Baconsurra svinefilet fylt med fetaost

Hei, og god lørdag!

Det er sjølvasaste valentinsdagen, og en god grunn for å bruke litt ekstar tid på maten ikveld. Er man derimot ikkje så interessert i denne dagen, så er det trossalt lørdag – som er en god grunn for å kose seg i godt selskap med smakfull mat på bordet. Dagens middagstips passer like godt til kvardag som helg, så har eg fire forslag til dessert nederst i innlegget!

Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, servert med bakte mandelpoteter, tatziki og frisk salat –

Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, 2-3 porsjoner
Indrefilêt av svin på ca. 500 g
5 skiver bacon
2-3 never fetaost i terninger
Salt & pepper

Gni indrefilêten med salt og pepper på utsida. Snitt den deretter på langs så du kan krydre litt og fylle den med fetaoast, rull sammen og surr baconskiver rundt. Plasser steiketermometer i den tjukkaste delen av kjøttet, steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker.

Lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader.

La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.


Tatziki
1/2 agurk
200 g kesam
1-2 fedd pressa kvitløk
1 liten ts sukrinmelis
Salt&pepper

Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske.

Blandd deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.

Bakte mandelpoteter lagde eg i hurtigversjon i mikroen, etter 4-5 minutter var dei møre og gode.

Du kan selfølgelig servere med det tilbehøret du ønsker, kanskje fløtegratinerte søtpoteter frister?

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Så godt det så ut ? Men jeg har et spørsmål; har tenkt å ta steget videre fra iHerb og bestille noe fra ebay også. Synes å huske at du skrev et sted at påskeeggene dine (med melkekrem) var fra ebay, så da har du kanskje bestilt derfra? Hvordan er det med toll og frakt der? Må man betale noe mere enn det man betaler når man klikker «kjøp» ? :))

  2. Kamilla Haaland

    fy så godt det ser ut! Mmmm

  3. Julie @ WolfItDown

    MMmm masse god helgeinspirasjon her til sundt og godt 🙂 Ha en kjempefin Valetine’s dag Linda! 🙂 x

  4. Anette Skauen

    Så flink du er, det ser utrolig godt ut!:-)

  5. SJEKK GJERNE UT BLOPPISEN MIN! SELGER ALT FRA KLÆR OG SKO FRA NELLY TIL JAKKER OG SMYKKER FRA ULIKE BUTIKKER! https://bloppis.no/shops/suzanne/

  6. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Neitakk.

  7. Linda Marie Stuhaug

    Anette Skauen: Tusen takk, Anette 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Takk for det, Julie! God søndagskveld til deg 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Så bra 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Lucie: Eg fikk hjelp av ei venninne til å bestille på Ebay, og det var kun dein eine gangen. Så frakt og toll har eg ikkje peiling på, dessverre…

  11. Holder baconet og steketermometeret kjöttet godt nok sammen, eller må man ha hyssing rundt? Takk for alt du deler, du har maaaange gode oppskriften! 🙂

    1. Baconet holdes fint uten hyssing 🙂 Tusen takk for hyggelige ord, det er en glede å inspirere!