Vegetar lompetoast

God mandag!

Det er vekas første dag og vi starter med kjøttfri mattips. Eg har totalt dilla på lompetoast som eg delte på bloggen her i januar, og spiser det minst 5-6 ganger for veka til frukost, lunsj, middag eller kveldsmat. Dette passer jo til alle dagens måltider!

Favorittpålegget mitt er grønn pesto, skinke, ost, ruccola og krydder, men her er to kjøttfri alternativer som også smaker veldig godt –

1 lompetoast fylt med grønn pesto, spinat, rødløk og knust fetaost + krydder.

1 lompetoast med kremost krydder, tomatskiver og revet mozarella + krydder.

To lomper går med til en toast. Smør på eine, klapp over den andre og steik gylne i vaffeljern. Desse er like gode kalde som varme, så perfekt å ta med i lunsjboksen!

Servert med en grønn og frisk salat med fetaost – komplett!

Bruk dei lompene du liker og foretrekker. Eg anbefaler virkelig å lage heimelaga potetlomper – oppskrift her eller søtpotetlomper – oppskrift her. Det er utrulig raskt, enkelt og krever kun 3 ingredeinser!

Smaker masse bedre, er veldig saftige og er perfekt å fryse. Du kan lage dei med spelt for speltlomper eller glutenfritt mel for glutenfri lomper!

Kva står på menyen din idag?
Har du en kjøttfri rett i veka?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Anita Røvik //Rowik

    oi! dette så spennende ut! Skal absolutt prøves en gang!

  2. Cathrine

    Nam! Lurt triks:) har kjøttfrimiddag hver dag. I dag blir det hjemmelaget hotdogspølse (seitan). Ny versjon i dag, brukt ett av dine triks for å få de saftig: søtpotetmos! Supert, takk for inspo! Skummelt likt kjøtt, og mer proteiner.

  3. Dette så utrolig godt ut 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Cathrine: Høres spennande ut – og kjekt å inspirere med å få dei ekstra saftige! Så du lager pølsene sjølv altså? 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Anita Røvik //Rowik: Så bra! Veldig godt er det 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Så bra – det smakte veldig godt også 🙂

  7. Julie @ WolfItDown

    Herlig da! Ble søte vafler her i huset, og søtpotet og ingefær suppe 😀 Deilig! God mandag! xx

  8. Rebecca Sætre

    det der så kjempe godt ut!!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Rebecca Sætre: Lompetoast er virkelig blitt en favoritt 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Høres skikkelig godt ut Julie 🙂 Ha en fin kveld!

  11. Dette skal eg prøve 😉 Smører du vaffeljernet før du steiker dei?

  12. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Nei, det gjer eg ikkje 🙂

  13. Birgitte

    Hei Linda! Jeg har laget lompetoast for første gang nå nettopp, og lurte bare på en ting – skal de bli myke eller sprøe? Mine ble veldig myke og bløte på en måte!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Hei! Det er litt forskjellig korlesis man liker dei, men eg steiker dei alltid såpass lenge at dei blir sprø. Så enten må du steike lompene lengre, eller så må du bruke mindre ost (for masse ost skiller fett og væske som gjer lompene mjuke). Håper det blir bedre neste gang 🙂