5 sunne pannekakeoppskrifter

Det er den internasjonale pannekakedagen idag, så klart eg må dele oppskrift på pannekaker!

Her har dere noken av mine sunne favoritter gjennom det siste året, som passer supert til både frukost, lunsj, middag og kveldsmat. Alle oppskriftene er uten tilsatt sukker og gluten, dei fleste er eller kan lages uten melk også!

SPINATPANNEKAKER


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Spinatpannekaker, 1 person
1 egg
30 g (glutenfritt) havregryn
15 g valgfritt mel, eg brukte bokhvetemel
2 ss gresk yoghurt/kesam, evt soyayoghurt
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1 neve spinat
Vatn til passe konsistens
2 ts sukrin+, evt. anna søtning
Dropp søtning om du ønsker nøytrale pannekaker

Miks sammen alle ingrediensene i en blender til jevn og klumpfri røre. Juster mengden vatn etter ønske – vil du ha fyldige eller tynne pannekaker? Steik på middels varme til en gyllen farge. Server med søtt eller salt pålegg!

PEANØTTPANNEKAKERPeanøttpannekaker, 1 person
1 egg
2 ss kesam, gresk yoghurt eller soyayoghurt
30 g peanøttmel
15 g (glutenfritt) havremel
1 stor ts sukrin+ , evt. anna søtning
Eit godt dryss kanel og kardemomme
Vatn/melk til passe konsistens

Miks sammen ingrediensene og juster med væske til passe konsistens. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kommer an på kor masse væske du bruker – så det er opp til deg. La røra svelle eit par minutter før du steiker på middels varme og serverer straks med det tilbehøret du ønsker.

MIDDAGSPANNEKAKER MED BACON –

Middagspannekaker, 1 person
1 egg
2 ss kesam, gresk yoghurt eller soyayoghurt
30 g havremel
15 g kokosmel, eller anna tørrvare
Litt salt
Melk/vatn til passe konsistens
Sukkerfritt blåbærsyltetøy
Baconstrimler

Miks sammen ingrediensane til pannekakerøra, juster med væske til passe konsistens. Steik på middels varme til en gyllen farge. Sprøsteik bacon og server med sukkerfritt blåbærsyltetøy!

SØTPOTETPANNEKAKER

Søtpotetpannekaker, 1 person
? 1 egg
? 30 g (glutenfritt) havremel, eller anna tørrvare
? 2 ss søtpotetmos
? 1 ts sukrin+, evt. anna søtning
? Eit godt dryss kanel og kardemomme
? En klype salt
? Vatn til passelig konsistens

For å lage søtpotetmos kan du dele ei søtpotet i fire biter, og mikrobake i 5-10 minutter eller til den er mør. Mos til en klumpfri søtpotetmos i blender eller stavmikser.

Miks sammen ingrediensane og juster med vatn til passe konsistens. La røra svelle noken minutter før du steiker dei gylne på middels varme. Knallgode med søtt pålegg som bær, søt yoghurt, cottage cheese, brunost, syltetøy eller lignande.

NØYTRALE PANNEKAKERNøytrale pannekaker

? 1 egg
? 2 ss kesam, gresk yoghurt eller soyayoghurt
? 40 g havremel, evt. anna tørrvare
? Vatn/melk til passe konsistens
? En klype salt
For søte pannekaker:
? Eit godt dryss kanel og kardemomme
? 1 ts sukrin+, evt. anna søtning

Miks sammen ingrediensane, juster med væske til passe konsistens og steik gylne på begge sider. Server med søtt eller salt pålegg!

Da er det berre å velge seg ut ei pannekakeoppskrift, justere etter deg og dine behov, og servere med det pålegget du ønsker! Det er ikkje så vanskelig å sjå kva min favoritt topping er – men her er det altså berre å prøve seg fram, gjerne med forskjellige typer på kvar pannekake for varisjon eller finne din favoritt!


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. thefuturelife

  Ser veldig godt ut 🙂 Besøk gjerne bloggen, gå inn på facebook siden vår, trykk liker og del. Vis du er i mot mobbing:)

 2. Hei Linda! Her i familien elsker vi dine grønne pannekaker. Lager dem alltid når vi har spinat igjen etter en middag. Like gode til kvelds, frokost, lunsj/matpakke og middag. Vi pleier å spise dem med vaniljekesam og bær. Så takk for den oppskriften! Men du – må bare spørre deg om et råd, om du har tid til å svare. Vi reiser på feire i morgen (onsdag) til en hytte uten strøm, dvs uten ovn og miksmaster feks. Samboeren min blir 30 på lørdag, så jeg har så lyst til å lage en kake selvfølgelig, og gjerne en fra deg – du lager jo så mye sunt og godt!! Driver og leser gjennom bloggen din for å finne en kake jeg kan lage på forhånd som tåler å stå en del dager, evt noe jeg kan lage på den hytta. Har du noen forslag til meg? Har du en brownie oppskrift som tåler å stå? Eller tror du snickerskaken holder seg? Det er min favorittkake!! 🙂 TAKK for verdens beste blogg.

 3. Her var det mange spennende oppskrifter, med ingredienser jeg normalt ikke har i huset. Tror jeg må ut og handle litt jeg 🙂 Tusen takk for at du deler 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Eva: Dei fleste ingrediensane får du på dagligvarebutikk, også sukrinvariantane om det er en butikk med godt utvalg 🙂 Berre å handle!

 5. Linda Marie Stuhaug

  F: Hei! Så kjekt med tilbakemelding, tusen takk! Heilt supert at shrek-pannekakene har falt i smak hos dere i hus, det er stas 🙂 Det er nok mange oppskrifter her inne du kan lage som tåler å stå, men snickerskaka, seige browniestrøfler, snickerstrøfler veit eg iallefall står seg godt om det får stå litt kjølig, så desse kan du trygt lage. Kaker med mel (brownies, eplekake, gulrotkake og lignande) kan du fint lage også, men det kan vere at kaka blir litt tørr til lørdagen – men da er det berre å lune den rundt peisen så blir den som fersk 🙂 Lykke til, håper du finner ei kake som passer – og god tur på hytta 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  thefuturelife: Takk for det 🙂

 7. Elisabeth Bentzen

  mm, lenge leve pannekakens dag 🙂

 8. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Nam 🙂

 9. Maten du laga ser veldig god ut, og fint at du lagar ein del vegetarisk! 🙂 Og ikkje minst at du ikkje bloggar på bokmål, hehe 😉

 10. saraelineharaldsen

  mmmmmm, jeg elsker shrek-pannekakene 😀

 11. Julie @ WolfItDown

  Næmmen så godt 😀 Det er jo så mange versjoner og så mye lurt man kan lure inn i pannekake miksen 😀 Selv ble det hele fem pannekaker på meg i går, men ên av de var veldig liten da, og to hadde jeg salt pålegg på 😀 Må jo feires som seg hør og bør! 🙂 x

 12. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ikkje sant? I utgangspunktet ei oppskrift som eg rett og slett har justert og variert 🙂 Her er favoritten søtt pålegg, men salt pålegg innimellom må til det også!

 13. Linda Marie Stuhaug

  saraelineharaldsen: Ikkje sant? Det er fantastisk å spise grønne pannekaker 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  O.T.: Ja, kjøttfri alternativer må man ha! Kjem aldri til å blogge på bokmål, må holde på dialekta mi 🙂 Kjekt du kommenterer på det!

 15. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Pannekaker er alltid en slager!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Elisabeth Bentzen: Ikkje sant! Snart kommer vell vaffeldagen også 🙂