Grove matvafler

God mandag alle sammen!

Det er vekas kjøttfri dag, og eg tenkte det var på tide å dele mine grove matvafler med dokke. Alltid når eg har posta oppskrift på sunne, søte vafler har eg skrive at man kan droppe søtning og få nøytrale vafler som man kan spise med salt pålegg, men dei er så enkle og gode at dei må få eit eget innlegg.

Grove matvafler er eit supert alternativ til noko å ha pålegget på, eg er sikker på det vil falle i smak hos store som små!

Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri:

Grove matvafler, ca 4-5 plater
2 egg
70 g kesam*
60 g (glutenfirtt) havremel
20 g valgfritt mel*
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt, og anna krydder etter ønske
Vatn til passe konsistens

Miks sammen ingrediensane til ei passe tynn vaffelrøre, og la den svelle i 5 minutter før du steiker vafler gylne i vaffeljern. Bruk gjerne litt smør eller cocosa om det er nødvendig. Like gode er dei varme som kalde med godt pålegg, desse kan fint lages dagen før!

100-125 sunne kalorier per vaffelplate.

* Tips og alternativer
For melkefri vafler kan du bytte kesam med soyayoghurt eller søtpotetmos. Med søtpotetmos vil vaflene smake litt søtpotet, men det er fantasisk godt.

Som valgfri tørrvare kan du bruke kva som helst, gjerne meir havremel om du vil det. Ellers kan du bruke andre tørrvarer istedenfor havremel også.

Av krydder bruker du det du liker for å lage god smak, miks gjerne forskjellige for kvar gang. Eg mikser og trikser som regel mellom salt og pepper, ulike urter, grovkverna chilli og kvitløk.

Som kjøttfritt pålegg valgte eg en vaffelplate med kremost paprika, knust fetaost og spinat, og en vaffelplate med kremost paprika, jarlsberg, avokado og spinat.

Ellers er dei gode med alt av pålegg –
ost, skinke, laks, egg, spekeskinke, avokado, bacon, cottage chesse, hummus, grønnsaker… berre å bruke fantastien!

Fyll med pålegg, rull eller klapp sammen så er det supert å ta med i lunsjboksen eller som turmat. Ellers kan det spises til både frukost, middag og kveldsmat også 🙂

Håper det frister!
Ha en super start på den nye veka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Mona Elisabeth Valstad

    Er innom bloggen din daglig for inspirasjon.Du er utrolig dyktig på sunn matlaging uten for mye fiksfakserier & enkle ingredienser! 🙂 Flink til å eksperimentere med råvarer;søtpotet i bakst f.eks.Stå på videre,takk for mye matglede så langt! 😀 😀

  2. Solveig

    Hei! Har litt dilla på pesto om tiden, hva tror du om det? Vil det passe på disse matvaflene sammen med annet pålegg og grønnsaker? 🙂 Ha en god dag!

  3. Kaisa Elise

    De ser kjempe gode ut!

  4. Julie @ WolfItDown

    Herlig! Vafler slår aldri feil 😀 God mandag! x

  5. Hei:) Så fint innlegg! Diamanthuset.no har mange gode gaver til dåp og andre anledninger:) Ta gjerne en tur innom vår blogg for inspirasjon og på http://www.diamanthuset.no får du gode kampanjer og flotte produkter.

  6. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Nei takk 😉

  7. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Vafler er godt til einkvar anledning 🙂 God tirsdag til deg Julie!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Så bra! Det smakte fantastisk 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Solveig: Pesto og skinke/spekeskinke har eg brukt fleire ganger som fyll i vaflene, det er veldig godt 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Mona Elisabeth Valstad: Tusen takk for hyggelig kommentar, Mona 🙂 Virkelig kjekt å lese at eg sprer matglede! Ha en superfin dag 🙂

  11. Linn Dodds

    Kan de brukes til å steke i panne om man ikke har vaffeljern?:-) nydelige bilder!

  12. ka slags type kesam er det du bruker når du lagar sånn ting?:)

  13. Linda Marie Stuhaug

    Linn Dodds: Så absolutt, du kan steike som tynne eller tjukke pannekaker – berre juster væskemengden etter korleis du ønsker dei 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Siv: Vanlig original kesam, ellers hadde eg skrive annleis 🙂

  15. Synnøve

    Hei Linda! Takk for masse inspirasjon og gode tips!:-) Jeg lagde disse vaflene igår, og de ble super vellykka! Brukte quiona mel som valgfritt mel. Med godt tilbehør på, smakte de meget bra 😉

  16. Linda Marie Stuhaug

    Synnøve: Så hyggelig kommentar å få, Synnøve 🙂 Veldig kjekt at vaflene falt i smak hos deg!

  17. Maria U

    Så deilig 🙂 Digger at du har meatfree monday!

  18. Kansje et dumt spørsmål men vet du hvor mange spiseskjeer 70 gram kesam er? 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Terese: 2 ca 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Maria U: Så bra! Det er kjekt å eksprimentere med kjøttfri alternativer 🙂