Linda Stuhaug

Annonse

13. mars 2015

Grove vaffelwraps

Grove vaffelwraps
Det er fredag, helg og strålande sol – er det ikkje fantastisk?
Her har dere eit lunsjtips som er heilt supert å spise enten om man er heime, har med i matboksen eller som turmat når man er ute i aktivitet – grove vaffelwraps med pålegg!
Lag opp vaffelrøre og ha ståande i kjøleskapet, og steik ferske vafler når du ønsker det. Vaflene kan fint lages kvelden i forveien med pålegg, pakkes inn i folie så matpakken er klar om morningen.
Vaflene er sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –
Grove matvafler, 4-5 plater 2 egg 80 g original kesam, evt. soyayoghurt eller søtpotetmos 80 g havremel 20 g valgfritt mel, eg bruker ofte kokosmel, fiberfin eller bokhvete 1/2 ts bakepulver 1/3 ts salt, og anna krydder etter ønske Vatn til passe konsistens
Miks sammen ingrediensane til ei passe tynn vaffelrøre, og la den svelle i 5 minutter før du steiker vafler gylne i vaffeljern. Ha gjerne smakfulle krydder som chilli, kvitløk, pepper, urter og lignande i røra for god smak. Bruk gjerne litt smør eller cocosa om det er nødvendig.
100-125 sunne kalorier per vaffelplate.
Eg fylte mine vafler med philadelphia, grønn pesto, kalkunpålegg, knust fetaost, spinat og rødløk – rulla sammen til en wraps. Smaksbombe!
Eg har planer om å ta med meg grove vaffelwraps på toppturer i helga. Godt og riktig påfyll er viktig når man er timesvis i aktivitet.
Litt bilder fra tidligere toppturer i år. Eg er så glad for å ha funne glede i denne aktiviteten, trening og fantastiske naturopplevelser på samme tid. Magisk!
Håper alle får ei strålande helg 🙂

Det er fredag, helg og strålande sol – er det ikkje fantastisk?

Her har dere eit lunsjtips som er heilt supert å spise enten om man er heime, har med i matboksen eller som turmat når man er ute i aktivitet – grove vaffelwraps med pålegg!

Lag opp vaffelrøre og ha ståande i kjøleskapet, og steik ferske vafler når du ønsker det. Vaflene kan fint lages kvelden i forveien med pålegg, pakkes inn i folie så matpakken er klar om morningen.

Vaflene er sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –

Grove matvafler, 4-5 plater
2 egg
80 g original kesam, evt. soyayoghurt eller søtpotetmos
80 g havremel
20 g valgfritt mel, eg bruker ofte kokosmel, fiberfin eller bokhvete
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt, og anna krydder etter ønske
Vatn til passe konsistens

Miks sammen ingrediensane til ei passe tynn vaffelrøre, og la den svelle i 5 minutter før du steiker vafler gylne i vaffeljern. Ha gjerne smakfulle krydder som chilli, kvitløk, pepper, urter og lignande i røra for god smak. Bruk gjerne litt smør eller cocosa om det er nødvendig.

100-125 sunne kalorier per vaffelplate.

Eg fylte mine vafler med philadelphia, grønn pesto, kalkunpålegg, knust fetaost, spinat og rødløk – rulla sammen til en wraps. Smaksbombe!

Eg har planer om å ta med meg grove vaffelwraps på toppturer i helga. Godt og riktig påfyll er viktig når man er timesvis i aktivitet.


Litt bilder fra tidligere toppturer i år. Eg er så glad for å ha funne glede i denne aktiviteten, trening og fantastiske naturopplevelser på samme tid. Magisk!

Håper alle får ei strålande helg 🙂

Annonse

2 Kommentarer

T

Trine

6. mai 2023

Kan jeg bare bruke havremel?

Linda Stuhaug

6. mai 2023

Ja😁

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg