjerne kvit sjokolademousse og tradisjonell sjokolademousse kvar for seg, og få den gode kontrasten mellom det lyse og mørke. Luksus!

Ha en fin lørdag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg