Linda Stuhaug

Annonse

6. februar 2015

Søtpotetpizza – med bunn av søtpotet!

Søtpotetpizza – med bunn av søtpotet!
Hei alle sammen!
Etter eg posta oppskrift på søtpotetpizza i starten av oktober har det definitivt blitt en av mine mest populære oppskrifter. Det er ekstemt mange som har fått suksess med prinsippet om å lage pizzabunn av søtpotet, og det gledes!
Eg har laga pizzaen mange ganger og hos meg og fleire er det virkelig en favoritt. Eg velger å dele oppskrifta igjen litt meir konkret med en ørliten justering, i tillegg til litt tips og råd. Pizzabunnen er melkefri og super å lage glutenfri –
Denne oppskrifta på søtpotetbunn gir en pizza med ca. grandiosastørrelse, og passer til 3 personer. Du kan med fordel doble eller triple bunnen til ei langpanne.
Søtpotet pizzabun 1 søtpotet på ca. 350-400 g 120 g valgfritt mel, eg bruker havremel og bokhvetemel 1 egg Krydder etter smak eg bruker chilli, pepper og kvitløk
1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.
2. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.
3. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15 minutter.
Avkjøl bunnen litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk. Sliter du enda med å få bunnen sprø, steik på nederste rille.
Du kan selfølgelig bruke det pizzafyllet du ønsker, om det er kvit pizza eller en annleis variant av tomatbasert kjøttfyll. Her er min favoritt som eg synes passa perfekt på søtpotetbunnen. Mengden av dette pizzafyllet passer til to bunner –
Pizzafyll 400 g karbonadedeig 1 hakka løk 2 ss tomatpurê 3-4 ss hakkede tomater 1-2 dl vatn Krydder etter smak, eg bruker chilli, pepper, kvitløk, oregano, paprika
Steik karbonadedeig og løk, tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til om du ønsker meir krydder.
Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønt og topp med ost. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks med en frisk salat!
TIPS OG RÅD! – Du kan fint lage opp pizzabunner som du forsteiker og fryser ned til bruk. La dei gjerne tine i romtemperatur. – Ferdig pizza kan også fint fryses, enten om det er heile pizzaen eller stykker. Etter en liten runde i ovnen smaker det som nylaga!
Måtte det bli en suksess hos enda fleire!
Perfekt helgeoppskrift, men denne kan man fint nyte til kvardags også 🙂

Hei alle sammen!

Etter eg posta oppskrift på søtpotetpizza i starten av oktober har det definitivt blitt en av mine mest populære oppskrifter. Det er ekstemt mange som har fått suksess med prinsippet om å lage pizzabunn av søtpotet, og det gledes!

Eg har laga pizzaen mange ganger og hos meg og fleire er det virkelig en favoritt. Eg velger å dele oppskrifta igjen litt meir konkret med en ørliten justering, i tillegg til litt tips og råd. Pizzabunnen er melkefri og super å lage glutenfri –

Denne oppskrifta på søtpotetbunn gir en pizza med ca. grandiosastørrelse, og passer til 3 personer. Du kan med fordel doble eller triple bunnen til ei langpanne.

Søtpotet pizzabun
1 søtpotet på ca. 350-400 g
120 g valgfritt mel,
eg bruker havremel og bokhvetemel
1 egg
Krydder etter smak
eg bruker chilli, pepper og kvitløk

1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.

3. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15 minutter.

Avkjøl bunnen litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk.
Sliter du enda med å få bunnen sprø, steik på nederste rille.


Du kan selfølgelig bruke det pizzafyllet du ønsker, om det er kvit pizza eller en annleis variant av tomatbasert kjøttfyll. Her er min favoritt som eg synes passa perfekt på søtpotetbunnen. Mengden av dette pizzafyllet passer til to bunner –

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
2 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
1-2 dl vatn
Krydder etter smak,
eg bruker chilli, pepper, kvitløk, oregano, paprika

Steik karbonadedeig og løk, tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til om du ønsker meir krydder.

Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønt og topp med ost. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks med en frisk salat!

TIPS OG RÅD!
– Du kan fint lage opp pizzabunner som du forsteiker og fryser ned til bruk. La dei gjerne tine i romtemperatur.
– Ferdig pizza kan også fint fryses, enten om det er heile pizzaen eller stykker. Etter en liten runde i ovnen smaker det som nylaga!

Måtte det bli en suksess hos enda fleire!

Perfekt helgeoppskrift, men denne kan man fint nyte til kvardags også 🙂

Annonse

6 Kommentarer

D

Diana

10. november 2018

Veldig god pizza

Linda Stuhaug

11. november 2018

Så kjekt å lese, Diana 😀

O

Oddvin

20. november 2019

Hei. Denne ser veldig digg ut. Trur du eg kan bruke maizena som mel i bunnen?

Linda Stuhaug

20. november 2019

Det trur eg ikkje blir noko suksess, dessverre :/ Det er ikkje eit mjøl som er beregna for baking. Kvifor vil du bruke maizena?

O

Oddvin

20. november 2019

Eg har store mageproblemer og prøver å unngå kornprodukter, også glutenfritt mel. Har i dag kjøpt Jytte fiberrik melblanding. Ser lovande ut

Linda Stuhaug

21. november 2019

Kanskje den er bedre! Du får prøve deg litt fram 🙂 Men kva med bokhvetemel? Det er glutenfritt, men det er jo ikkje eit kornprodukt, men en nøtt i gressfamilien 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg