Sukkerfri bounty fudge

God lille-lørdag!

Her har dere dagens sunne søte, nemlig sukkerfri bounty fudge. Perfekt som dei som er glad i kokos eller bounty i kombinasjon med sjokolade, med en fyldig og mektig konsistens.

Oppskriftta er berre en vri fra sukkerfri, enkel sjokoladefudge – for variasjon kan man jo bruke ulike smakstilsetninger og få nye smaksopplevelser kvar gang.

Sukkefri, glutenfri og alternativt melkefri/laktosefri –


Lenken er sponsa.

Bounty fudge, 12-16 store biter
2 dl vikingmelk
40 g sukrin gold
10 g ekte smør, evt. coocsa
25 g sukkerfri, mørk sjokolade
En klype salt
20-30 g kokosmasse

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Deretter rører du inn kokosmassen, juster mengden etter kor fyldig bounty fudge du ønsker.

Hell massen i silikonformer og sett til avkjøling i frysaren. Fudgen vil stivne etter nokre timer, oppbevar deretter i kjøleskap.

Tips & alternativer
– Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får kjøpt på hermetikkboks på alle dagligvarebutikker, denne varianten. Denne kan byttes med fløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant.
– For melkefri fudge må det større justeringer til, da bytter du vikingmelk med alternativ fløte, smør med melkefri margarin og sukkerfri&melkefri sjokolade. Vær obs på at mange alternative fløter kan gi fra seg en del smak.

Det er jo lille-lørdag idag – en god grunn for å kose seg litt ekstra!

Ellers passer desse like godt som alternativ helgekos 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

44 kommentarer

  1. Går det virkelig ikke ann å lage disse uten mikro?? Har ikke mikro, men vil lage!!:(

  2. Men vikingmelk inneholder jo sukker, skjønner ikke helt hva du mener med at disse er sukkerfrie?

  3. Anna Tejera

    De så utrolig lekre og gode ut! Må prøve å lage det selv 🙂 -Anna

  4. Hei Linda 🙂 først og fremst vil jeg bare si jeg er en stor tilhenger av bloggen din, går inn daglig og venter i spenning på dagens innlegg. Men har du mulighet å legge informasjon om innhold av bakstene eller noe informasjon? Er liksom feks denne fudgen så sunn at jeg kan spise den til hverdags eller er det beregnet for erstatning til lørdagssnopet? 🙂

  5. Heisann! Hvis man skal bruke fløte ( er laktoseintolerant) må man da bruke kremfløte, eller funker det med matfløte også? 🙂

  6. Er så lei av den der «sunne» godteri formuleringa, dette er ikke sunt på noen som helst måte, men et mindre usunt alternativ…

  7. Kamilla Haaland

    så RÅGODE ut!! <3

  8. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Så bra! Sjølv er eg ikkje så glad i kokos, men dei har falt i smak hos både venner og familie 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    ida: Det får vere di meining, som med alt anna her i verden er det forskjellige meiner om det meste 😉

  10. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Nei, eg ville nok brukt kremfløte 🙂 Er mulig det går med matfløte også, men det har eg ikkje prøvd sjølv!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Hei 🙂 Så hyggelig å lese at du gleder deg til innleggene mine, det setter eg pris på å høre! Eg kommer ikkje til å opplyse om kalorier i oppskriftene mine, det får rett og slett vere opp til kvar enkelt å vurdere om man vil unne seg det til kvardag eller holde det til helga. Alle har forskjellige utgangspunkt og mål. For noken er det meir riktig å holde seg til søtt i helgene, mens for andre kan det fungere å spise en bit eller to kvar dag også, om det gjelder snacks, kaker, desserter eller kva det måtte vere 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Anna Tejera: Så bra!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Ane: Vikingmelk er ikkje tilsatt eit gram sukker, ikkje den som blir brukt her. Som med alt anna er det forskjellige merker og alternativer 😉 http://www.nestlenordic.com/vikingmelk/mobile/index.html Her står litt informasjon, «usøtet kondensert melk, 100% kumelk, kun 8% fett».

  14. Linda Marie Stuhaug

    Louise: Jo, det står jo i innlegget at du kan koke i kjele eller teflonpanne.

  15. Så godt ut 🙂

  16. orden sunt defineres hos meg noe som er bra for en, ingenting av dette er egentlig bra for en, hverken sjokolade, sukrin, eller smør. Melk og kokos kanskje, i visse mengder om jeg drar strikken langt, men da hadde en bit av dette vært nok hos meg. Men man kan ikke døtte disse i seg med god samvittiget når man ser på det totale karb/sukker innholdet. Men et sunnere alternativ enn selve bountysjokoladen, den er jeg med på!

  17. cathrinehenriksen

    Ida : Hallo alt med måte og litt MØRK sjokolade kan være sunt i små doser , cocosa istedet for smøret er det også mye positivt å si om . Man trenger jo ikke spise alt dette selv , og på en gang heller . Jeg vil heller si det er mer usunt å aldri unne seg noe som helst .

  18. Linda Marie Stuhaug

    Lilli: Så bra 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Ordet sunt defineres for deg ja, og som eg skreiv så er det forskjellige meininger om det, skjønner ikkje kvifor du skal starte noke diskusjon. Kven har sagt at man skal døtte det i seg? For min del holder det med eit par biter, og aldri kvar dag, men eit par dager i veka når eg har lyst på noke godt. Uansett for MEG eit bedre alternativ enn å ta noken biter med melkesjokolade. Eit sunnere alternativ er det uansett.

  20. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Det er heilt sant 🙂

  21. cathrinehenriksen

    Helt klart :)) Ha en flott uke videre du Linda 🙂

  22. I vikingmelken fra Nestle er det 10 g sukker pg 100 g. Står i næringsinholdet på boksen.

  23. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Det er fleire varianter vikingmelk, det er jo nettopp derfor eg skriver at eg bruker den usøta varianten. Den er IKKJE tilsatt eit gram sukker i den. Melk inneholder naturlig melkesukker akkurat som kesam, fløte, melk og lignande. http://www.retthjem.no/shop/index.aspx?intshopcmd=&group=20595778&prod=115065 10 g karbohydrat, 6,1 g sukkerarter. Det er forskjell på sukker og sukkerart.

  24. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: Takk det samme 🙂

  25. Riktig, det er ikke tilsatt sukker, men det er melkesukker naturlig i vikingmelk. Som du sier, 6,1 g.

  26. Linda Marie Stuhaug

    Monica: I mine oppskrifter skriver eg uten tilsatt sukker / sukkerfri uansett om det er naturlige sukkerarter i ingrediensane, så lenge det ikkje er tilsatt sukker. Baker eg med banan kaller eg likevell baksten for sukkerfri, det er rett og slett min metode 🙂

  27. Marie Roald

    Disse ser supergode ut! Tenk å bytte ut kokosen med kuttede mandler og lage en slags sukkerfri wiener nougat!! Nam!

  28. Julie @ WolfItDown

    Åååååh disse fudge’ne dine altså! Har så lyst på, men har ikke microbølgeovn, dang! Får heller prøve meg på bountry barer istedenfor 😀 Kan jo bruke mange av de samme ingrediensene 🙂 De ser helt herlig ut 😀 x

  29. cathrinehenriksen

    Takk 🙂

  30. Disse skal så absolutt prøves i helgen, flott blogg 🙂

  31. Disse så utrolig gode ut 🙂

  32. Hege Ryen

    Hei Linda. Akkurat oppdaget bloggen din, og her er det mye som skal lages! Laget fudge for første gang i går, og de smakte knallgodt :-). Jeg brukte forresten matfløte (var noen som spurte om det lenger opp), og det fungerte helt fint for min del i hvert fall. Men det jeg lurer på er, hvordan silikonformer bruker du? Jeg slet litt med å finne noe å helle det i, for de fleste formene ble for store, og fudgerøra dekket så vidt bunnen.

  33. Linda Marie Stuhaug

    Hege Ryen: Hei! Så bra det fungerte med matfløte 🙂 Eg har ikkje noken spesielle silikonformer, enten så bruker eg porsjonsformer i hjerte/firkanter/eller lignande så eg fyller opp, eller så bruker eg en liten firkanda silikonform. Størrelsen må tilpassast karamellmassen 🙂

  34. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Så bra! Eg er svak for sjokoladevarianter… 😉

  35. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Tusen takk for det 🙂

  36. Linda Marie Stuhaug

    cathrinehenriksen: 🙂

  37. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det står du kan koke massen i kjele, det er abslutt verdt ventetida om du ikkje har teflonpanne 🙂

  38. Linda Marie Stuhaug

    Marie Roald: Det kan du absolutt gjere, mange varianter man kan lage! Min favoritt er nok cashewnøtter eller maldonsalt med sjokoladefudgen.. 🙂

  39. Ragnhild

    Laga disse i dag! Å herregud kor gode dem var!!! Tusen takk for massevis av inspirerende oppskrifter! 😉 Dette blir familiens julefavoritt!!! Åsså uten sukker da gitt!!! Herlig! 😉

    1. Så hyggelig tilbakemelding å få, Ragnhild! Fantastisk, det setter eg virkelig pris på 🙂

  40. Ingvild

    Hvis noen lurer på kaloriinnhold, så har jeg regnet meg frem til at det blir ca 40 kcal i hver bit hvis man deler opp i 16 stk. Skal lage de i morgen! Gleder meg!

    1. Håper bountyen smakte 🙂

  41. Ingvild

    De var helt nydelig! 🙂 Skal definitivt lages igjen! Du har så mange gode oppskrifter altså! Innom hver uke for å finne noe nytt å teste 😉

    1. Så kjekt å lese, Ingvild! Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂