Sunne peanøttfudge

God fredag!

Her har dere enda eit snacktips til helga, heimelaga sunnere peanøttfudge. En nydelig kombinasjon mellom vaniljefudge og peanøttsmør, med litt crunchy peanøttbiter – knallgode!

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang og har åpna en boks med vikingmelk, eller lag to varianter av fudge for variasjon.

Uten tilsatt sukker og gluten – 


Peanøttfudge, 12 store biter

2 dl usøta vikingmelk
40 g sukrin gold
15 g fibersirup gold, evt. anna sirup eller honning
30 g crunchy peanøttsmør (anbefaler Go Green)
litt hakkede peanøtter
Maldonsalt

Slik gjer du:
Ha vikingmelk, sukrin gold og sirup i en stor bolle som tåler sterk varme. Rør godt og sett i mikroen 5 minutter.

Ta bollen ut av mikroen og visp peanøttsmøret godt inn. Sett tilbake i mikroen til du får en tjukk, karamellfarga masse. Hell massen i en liten firkanta form eller små silikonformer med litt hakkede peanøtter og maldonsalt i bunn.

Sett til avkjøling i frysaren minst natta over, desse trenger god tid på å stivne. Oppbevar i fryser eller kjøleskap til servering.

Massen kan også kokes i kjele, men det vil ta lengre tid. Har du teflonpanne til det gå relativt fort.

Tips & alternativer
– Vikingmelk kan byttes med kremfløte, laktosefri kremfløte eller melkefri fløte for dei som trenger laktose/melkefritt alternativ. Vær obs på at nokre melkefri fløter kan gi fra seg masse smak.


Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Fudge er alltid en slager! Konsistensen blir så magisk 😀 veldig fine bilder av deg Linda :)) Kos deg masse i helga <3

  2. Hege Marita

    endelig en blogg som lager bra matoppskrifter uten gluten og sunne. + at de ser ikke så avangserte ut:D

  3. Linda Marie Stuhaug

    Hege Marita: Ikkje sant! Kjekt du har funne fram 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk Monika 🙂 Fudge er en storfavoritt! Håper helga di har våre bra 🙂

  5. karoline solsvik

    kan eg blande ut pulver til vikingmelk og bruke det, trur du?:)

  6. Linda Marie Stuhaug

    smiil: Nei, det blir nok ikkje det samme dessverre… du kan jo alltids prøve, men eg tviler på det går 🙁

  7. Heisann! Tror du det er mulig og bytte ut sukrin gold med kokkosblomst-sukker ? Du har helt fantastiske oppskrifter!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Hei! Det skal nok gå heilt fint 🙂 Tusen takk, så hyggelig å lese!

  9. Ingvild

    Hei! Jeg ser i blogger her og der at mange har brukt en bolle til fudge-oppskrifta som IKKE tålte høy mikrovarme, og siden jeg ikke aner hva jeg skal lete etter for å finne en som egner seg, kunne du ledet meg i rett retning? En link, hva jeg skal søke på «stor bolle som tåler mikro» fungerer ikke, tipper jeg. Jeg ville helst se litt før jeg gikk innom eneste butikk som selger sånt fysisk (kitchn).

  10. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild: Hei! Eg har berre kjøpt mine bakeboller på biltema, har egentlig ikkje noke link eller lignande for å finne fram til boller som tåler sterk varme. Eg har aldri hatt noke problem med det, reiser du på en billig butikk så er det berre å spørre seg fram 🙂

  11. ska prøva de ulike variantane dine på fudge og gi i julegave! de ser kjempe gode ut! så eg glede meg til å prøva! 🙂 men kor lenge holde de seg??

    1. Håper det smaker hos dei heldige 🙂

  12. leste litt fort gjennom, såg nå kor lenge de holde 😉

    1. Fort gjort 🙂

  13. Nathalie

    Kor får eg tak i viking melk/Hva er det? 🙂

    1. Du får kjøpt det på alle dagligvarebutikker. Det er usøta kondensert melk 🙂