Sunn brownies med innbakt peanøttsmør

God torsdag!

Sjokolade & peanøtt, salt & søtt er en sikker vinner, og eg måtte prøve meg på en ny browniesvariant med innbakt peanøttsmør / peanøtttglasur. Tidligere har eg lagt ut fleire varianter av brownies med innbakte glasurer som har blitt veldig populære, så kvifor ikkje prøve seg på enda en smakskombinasjon?

Proteinrik, sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –

Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
60 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam*
30 g (glutenfritt) havremel*
25 g peanøttmel / kokosmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
2-3 ss peanøttsmør, gjerne crunchy

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.

Fordel gode klatter peanøttsmør over kaka og trykk litt nedi så dei blir innbakt. Eg brukte også litt peanøtter for ekstra crunch, men det er ikkje nødvendig. Steik midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat har satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

* Tips & alternativer
? For melkefri kake kan du erstatte kesam med kokoskrem eller søtpotetmos.
? Bruk 1 ts bakepulver i kakerøra og steik kaka litt lengre, så får du en luftigere sjokoladekake framfor brownies.
? Du kan bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
? Du kan også mikse og trikse med tørrvarene, så lenge mengden tilsvarer ca. 60 g. Anbefaler å bruke to forskjellige meltyper.

Eg brukte mitt eget heimelaga peanøttsmør, men du kan fint bruke kjøpt også. Da anbefaler eg merket green choice.

Nyt brownies med god samvittighet ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Emma Olsen

    Nammm! 🙂

  2. Yngvild

    Denne kaken så fantastisk god ut! Peanøttsmør og sjokolade er en uslåelig kombinasjon! 😀

  3. Sunniva

    åå, de så gode ut! 🙂

  4. Sommerfugler i magen

    Nam nam nam, dette så deilig ut! Bildene dine er så fine 🙂

  5. Charlotte

    Vet du ca kalorier per stykk? 🙂

  6. Karianne

    Kan den lages uten egg, eventuelt med No Egg?

  7. Kan jeg lage denne med vaniljedårper istede for vaniljepulveret?

  8. Kaisa Elise

    Nam!

  9. Nora Charlotte

    Hei! Denne kaken så utrolig deilig ut, veldig synd jeg er allergisk mot peanutter. Kunne du lagt ut brownies oppskriften uten peanutsmøret?

  10. Næringsinnhold i kaken per 100 g (med kokosmel i stedet for peanøttmel): Energi: 172 kcal (168 kcal) Proteiner: 11 g (9,4 g) Karbohydrater: 7.5 g (7 g) Fett: 10.2 g (10.2 g) (Deler du den i 8 biter, som på bildet, blir det per stykke: 110 kcal (107 kcal), 7 g (6 g) proteiner, 4,8 g (4,5 g) karbohydrater og 6,5 g (6,5 g) fett) 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Am: Kor mange gram peanøttsmør tok du utgangspunkt i? 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Nora Charlotte: Ja, selfølgelig 🙂 Eg lager den måte med og uten innbakte glasurer. Søk på brownies så får du opp med blant anna innbakt sjokoladeglasur 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Magisk god!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Elise: Ja 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Karianne: Da må du bruke No Egg, egget er bindemiddelet i kaka nemlig 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Eg rekner IKKJE kalorier. Men det er ei frøken som har rekna på det i kommentarfeltet her 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Sommerfugler i magen: Tusen takk, så hyggelig!

  18. Linda Marie Stuhaug

    sunniva: Virkelig godt! Glad eg har eit par stykker igjen i frysaren 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Yngvild: Ja, ikkje sant! Så godt 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Emma Olsen: Absolutt 🙂

  21. Elise Killi

    Mmm, det så utrolig godt ut 🙂

  22. Tok utgangspunkt i 30 g pb fra Green choice 🙂

  23. Denne prøvde jeg i dag, og den var supergod! Meny hadde ikke sukrin gold, så da ble det vanlig sukrin. Fremdeles strålende i og med at du ikke anbefalte vanlig sukrin. Setter veldig pris på bloggen din, den inspirerer meg til å være sunn og fortsette med det! Gleder meg like mye når du legger ut nye oppskrifter! Stå på! 😀

  24. Julie @ WolfItDown

    Dette ser sååååå godt ut 😀 Ble nok ekte bronies på meg på jobben i dag, men med peanøtt smør og en sunnere variant er nok enda bedre 😀 x

  25. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ekte vare må man ha innimellom også, det er viktig 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Så hyggelig Maria 🙂 Du brukte vell kanskje en blanding av sukrin og sukrinmelis da? Eg anbefaler aldri å bruke sukrin aleine – altså som einaste søtning. Da er det fort at resultatet blir kompakt og får en kjølende ettersmak. Men kjekt den falt i smak, takk for hyggelige ord 😀

  27. Linda Marie Stuhaug

    Am: Så bra 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Elise Killi: Så bra 🙂

  29. Ja, jeg brukte alt som var nevnt i oppskriften bortsett fra sukrin gold og vaniljestang 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Ja, då går det som regel fint 🙂

  31. travelis

    Brukte alt, bortsett fra at jeg tok 90% sukrin gold, hehe. Det er helt SINSYKT godt å ha et lite stykke i kanten på en skål med vaniljekesam og jordbær. Fy søren ååågodt:D

  32. Linda Marie Stuhaug

    travelis: Så bra! Høres godt ut i kombinasjon med kesam og jordbær 🙂

  33. Hei! Jeg finner verken peanøttmel eller kokosmel. De skulle bestille til meg på helsekosten. Men jeg lurer på om du har tips til hvilke mel jeg kan bruke i mellomtiden ?

  34. Linda Marie Stuhaug

    Hilde: Bestill via linkene i innlegget, det går nok raskere 😉 Men du kan bruke kva som helst tørrvare, trenger ikkje vere kokosmel eller peanøttmel. Speltmel, bokhvetemel, mandelmel, proteinpulver… mange muligheter.