Linda Stuhaug

Annonse

4. februar 2015

Ovnsbakt torsk, søtpotet og fetasalat

Ovnsbakt torsk, søtpotet og fetasalat
Hei!
Dagens enkle middagstips med kvit fisk og smakfullt tilbehør! Som eg har nevnt tidligere er torsk og søtpotet en kombinasjon som virkelig er uslåelig god. Idag er det søtpotetchips eg deler, her kan man justere steiketida meir eller mindre for å få dei sprø eller mjuke. Eg varierer, men liker dei best med sprø kanter og mjukere kjerne.
Ovnsbakt torsk servert med søtpotet og fetasalat –
Du trenger, 2 personer 400-500 g torskefilêtet 1 eller 2 mindre søtpoteter Krydder Friske grønnsaker Fetaost
Sett ovnen på 200 grader. ? Skrell søtpotet og del i skiver. Legg over en bakepapirkledd langpanne, strø over gode krydder og sett midt i ovnen, dei er ferdige etter ca 30 minutter. Snu etter halve tida og krydre på denne sida også. Av krydder liker eg godt pepper, paprikakrydder, grillkrydder og grovkverna chilli.
Legg torsken i en ildfast form, gjerne med bakekapir i bunn og strø over krydder. Eg brukte grovkverna chilli og kvitløk. Sett inn i ovnen sammen med søtpotetene i ca. 15 minutter.
Kutt opp en frisk salat, topp med fetaost og server straks!
Ikkje vær redd for å prøve nye krydder og smakvarianter på torsken eller tilbehøret. Den fortjener å bli smakt til og ha godt tilbehør da fisken i utgangspunktet ikkje smaker så masse.
No venter nok en nydelig dag ute på ski før seinvakt! Sola har strålt fra knallblå himmel i dagesvis, og det ser ut til å snu imorra – så det må nytes 🙂

Hei!

Dagens enkle middagstips med kvit fisk og smakfullt tilbehør!
Som eg har nevnt tidligere er torsk og søtpotet en kombinasjon som virkelig er uslåelig god. Idag er det søtpotetchips eg deler, her kan man justere steiketida meir eller mindre for å få dei sprø eller mjuke. Eg varierer, men liker dei best med sprø kanter og mjukere kjerne.

Ovnsbakt torsk servert med søtpotet og fetasalat –

Du trenger, 2 personer
400-500 g torskefilêtet
1 eller 2 mindre søtpoteter
Krydder
Friske grønnsaker
Fetaost

Sett ovnen på 200 grader. ? Skrell søtpotet og del i skiver. Legg over en bakepapirkledd langpanne, strø over gode krydder og sett midt i ovnen, dei er ferdige etter ca 30 minutter. Snu etter halve tida og krydre på denne sida også. Av krydder liker eg godt pepper, paprikakrydder, grillkrydder og grovkverna chilli.

Legg torsken i en ildfast form, gjerne med bakekapir i bunn og strø over krydder. Eg brukte grovkverna chilli og kvitløk. Sett inn i ovnen sammen med søtpotetene i ca. 15 minutter.

Kutt opp en frisk salat, topp med fetaost og server straks!

Ikkje vær redd for å prøve nye krydder og smakvarianter på torsken eller tilbehøret. Den fortjener å bli smakt til og ha godt tilbehør da fisken i utgangspunktet ikkje smaker så masse.

No venter nok en nydelig dag ute på ski før seinvakt!
Sola har strålt fra knallblå himmel i dagesvis, og det ser ut til å snu imorra – så det må nytes 🙂

Annonse

2 Kommentarer

J

Julie

22. mars 2021

Kjempe god oppskrift. Kjekt med nytt tilbehør til Torsken.

Linda Stuhaug

23. mars 2021

Kjekt det smakte, Julie 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg