Ovnsbakt torsk, søtpotet og fetasalat

Hei!

Dagens enkle middagstips med kvit fisk og smakfullt tilbehør!
Som eg har nevnt tidligere er torsk og søtpotet en kombinasjon som virkelig er uslåelig god. Idag er det søtpotetchips eg deler, her kan man justere steiketida meir eller mindre for å få dei sprø eller mjuke. Eg varierer, men liker dei best med sprø kanter og mjukere kjerne.

Ovnsbakt torsk servert med søtpotet og fetasalat –

Du trenger, 2 personer
400-500 g torskefilêtet
1 eller 2 mindre søtpoteter
Krydder
Friske grønnsaker
Fetaost

Sett ovnen på 200 grader. 

? Skrell søtpotet og del i skiver. Legg over en bakepapirkledd langpanne, strø over gode krydder og sett midt i ovnen, dei er ferdige etter ca 30 minutter. Snu etter halve tida og krydre på denne sida også. Av krydder liker eg godt pepper, paprikakrydder, grillkrydder og grovkverna chilli.

Legg torsken i en ildfast form, gjerne med bakekapir i bunn og strø over krydder. Eg brukte grovkverna chilli og kvitløk. Sett inn i ovnen sammen med søtpotetene i ca. 15 minutter.

Kutt opp en frisk salat, topp med fetaost og server straks!

Ikkje vær redd for å prøve nye krydder og smakvarianter på torsken eller tilbehøret. Den fortjener å bli smakt til og ha godt tilbehør da fisken i utgangspunktet ikkje smaker så masse.

No venter nok en nydelig dag ute på ski før seinvakt!
Sola har strålt fra knallblå himmel i dagesvis, og det ser ut til å snu imorra – så det må nytes 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. prestesynder

    Dette så fristende ut 🙂 Kan en bruke skrei? Jeg kjøpte ei halv side med fersk skrei i går nemlig 🙂

  2. Bendikte

    Dette så utrolig godt ut! Hvor er det du skal begynne på ernæringsstudiet til høsten? 🙂

  3. Linda Marie Stuhaug

    Bendikte: Norges helsehøgskule eller Atlantis medisinske, mest sannsynlig 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    prestesynder: Ja, det går nok heilt fint 🙂

  5. utanforboksen

    mmmm, det såg berre heilt nydeleg ut! 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    utanforboksen: Torsk er undervurdert! Det er jo så godt 🙂

  7. Maren Helgemo

    Nam, nam, nam!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Maren Helgemo: Nydelige 🙂

  9. Kjempe god oppskrift. Kjekt med nytt tilbehør til Torsken.

    1. Kjekt det smakte, Julie 😀