Betasuppe

God onsdag godtfolk!

Å lage heimelaga betasuppe er en super måte å få brukt opp blant anna kjøttrester på. Her i hus fryser vi ned kjøttrester i terninger som er til overs fra middagen – visst det ikkje blir ete som restemat – og deretter lager vi en stor kjele med betasuppe der vi også bruker masse grønnsaker og litt poteter.

Å lage ei betasuppe trenger ingen oppskrift. Her tar vi på augemål etter kor mange som skal ete, slumper og smaker oss fram. Det blir som regel en del til overs, men da har vi gjerne middager for enda en dag, og det er jo berre supert. Her har dokke mine ingredienser eg stort sett bruker når det er betasuppe på menyen –

Betasuppe
Gulerøtter
Kålrabi
Sellerirot
Purreløk
Potet
Kjøtt etter ønske
Kraft eller vatn+buljongterninger

Slik gjer du:
Kutt kjøtt og grønnsakene i terninger, og start med å koke dei kraft/buljong etter kva som trenger mest tid. Kålrabi, sellerirot, poteter, gulerøtter, purreløk og deretter kjøtt var mi rekkefølge. La det koke seg mørt og server straks!

Denne gangen blei det alt mulig av kjøtt vi hadde som rester i fryseren. Vi snakker heimelaga karbonader og julepølser, svinekjøtt, storfeskjøtt, lammekjøtt og litt pølser. Mange gode smaker!

Eg bruker alltid ferske grønnsaker, det smaker etter mi meining så masse bedre – men du kan naturligvis bruke frossen lapskausblanding også.

Ingen søtpotet oppi her denne gangen, men det skal eg prøve neste gang.

Ei varm skål med suppe smaker ekstra godt når været er litt grått og trist ute, slik som det er på vestlandet idag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Utrulig inspirerende å lese mat tipsene dine! 🙂

  2. Så godt og enkelt <3 Elsker oppskriftene dine!! Inspirerende 🙂

  3. Julie @ WolfItDown

    Mmmm beta suppe er så godt 😀 Også med flattbrød til og dyppe, himmelsk 😀 Håper du har en kjempefin onsdagskveld 🙂 xx

  4. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, synes det er godt med litt sprøtt på sida 🙂 Takk for det Julie, håper kvelden din har våre super!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Tusen takk for det Linn, hyggelig 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Emma: Så hyggelig Emma! Takk for det 🙂

  7. Audhild :) Mamma til lille William <3

    Nam 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Audhild Mamma til lille Willi: Knallgodt 🙂

  9. Var det godt med søtpotet oppi?:)

  10. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Eg har ikkje prøvd det enda, men eg veit det er godt 🙂 Etter mi meining er jo søtpotet godt i alt så…

  11. Såg veldig godt ut! 😀 men vist ein ikkje har kjøtt, kva annbefala du å kjøpa da? 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Anette: Kommer an på kva man liker! Pølse, karbonade (velg gjerne dei med masse kjøtt), steike opp svin, kyllingfilêt, biff, salt svineknoke eller lignande 🙂