Sukkerfri sommarsnacks; jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk

Hei godtfolk!

Det er torsdag igjen og helga er rett rundt hjørnet. Som alltid poster eg ei oppskrift som passer til helgekosen på torsdager, og idag tenkte eg å dele eit utrulig godt snacktips med sommarens norske jordbær: jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk♥

Supersnacks uten sukker og gluten:

Jordbær med kvit sjokoladetrekk
40 g sukkerfri kvit sjokolade
40 g naturell philadelphia
20 g kokosolje
2-3 ts sukrinmelis
10-12 store, norske jordbær

Slik gjer du: 
Smelt sjokolade og cocosa i en liten skål eller boks over kokande vannbad. Rør underveis så det ikkje klumper seg.

Rør inn philadelphia og sukrinmelis til det er klumpfritt. Smak til med sukrinmelisen.

Hold i stilken på jordbæren og vend rundt ned i det kvite sjokoladetrekke.

Sett på bakepapir og avkjøl i kjøleskap til sjokoladetrekket stivner, ca. 1-2 timer. Oppbevar i kjøleskap til servering.

Tips & alternativer
Bruk gjerne anna pulverisert søtning som tilsvarer 2-3 ts sukrinmelis. .

Det er alltid noken som lurer på kva kvit sjokolade eg bruker. Eg bruker sukkerfri kvit sjokolade fra merket Cavalier – den er med crisp, men det fungerer heilt topp. Kjøpes på helsekostbutikk eller dagligvarebutikker med godt utvalg. Det finnes også andre merker man fint kan bruke.

Prøv gjerne med andre typer frukt og bær – bringebær og banan har eg prøvd, det er også fantastisk godt!

Nyt som en enkel dessert, kveldskos, når du er fysen på noke søtt og friskt eller bruk som topping på pannekaker, vafler, havregrøten, yoghurtblandinger.

Ha en fin torsdag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 kommentarer

  1. Så genialt, det må jeg prøve! Tror du oppskriften blir bra om man dropper hvit sjokolade og heller bruker mer Philidelphia? Eller noe annet man kan erstatte sjokoladen med?

  2. Elisabeth Bentzen

    nam dette er så godt 😀

  3. Maria U

    Ah, ser friskt og godt ut 😀

  4. Linda Marie Stuhaug

    Maria U: Det var det virkelig 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Elisabeth Bentzen: Det var utrulig godt!

  6. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Nei, det trur eg ikkje. Kvit sjokolade er alfa omega for god smak og konsistens. Du kan jo alltids gjere eit forsøk, men det vil ikkje bli det samme.

  7. Kaisa Elise

    Naaaam!!!

  8. Julie @ WolfItDown

    Mmmm det er så lurt og blande sammen yogurt og sjokolade, trenger ikke mye søtning da, disse så helt lekre ut 😀 Syns det er utrolig lurt av deg og poste slike oppskrifter på en torsdag, da har man god tid til og planlegge litt til helgen ^ ^

  9. Kan man bruke noe annet enn Cocosa?

  10. Linda Marie Stuhaug

    N: Det er en veldig viktig ingrediens her. Du kan prøve med ekte smør, men eg veit ikkje om det vil gå dessverre!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er heilt sant, kvit sjokolade er søtt i seg sjølv, så man trenger ikkje så masse ekstra 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Utrulig godt 🙂

  13. Genialt! 😀 Lurer litt på om jeg skal kjøpe stevia vanilje… men ser at du alltid skriver «stevia vanilje eller vaniljeessens». Er vaniljeessens og stevia vanilje det samme? For da kjøper jeg jo heller vaniljeessens da det er mye billigere :))

  14. Linda Marie Stuhaug

    Lucie: Stevia vanilje er linka i innlegget, så du kan følge linken. Ellers får du det på helsekostbutikker 🙂 Det gir masse bedre smak enn vaniljeessens, og er verdt kvar krone. Ei flaske varer i 1-2 år!

  15. Elin Slåen

    Lite teit å gå inn på bloggen din så seint- jeg fikk jo lyst på alt! Ha ha

  16. Linda Marie Stuhaug

    Elin Slåen: Det tar eg som eit godt teikn 🙂 Berre å sette i gang på kjøkkenet!

  17. Elin Slåen

    😉