Linda Stuhaug

Annonse

Skivede, brente mandler uten sukker

Skivede, brente mandler uten sukker
God onsdag!
Det var noken som etterspurte oppskrift på dei sukkerfri, brente mandlene eg hadde over mandelgrauten i går, så eg tenkte eg fint kunne poste den igjen. Desse mandlene er farlig gode, i en perfekt kombinasjon mellom salt&søtt. Skivede mandler er min favoritt, men man kan også bruke heile mandler eller valnøtter.
Kva kan du bruke skivede, brente mandler til? Strø over havregrauten, mandelgrauten, sunne vafler eller pannekaker, cottage cheese / yoghurtblandinger, smoothier, yoghurtis/sorbet, topping på kaker, lag konfekt eller et som snacks!
Uten tilsatt sukker, gluten og alternativt melk –
PS! Du kjøper store pakker ferdigskivede mandler på dei fleste dagligvarebutikker. Eg bruker merket Blue Diamond eller Dr.Oetker.
Skivede, brente mandler 1 pakke skivede mandler, ca. 230 g 3 ss sukrin gold 1,5 ss ekte smør, evt. melkefri margarin 1 ts maldonsalt 1 ts kanel
Slik gjer du: Forsteik mandlene på 180 grader i 5 minutter, til dei begynner å bli gylne. Ha over i en bolle.
Vend inn smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og kanel. Rør godt før du brer mandlene over steikebrettet med bakepapir.
Ettersteik i 5-8 minutter, til mandlene har fått en fin farge. Pass på, for det er fort at dei svir seg! Avkjøl på steikebrettet, når nøttene er heilt avkjølt er dei blirr crunchy. Hell over i eit oppbevaringsglass og la stå i romtemperatur.
Sprø, salte, søte og nydelig gode. Virkelig en favoritt hos meg!
Tips: perfekt å gi som heimelaga julegave, sida dei holder seg så godt!
Her har du litt inspirasjon til kva eg bruker mandlene til:
Frukostskål med gresk yoghurt, bananbiter, fibersirup og mandler HER!
*
Heimelaga yoghurtis/sorbet med skogsbærsmak HER!
*
Mandeltopper med sjokolade HER!
*
Bringebærsorbêt HER!
*
Topping på fruktsalat!
*
Topping på kjøleskapsgraut med kefir HER!
*
Topping på kaker. Her på sukkerfri, glutenfri og laktosefri blåbærkake med ostekrem HER.
*
Topping på havregraut eller mandelgraut. Sistnevnte finner du oppskrift på HER!
*
Vaniljefudge med brente mandler HER.
*
Topping på kjøleskapsgrøt HER.
Håper det frister!

God onsdag!

Det var noken som etterspurte oppskrift på dei sukkerfri, brente mandlene eg hadde over mandelgrauten i går, så eg tenkte eg fint kunne poste den igjen. Desse mandlene er farlig gode, i en perfekt kombinasjon mellom salt&søtt. Skivede mandler er min favoritt, men man kan også bruke heile mandler eller valnøtter.

Kva kan du bruke skivede, brente mandler til? Strø over havregrauten, mandelgrauten, sunne vafler eller pannekaker, cottage cheese / yoghurtblandinger, smoothier, yoghurtis/sorbet, topping på kaker, lag konfekt eller et som snacks!

Uten tilsatt sukker, gluten og alternativt melk –

PS! Du kjøper store pakker ferdigskivede mandler på dei fleste dagligvarebutikker. Eg bruker merket Blue Diamond eller Dr.Oetker.

Skivede, brente mandler
1 pakke skivede mandler, ca. 230 g
3 ss sukrin gold
1,5 ss ekte smør, evt. melkefri margarin
1 ts maldonsalt
1 ts kanel

Slik gjer du:
Forsteik mandlene på 180 grader i 5 minutter, til dei begynner å bli gylne. Ha over i en bolle.

Vend inn smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og kanel. Rør godt før du brer mandlene over steikebrettet med bakepapir.

Ettersteik i 5-8 minutter, til mandlene har fått en fin farge. Pass på, for det er fort at dei svir seg! Avkjøl på steikebrettet, når nøttene er heilt avkjølt er dei blirr crunchy. Hell over i eit oppbevaringsglass og la stå i romtemperatur.

Sprø, salte, søte og nydelig gode. Virkelig en favoritt hos meg!



Tips: perfekt å gi som heimelaga julegave, sida dei holder seg så godt!

Her har du litt inspirasjon til kva eg bruker mandlene til:


Frukostskål med gresk yoghurt, bananbiter, fibersirup og mandler  HER!

*


Heimelaga yoghurtis/sorbet med skogsbærsmak HER!

*


Mandeltopper med sjokolade HER!

*


Bringebærsorbêt  HER!

*


Topping på fruktsalat!

*


Topping på kjøleskapsgraut med kefir HER!

*


Topping på kaker. Her på sukkerfri, glutenfri og laktosefri blåbærkake med ostekrem HER.

*


Topping på havregraut eller mandelgraut. Sistnevnte finner du oppskrift på HER!

*


Vaniljefudge med brente mandler HER.

*


Topping på kjøleskapsgrøt HER.


Håper det frister!

Annonse

4 Kommentarer

S

Snefrid Bukkøy

15. august 2023

Kan eg bruke grovhakkete mandler?

Linda Stuhaug

15. august 2023

Det går, men blir ikkje heilt det samme😊

E

Elin Myrvoll

5. juni 2023

Så mange spennende oppskrifter du har 👌 nå skal jeg lage meg en dessert 😀!

Linda Stuhaug

6. juni 2023

Så kjekt du synes det😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg