Linda Stuhaug

Annonse

14. februar 2015

Baconsurra svinefilet fylt med fetaost

Baconsurra svinefilet fylt med fetaost
Hei, og god lørdag!
Det er sjølvasaste valentinsdagen, og en god grunn for å bruke litt ekstar tid på maten ikveld. Er man derimot ikkje så interessert i denne dagen, så er det trossalt lørdag – som er en god grunn for å kose seg i godt selskap med smakfull mat på bordet. Dagens middagstips passer like godt til kvardag som helg, så har eg fire forslag til dessert nederst i innlegget!
Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, servert med bakte mandelpoteter, tatziki og frisk salat –
Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, 2-3 porsjoner Indrefilêt av svin på ca. 500 g 5 skiver bacon 2-3 never fetaost i terninger Salt & pepper
Gni indrefilêten med salt og pepper på utsida. Snitt den deretter på langs så du kan krydre litt og fylle den med fetaoast, rull sammen og surr baconskiver rundt. Plasser steiketermometer i den tjukkaste delen av kjøttet, steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker.
Lett rosa kjerne: 68-70 grader. Gjennomstekt: 76 grader.
La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.
Tatziki 1/2 agurk 200 g kesam 1-2 fedd pressa kvitløk 1 liten ts sukrinmelis Salt&pepper
Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske.
Blandd deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.
Bakte mandelpoteter lagde eg i hurtigversjon i mikroen, etter 4-5 minutter var dei møre og gode.
Du kan selfølgelig servere med det tilbehøret du ønsker, kanskje fløtegratinerte søtpoteter frister?
Velbekomme!

Hei, og god lørdag!

Det er sjølvasaste valentinsdagen, og en god grunn for å bruke litt ekstar tid på maten ikveld. Er man derimot ikkje så interessert i denne dagen, så er det trossalt lørdag – som er en god grunn for å kose seg i godt selskap med smakfull mat på bordet. Dagens middagstips passer like godt til kvardag som helg, så har eg fire forslag til dessert nederst i innlegget!

Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, servert med bakte mandelpoteter, tatziki og frisk salat –

Baconsurra svinefilêt fylt med fetaost, 2-3 porsjoner
Indrefilêt av svin på ca. 500 g
5 skiver bacon
2-3 never fetaost i terninger
Salt & pepper

Gni indrefilêten med salt og pepper på utsida. Snitt den deretter på langs så du kan krydre litt og fylle den med fetaoast, rull sammen og surr baconskiver rundt. Plasser steiketermometer i den tjukkaste delen av kjøttet, steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker.

Lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader.

La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.


Tatziki
1/2 agurk
200 g kesam
1-2 fedd pressa kvitløk
1 liten ts sukrinmelis
Salt&pepper

Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske.

Blandd deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.

Bakte mandelpoteter lagde eg i hurtigversjon i mikroen, etter 4-5 minutter var dei møre og gode.

Du kan selfølgelig servere med det tilbehøret du ønsker, kanskje fløtegratinerte søtpoteter frister?

Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg