Linda Stuhaug

Annonse

3. februar 2015

Rask og enkel heimelaga majones eller aioli!

Rask og enkel heimelaga majones eller aioli!
Hei!
Eg får ofte spørsmål om kva eg gjer med eggeplommene som er til overs når eg lager diverse der eg kun bruker eggekvitten. Vaniljesaus eller vaniljekrem er eit av alternativene, men heimelaga aioli eller majones blir også laga innemellom!
Å lage heimelaga majones og aioli er utrulig raskt og enkelt, det er gjort på 2 minutter. Men det krever at man har riktige og tempererte råvarer –
Ingredienser ? 2 eggeplommer ? 1 ts dijon sennep ? 2-3 dl nøytral olje ? Sitronsaft ? Salt&pepper ? 1 pressa kvitløksfedd for aioli
Framgangsmetode Sørg for å ha tempererte egg og olje før du starter, så blandinga ikkje skiller seg. Du kan bruke både foodprosessor, blender, stavmikser, handmikser eller håndkraft for å lage majones/aioli.
Ha eggeplommer, (kvitløksfedd) og grov sennep i beholderen, visp lett sammen. Sett deretter maskina i gang medan du forsiktig sper på med oljen i en tynn stråle, som etterkvart trekker inn og blandinga får en fyldig konsistens. Ikkje kjør maskina lengre enn nødvendig, blir blandinga for varm skiller den seg.
Er konsistensen for tjukk kan du spe på med litt vatn. Smak deretter til med salt, pepper og pressa sitronsaft, evt. meir sennep.
Majones eller aioli oppbevares i glass i kjøleskap. Den holder seg iallefall 1-2 veker.
Nyt til reker, tilbehør til middagen, dressing på salaten, på tapasbordet, på brødskiva eller der det passer seg.
Lager du din egen majones/aioli?

Hei!

Eg får ofte spørsmål om kva eg gjer med eggeplommene som er til overs når eg lager diverse der eg kun bruker eggekvitten. Vaniljesaus eller vaniljekrem er eit av alternativene, men heimelaga aioli eller majones blir også laga innemellom!

Å lage heimelaga majones og aioli er utrulig raskt og enkelt, det er gjort på 2 minutter. Men det krever at man har riktige og tempererte råvarer –

Ingredienser
? 2 eggeplommer
? 1 ts dijon sennep
? 2-3 dl nøytral olje
? Sitronsaft
? Salt&pepper
? 1 pressa kvitløksfedd for aioli

Framgangsmetode

Sørg for å ha tempererte egg og olje før du starter, så blandinga ikkje skiller seg. Du kan bruke både foodprosessor, blender, stavmikser, handmikser eller håndkraft for å lage majones/aioli.

Ha eggeplommer, (kvitløksfedd) og grov sennep i beholderen, visp lett sammen. Sett deretter maskina i gang medan du forsiktig sper på med oljen i en tynn stråle, som etterkvart trekker inn og blandinga får en fyldig konsistens. Ikkje kjør maskina lengre enn nødvendig, blir blandinga for varm skiller den seg.

Er konsistensen for tjukk kan du spe på med litt vatn. Smak deretter til med salt, pepper og pressa sitronsaft, evt. meir sennep.

Majones eller aioli oppbevares i glass i kjøleskap. Den holder seg iallefall 1-2 veker.

Nyt til reker, tilbehør til middagen, dressing på salaten, på tapasbordet, på brødskiva eller der det passer seg.

Lager du din egen majones/aioli?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg