Linda Stuhaug

Annonse

26. februar 2015

Sunn brownies med innbakt peanøttsmør

Sunn brownies med innbakt peanøttsmør
God torsdag!
Sjokolade & peanøtt, salt & søtt er en sikker vinner, og eg måtte prøve meg på en ny browniesvariant med innbakt peanøttsmør / peanøtttglasur. Tidligere har eg lagt ut fleire varianter av brownies med innbakte glasurer som har blitt veldig populære, så kvifor ikkje prøve seg på enda en smakskombinasjon?
Proteinrik, sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –
Du trenger 2 egg 50 g sukrinmelis* 60 g sukrin gold* 30 g kakao 130 g kesam* 30 g (glutenfritt) havremel* 25 g peanøttmel / kokosmel* Bittelitt salt 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 2-3 ss peanøttsmør, gjerne crunchy
Framgangsmetode Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.
Fordel gode klatter peanøttsmør over kaka og trykk litt nedi så dei blir innbakt. Eg brukte også litt peanøtter for ekstra crunch, men det er ikkje nødvendig. Steik midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat har satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
* Tips & alternativer ? For melkefri kake kan du erstatte kesam med kokoskrem eller søtpotetmos. ? Bruk 1 ts bakepulver i kakerøra og steik kaka litt lengre, så får du en luftigere sjokoladekake framfor brownies. ? Du kan bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin. ? Du kan også mikse og trikse med tørrvarene, så lenge mengden tilsvarer ca. 60 g. Anbefaler å bruke to forskjellige meltyper.
Eg brukte mitt eget heimelaga peanøttsmør, men du kan fint bruke kjøpt også. Da anbefaler eg merket green choice.
Nyt brownies med god samvittighet ?

God torsdag!

Sjokolade & peanøtt, salt & søtt er en sikker vinner, og eg måtte prøve meg på en ny browniesvariant med innbakt peanøttsmør / peanøtttglasur. Tidligere har eg lagt ut fleire varianter av brownies med innbakte glasurer som har blitt veldig populære, så kvifor ikkje prøve seg på enda en smakskombinasjon?

Proteinrik, sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –

Du trenger
2 egg
50 g sukrinmelis*
60 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam*
30 g (glutenfritt) havremel*
25 g peanøttmel / kokosmel*
Bittelitt salt
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
2-3 ss peanøttsmør, gjerne crunchy

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.

Fordel gode klatter peanøttsmør over kaka og trykk litt nedi så dei blir innbakt. Eg brukte også litt peanøtter for ekstra crunch, men det er ikkje nødvendig. Steik midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat har satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

* Tips & alternativer
? For melkefri kake kan du erstatte kesam med kokoskrem eller søtpotetmos.
? Bruk 1 ts bakepulver i kakerøra og steik kaka litt lengre, så får du en luftigere sjokoladekake framfor brownies.
? Du kan bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
? Du kan også mikse og trikse med tørrvarene, så lenge mengden tilsvarer ca. 60 g. Anbefaler å bruke to forskjellige meltyper.

Eg brukte mitt eget heimelaga peanøttsmør, men du kan fint bruke kjøpt også. Da anbefaler eg merket green choice.

Nyt brownies med god samvittighet ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg