Linda Stuhaug

Annonse

Sunne energicookies

Sunne energicookies
God torsdag!
Idag er det sunne energicookies som skal deles, og desse er litt annleis enn dei fleste sunne, søte oppskriftene mine. Eg veit nemlig at ikkje alle kan eller liker å bruke sukrinvariantane eller anna naturlig, pulverisert søtning – derfor har eg brukt andre ingredienser for å få desse søte og gode.
Som dere veit er eg stort fan dadler, og det er nettopp det som er brukt! Som eg har nevnt i alle mine tidligere oppskrifter med dadler – du smaker dei ikkje, men dei gir en utrulig god søtsmak og konsistens. Desse kjeksene er inspirert av mi tidligere oppskrift på cookie dough!
Uten tilsatt sukker og gluten, så kan dei fint lages uten melk og nøtter –
Energicookies, 8-10 stk 40 g ( glutenfri) havregryn 40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter 5 store, saftige dadler, 100 g uten stein 15 g kokosmel og 15 g bokhvetemel, evt. anna meltype 1 egg 1/3 ts salt Sukkerfri sjokoladebiter*
Slik gjer du: Ha havregryn, nøtter, dadler, salt og mel i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til alt er klumpfritt. Tilsett egg og rør godt, deiga blir litt klissete.
Dekk en langpanne med bakepapir. Form til cookies med hendene og press nedi sjokoladebiter.
Steik midt i ovnen, 200 grader, 7-9 minutter til dei er lett gylne. Avkjøl på rist.
Kjeksene blir litt sprø på utsida med en mjuk, småseig konsistens i midten.
*Tips/ alternativer For melkefri variant: bruk sukkerfri og melkefri sjokolade. Uten nøtter: bruk kjerner istedenfor cashewnøtter. Solsikkekjerner eller pinjekjerner er gode alternativ!
Istedenfor sjokoladebiter kan du smakstilsette med andre godsaker. Kva med rosiner, tørka frukt, gojibær, malsonsalt, hakkede nøtter? Du kan fint bruke 70% mørk sjokolade også.
Fulle i sunn energi! Spis to-tre stykker til mellommåltid, ha med som litt ekstra drivstoff når du skal på skitur, nyt som snacks eller dessert med en kopp svart kaffi.
Cookies falt i smak, så det skal eg prøve meg på i fleire varianter! Eg lover å lage en variant uten dadler også 😉
Håper det frister!

God torsdag!

Idag er det sunne energicookies som skal deles, og desse er litt annleis enn dei fleste sunne, søte oppskriftene mine. Eg veit nemlig at ikkje alle kan eller liker å bruke sukrinvariantane eller anna naturlig, pulverisert søtning – derfor har eg brukt andre ingredienser for å få desse søte og gode.

Som dere veit er eg stort fan dadler, og det er nettopp det som er brukt! Som eg har nevnt i alle mine tidligere oppskrifter med dadler – du smaker dei ikkje, men dei gir en utrulig god søtsmak og konsistens. Desse kjeksene er inspirert av mi tidligere oppskrift på cookie dough!

Uten tilsatt sukker og gluten, så kan dei fint lages uten melk og nøtter –

Energicookies, 8-10 stk
40 g ( glutenfri) havregryn
40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter
5 store, saftige dadler, 100 g uten stein
15 g kokosmel og 15 g bokhvetemel, evt. anna meltype
1 egg
1/3 ts salt
Sukkerfri sjokoladebiter*

Slik gjer du:
Ha havregryn, nøtter, dadler, salt og mel i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til alt er klumpfritt. Tilsett egg og rør godt, deiga blir litt klissete.

Dekk en langpanne med bakepapir. Form til cookies med hendene og press nedi sjokoladebiter.

Steik midt i ovnen, 200 grader, 7-9 minutter til dei er lett gylne. Avkjøl på rist.

Kjeksene blir litt sprø på utsida med en mjuk, småseig konsistens i midten.

*Tips/ alternativer
For melkefri variant: bruk sukkerfri og melkefri sjokolade.
Uten nøtter: bruk kjerner istedenfor cashewnøtter. Solsikkekjerner eller pinjekjerner er gode alternativ!

Istedenfor sjokoladebiter kan du smakstilsette med andre godsaker. Kva med rosiner, tørka frukt, gojibær, malsonsalt, hakkede nøtter? Du kan fint bruke 70% mørk sjokolade også.

Fulle i sunn energi! Spis to-tre stykker til mellommåltid, ha med som litt ekstra drivstoff når du skal på skitur, nyt som snacks eller dessert med en kopp svart kaffi.

Cookies falt i smak, så det skal eg prøve meg på i fleire varianter!
Eg lover å lage en variant uten dadler også 😉

Håper det frister!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg