Søtpotetpizza – med bunn av søtpotet!

Hei alle sammen!

Etter eg posta oppskrift på søtpotetpizza i starten av oktober har det definitivt blitt en av mine mest populære oppskrifter. Det er ekstemt mange som har fått suksess med prinsippet om å lage pizzabunn av søtpotet, og det gledes!

Eg har laga pizzaen mange ganger og hos meg og fleire er det virkelig en favoritt. Eg velger å dele oppskrifta igjen litt meir konkret med en ørliten justering, i tillegg til litt tips og råd. Pizzabunnen er melkefri og super å lage glutenfri –

Denne oppskrifta på søtpotetbunn gir en pizza med ca. grandiosastørrelse, og passer til 3 personer. Du kan med fordel doble eller triple bunnen til ei langpanne.

Søtpotet pizzabun
1 søtpotet på ca. 350-400 g
120 g valgfritt mel,
eg bruker havremel og bokhvetemel
1 egg
Krydder etter smak
eg bruker chilli, pepper og kvitløk

1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.

3. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15 minutter.

Avkjøl bunnen litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk.
Sliter du enda med å få bunnen sprø, steik på nederste rille.


Du kan selfølgelig bruke det pizzafyllet du ønsker, om det er kvit pizza eller en annleis variant av tomatbasert kjøttfyll. Her er min favoritt som eg synes passa perfekt på søtpotetbunnen. Mengden av dette pizzafyllet passer til to bunner –

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
2 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
1-2 dl vatn
Krydder etter smak,
eg bruker chilli, pepper, kvitløk, oregano, paprika

Steik karbonadedeig og løk, tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til om du ønsker meir krydder.

Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønt og topp med ost. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks med en frisk salat!

TIPS OG RÅD!
– Du kan fint lage opp pizzabunner som du forsteiker og fryser ned til bruk. La dei gjerne tine i romtemperatur.
– Ferdig pizza kan også fint fryses, enten om det er heile pizzaen eller stykker. Etter en liten runde i ovnen smaker det som nylaga!

Måtte det bli en suksess hos enda fleire!

Perfekt helgeoppskrift, men denne kan man fint nyte til kvardags også 🙂

72 kommentarer

 1. Slimming

  Den ser så ufattelig god ut! Kanskje jeg skal mekke pizza i dag. Det blir ikke med søtpotet, for det spiser jeg ikke pga karbohydratene.

 2. hvor lenge er pizzaen i ovnen etter du har tatt på fyllet? 🙂 Så veldig godt ut!

 3. Hei! Går det ikke ann å koke søtpoteten? Ser du skriver alltid enten mikro eller bake i ovn.

 4. Dette prøvde jeg å lage en gang men endte opp med å ødelegge blenderen 😛 Hehe, fikk bytta den da 🙂 Har ikke prøvd meg siden, men tror sannelig jeg må få kjøpt en foodprosessor og prøve på nytt 🙂 Har du noen å anbefale kanskje? Likte forresten ideen om å forsteke pizzaen også fryse den! Man kan jo fryse den med pizzafyll og pakke den inn i plast, så blir det jo like enkelt som en frossenpizza bare 100 ganger BEDRE! 😀

 5. karoline solsvik

  Dette står på menyen hos oss i kveld, då mamma verken tåler melk eller gluten! Gleder meg!! Prøvd en gang før, men då blei den litt blaut! Trur eg må forlenge forsteikinga litt 😀 Ha en fin dag <3

 6. Anja Elisabeth

  Hei, hvordan tror du det er å bruke pizzastein til å steke denne pizzaen? Vanlig pizza blir så crisp og god når jeg steker den på pizzasteinen jeg har 🙂 på forhånd; tusen takk for svar 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Anja Elisabeth: Det kan eg ikkje svare på, eg har ingen erfaring med å steike pizza på pizzastein. Du må nesten berre prøve 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  smiil: Bunnen er best når den er sprø og saftig, så forsteik den lenge nok og la den avkjøle seg litt før du tar på fyllet 🙂 God helg til deg <3

 9. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Ødelegge blenderen? Her er jo berre mjuke ingredienser! Haha, spørst om det var på tide å bytte den ut da 🙂 Har inegn foodprosessor å anbefale, den eg har heime er eldgammel og finnes ikkje lengre på markedet. Men den fungerer topp uansett 🙂 God helg!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Når du koker søtpoteta mister du både smak og sødme, i tillegg trekker den til seg en del væske. Den smaker ikkje like godt og man trenger nok meir mjøl da, men det går jo selføgelig 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Til osten er smelta og gyllen. Tida varierer fra ovn til ovn, men rundt 15 minutter kanskje 😉 Kommer an på korleis du liker osten din også 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Slimming: Finnes mange måter å lage pizza på 😉 god helg!

 13. projecthealthy

  Genialt! Tusen takk for tips :* Har nettopp tatt intoleransetest, og det er ikke særlig mye jeg kan spise av verken melk, korn, egg, ris, nøtter ++ Trenger oppskrifter for å si det sånn! Er det en slik test du også tok?

 14. Hei! Hva annet mel kan jeg bruke en bokhvetemel? Vet ikke hvor man kan kjøpe det. Hvilke andre typer mel ville du brukt om du ikke hadde havremel eller bokhvetemel ? 🙂 håper på svar, vil gjerne prøve denne pizzaen i Mårgen 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Yvonne: Hei! Som det står er det valgfritt mel, så du kan bruke kva som helst. Bruk det du har og foretrekker 🙂 Eg synes den er best med litt smaksnøytral meltype (ikkje kokosmel, peanøttmel eller lignande) – men spelt, fiberfin, kveitemjøl, havregryn osv. er noken alternativer du fint kan bruke. Håper den faller i smak 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  projecthealthy: Veit ikkje om v har tatt samme testen da det er ganske mange forskjellige, men det var lignande som du beskriver ja 🙂 Eg har dessverre ikkje heilt trua på slike tester lenger, da kroppen min blei ødelagt av å kutte totalt melkeprotein som var min store intoleranse… Håper du merker framgang etter eventuelle endringer i kostholdet ditt 🙂

 17. projecthealthy

  Via eksaktmat. Oj, huff da? Hva mener du med totalt ødelagt? Veldig spent på dette ja! 🙂 Håper det har effekt for min del.

 18. Camilla

  Den ser veldig god ut! Jeg har ikke mikro. Vet du sånn ca.hvor lenge jeg må bake søtpoteten i ovnen? 🙂

 19. Hei 🙂 kan man bruke noe annet enn egg ? 🙂 håper du svarer 🙂

 20. Hei Vil bare først og fremst si at jeg har fulgt bloggen din i lenger tid og du kun fortsetter å inspirere. Finner alltid noe spennede når jeg har lyst på noe godt og er tom for inspirasjon! Stå på!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Sonja: Hei Sonja! Så hyggelig kommentar å få, tusen takk 🙂 Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger, det gir meg masse motivasjon. Ha en fin dag 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Mina: Egget binder bunnen sammen og gjer den ekstra saftig. Da må du bruke anna bindemiddel, om du ikkje tåler egg har du nok bedre erfaring enn meg på den fronten. Men «no egg» erstatter, fiberhusk, chiafrø er noken alternativer du kan bruke 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Det varierer fra ovn til ovn og kor store biter du bruker, en plass mellom 30-60 minutter er nok passelig 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  projecthealthy: Nei, eg hadde masse mageproblemer fra før, og når eg da la om kostholdet mitt blei det berre enda verre. I tillegg mista eg masse energi og gjekk ned i vekt. Eg prøve eit melkefritt kosthold over en lengre periode, men når eg begynte å tilføre melkeproduktet i mindre mengder blei eg brått masse bedre 🙂

 25. projecthealthy

  Interessant 🙂 Godt du fant ut hva som funker for deg, håper du er blitt bedre? :* Jeg skal ihvertfall følge planen fremover, men da har jeg det i bakhodet å ikke stole blindt på en test 🙂 Takk :*

 26. Projecthealthy: Jeg har tatt en intoleransetest på Fedon, pga. at jeg har slitt (veldig) mye med eksem 🙂 På denne tiden for to år siden hadde jeg eksem så og si OVERALT (bl.a på øyelokkene (!!!)). I følge testen var jeg intolerant mot melk, gluten, eggehvite og havre, og om jeg kuttet ut dette i tillegg til sukker i tre måneder skulle eksemen forsvinne 🙂 Jeg kuttet bare ut gluten (rett og slett fordi jeg ikke klarte å kutte ut det andre, var bare 13 da) i tre måneder og eksemen ble MYE bedre! Ikke helt borte – men VELDIG mye bedre (hadde f.eks ikke lenger eksem i ansiktet) 🙂 Hadde også hatt noen få utbrudd med migreneanfall, som jeg ikke lenger merket noe til etter å ha kuttet ut gluten:)) 1,5 år etter oppdaget jeg bloggen til Linda, og ble så og si presentert for en helt ny verden! Jeg ble inspirert til å begynne denne «dietten» på nytt, denne gangen fullt ut, og jeg klarte det! 😀 (skeiet ut noen ganger da :P). Nå merker jeg så og si aldri eksem lenger 🙂 Føler meg også generelt penere og bedre enn før 🙂 Absolutt noe verdt å teste ut! Synes det hørtes veldig rart ut at du Linda ble værre av å kutte ut melk, men alle kropper er jo forskjellige 🙂 Lykke til! 😀

 27. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Kjekt du deler egne erfaringer, Lucie! Og ikkje minst superhyggelig å lese at du blei presentert for en ny verden etter du fant bloggen min. Fantastisk, det gleder meg virkelig tvers gjennom 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  projecthealthy: Ja, eg er absolutt bedre, men det går i berg og dalbaner periodevis. Lytt til kroppen din, det er det viktigaste! Lykke til 🙂

 29. Charlotte Tunes

  Du er så kreativ og flink!! Dette så virkelig godt ut 😀

 30. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte Tunes: Tusen takk, Charlotte 🙂

 31. Når det kommer til melet, er det 120 gram til sammen eller er det 120 gram av havre mel også i tillegg 120 gram av bokhvetemel? 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Sarah: Det er tilsammen 🙂

 33. Aleksander

  Bunnen blir alltid veldig bløt, slik at det ikke er noen sjanse for å holde pizzaen i hånden eller ha en fast bunn. Minner mer om semulegrøt. Noen tips?

 34. Linda Marie Stuhaug

  Aleksander: Følger du oppskrifta til punkt og prikke? For da skjønner eg ikkje at den blir bløt. Men som det står, du må fortsteike bunnen heilt sprø, og avkjøle litt før du tar på fyll 🙂

 35. Takk for link og fin blogg du har:)

 36. Linda Marie Stuhaug

  Ina: Tusen takk 🙂

 37. Hannelise

  Smakte nydelig! 🙂 Må bare prøve å få litt sprøere bunn neste gang;)
  lurer på, har du reknet ut kalorier på denne?

  1. Så bra! Bunnen er definitivt best sprø 🙂
   Nei, det har eg ikkje.

 38. Hei! Først og fremst veldig spennende og inspirerende blogg

  1. Hei! Denne blei kanskje sendt litt før den skulle…?

 39. Får ikke til å skrive hel tekst. Sender heller Mail

  1. Heilt i orden 🙂

 40. Hvor kjøper man bokhvetemel? 🙂

  1. Helsekostbutikker, dagligvarebutikker med godt utvalg, innvandrerbutikker, nett… 🙂

 41. Jeg har tidligere forsøkt oppskriften på Apetina, http://www.apetina.com/no/recipes/sotpotetpizza/, som er veldig god, men neste gang skal jeg prøve denne! Spennende med en litt annerledes pizza.

  1. Håper det smaker, Lise 🙂

 42. Hvor mange personer er pizzaen ment for? hvor stor blir bunnen i forhold til langpanne-størrelse?

  1. Som det står blir det typisk grandiosa-størrelse. Du må vertfall doble for langpanne 🙂 Holder nok til ca. 3 personer.

 43. Hei, Linda! La igjen en kommentar på din Aubergine pizza også, men så så jeg denne oppskriften på søtpotetpizza. Denne oppskriften har jeg prøvd tidligere, og dessverre ble bunnen litt mjuk- MEN prøver igjen i dag. Så på dagens kjøttfrie meny blir det Aubergine pizza og søtpotetpizza i en fin liten kombinasjon. Takk for oppskrift!

  1. Bruk triksene ovenfor, så skal du sjå at du får en sprøere bunn 🙂 Håper det smaker!

 44. Hei 🙂 tenkte å lage denne idag, men skal lage en stor pizza som dekker hele plata i ovnen. kan jeg da bare doble oppskriften eller blir det da for mye bunn (slik at den blir tykk)?

  1. så nå at det stod på toppen av siden.

   1. Fort gjort å lese forbi! Håper pizzaen smaker 🙂

  2. Hei! Du kan fint doble oppskrifta til en stor langpanne 🙂

 45. Hei:) Er kjempe inspirerende å se dine sunne oppskrifter da jeg selv prøver å spise mer sunt. Har et lite spm: Jeg ser du benytter ofte karbonadedeig, er det sunnere enn annen typer kjøtt? Ta kyllingkjøttdeig for ekesempel, er det mer «usunt»?

  1. Hei! Takk for det, Siril 🙂 Karbonadedeig bruker eg framfor kjøttdeig fordi det inneholder meir kjøtt og mindre fett. Kyllingkjøttdeig har jo en heilt anna smak, så det kan ikkje sammenlignes på samme måte..

 46. Gro Børretzen

  Mmmmm…lagd for første gang idag! Beste pizzaen jeg har spist på lenge! Takk

  1. Fnatstisk, Gro 😀 En glede å inspirere!

 47. Hvor mange porsjoner er dette? Er det kun til en person?

  1. 2-4, alt ettersom 😉

 48. Hei. Kor lang tid bruker ein på å lage ein sånn pizza? Fra start til slutt.

  1. Det varierer sikkert fra 30 til 90 minutt, alt etter kven som lager den 😉 Eg skriver aldri tid på oppskriftene mine av den grunn at tida varierer så enormt. Men lager du bunnen på forhånd er det fort gjort 🙂

 49. Skal bli spennende å prøve !!
  Synes søtpotet er topp is, brukt lenge.
  Ikke bakepulver i første oppskrift m/potet 350-400g?? Trykkfeil kanskje??
  Gleder meg….

  1. Hæ? Forstår ikkje heilt kva du meina no, eg? 😉 Håper pizzaen smaker!! 🙂

 50. Trude Wang

  Hei! Dette så så spennende ut på TV at jeg gikk i gang med én gang! Nå er bunnen i ovnen, men så kom jeg på at jeg ikke hadde hatt i bakepulver!!! Det hadde du jo i deigen på TV…? Men det står ikke i denne oppskriften. Blir det bra uten også???

  1. Dette er den «gamle» oppskrifta, her har eg ikkje brukt bakepulver, men det har eg i den nyaste oppskrifta mi 🙂 Men det går fint uten!

 51. Veldig god pizza

  1. Så kjekt å lese, Diana 😀

 52. Hei. Denne ser veldig digg ut. Trur du eg kan bruke maizena som mel i bunnen?

  1. Det trur eg ikkje blir noko suksess, dessverre :/ Det er ikkje eit mjøl som er beregna for baking. Kvifor vil du bruke maizena?

   1. Oddvin

    Eg har store mageproblemer og prøver å unngå kornprodukter, også glutenfritt mel. Har i dag kjøpt Jytte fiberrik melblanding. Ser lovande ut

   2. Kanskje den er bedre! Du får prøve deg litt fram 🙂 Men kva med bokhvetemel? Det er glutenfritt, men det er jo ikkje eit kornprodukt, men en nøtt i gressfamilien 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *