Heimelaga rødbetsalat & middagstips

God dag!

Rødbetsalat synes eg smaker utrulig godt som en del av pålegget, spesielt sammen med skinke, ost, leverpostei eller fiskekaker. Men rødbetsalat er også knallgodt som tilbehør til lunsjen eller middagen, og passer til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk.

Eg har laga heimelaga rødbetsalat og det var utrulig enkelt. Masse sunnere og bedre på smak enn ferdigkjøpt er den også –

Rødbetsalat
? 1 rødbete på ca. 250 g
? 2 sjalottløk eller 1/2 løk
? 1/2 syrlig eple
? 1-2 ss majones
? 4-5 ss kesam eller gresk yoghurt
? Salt&pepper

Kok rødbeten mør, fjern skallet og skjær i små terninger. Finkutt løk og eple og bland sammen med majones og kesam. Juster mengden etter kva konsistens du ønsker å ha på rødbetsalaten. Smak til med salt&pepper til slutt. Blandinga smaker ekstra godt etter noken timer eller natta over, da smakene får satt seg skikkelig.

Rødbetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap, oppbevar gjerne i boks eller skål med folie over.

Slik kan lunsjen eller middagen sjå ut med rødbetsalat som tilbehør –

Kyllingfilet surra med bacon, rødbetsalat og spinat. Fargerikt, enkelt, sunt og godt!

Skal du ha med rødbetsalat som tilbehør i en matboks anbefaler eg å ha den i en liten boks for seg sjølv.

Rødbeter er svært rik på kostfiber, B-vitaminet folat, kalium, jern og fleire vitaminer, mineraler og antioksidanter. Ingen grunn for å ikkje bruke denne grønnsaken enda meir!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Elise Killi

    Mmm, baconsnurret kylling er utrolig deilig:-)

  2. lykkebobla

    mmm…rødbetsalat er noe av det beste jeg vet, selv om jeg ikke er så begeistret for rødbet naturell, rart det der 🙂

  3. Bettina Løberg

    Den middagen så helt fantastisk ut! 😀

  4. Den så veldig god ut! Jeg har begynt å bruke rødbeter oftere. I dag lagde jeg det i juice med grønne epler, sitron og mynte, NAM! 😀 Har du forresten en god oppskrift på rekesalat?

  5. Linda Marie Stuhaug

    Edda: Fått smaken på rødbeter eg også, spesielt som rødbetsalat, til juicing eller ovnsbaking 🙂 Rekesalat har eg ingen oppskrift på, men eg skal notere meg det så får vi sjå om det dukker opp etterkvart!

  6. Linda Marie Stuhaug

    Bettina Løberg: Utrulig smakfullt, kombinasjonen var knallgod 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    lykkebobla: Rødbeter naturell er heller ikkje eg så glad i. Men i juice, ovnsbakt eller som rødbetsalat er det veldig godt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Elise Killi: Det er ingen tvil om, knallgodt 🙂

  9. Julie @ WolfItDown

    Diiiiiigg! Liker at du tar tar på de fjongere salatene til og ha som tilbehør 😀 Håper du har en finfin dag i vente 🙂 x

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Rødbetsalat blei tilbehør til både kylling, svin og fiskekaker. Nydelig til alle tre 🙂 Ha en fin torsdagskveld!

  11. Julie @ WolfItDown

    …..og på skive 😀 Laget det i dag, og det ble kjempegodt! Du har ikke noe imot at jeg deler oppskriften på bloggen min, sant? 🙂 Håper du har hatt en nydelig bursdag så langt 😀 <3

  12. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det går heilt fint Julie 🙂 Gleder meg å klikke inn å sjå ditt resultat!

  13. Hei Linda, kan eg bruke hermetiske rødbetar til å lage denne salaten? Trur ikkje dei har anna på butikken her…

  14. Linda Marie Stuhaug

    Turid: Hei! Ja, det skal nok gå fint – men mulig du må justere ingrediensene litt annleis 🙂

  15. Julie @ WolfItDown

    Bildene ble langt ifra så bra som dine, for det var på kveldingen jeg spiste det for det meste 😛 Men nå er det postet 🙂 x

  16. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så hyggelig! Da må eg inn å kikke 🙂