Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri bounty fudge

Sukkerfri bounty fudge
God lille-lørdag!
Her har dere dagens sunne søte, nemlig sukkerfri bounty fudge. Perfekt som dei som er glad i kokos eller bounty i kombinasjon med sjokolade, med en fyldig og mektig konsistens.
Oppskriftta er berre en vri fra sukkerfri, enkel sjokoladefudge – for variasjon kan man jo bruke ulike smakstilsetninger og få nye smaksopplevelser kvar gang.
Sukkefri, glutenfri og alternativt melkefri/laktosefri –
Lenken er sponsa.
Bounty fudge, 12-16 store biter 2 dl vikingmelk 40 g sukrin gold 10 g ekte smør, evt. coocsa 25 g sukkerfri, mørk sjokolade En klype salt 20-30 g kokosmasse
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.
Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Deretter rører du inn kokosmassen, juster mengden etter kor fyldig bounty fudge du ønsker. Hell massen i silikonformer og sett til avkjøling i frysaren. Fudgen vil stivne etter nokre timer, oppbevar deretter i kjøleskap.
Tips & alternativer – Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får kjøpt på hermetikkboks på alle dagligvarebutikker, denne varianten. Denne kan byttes med fløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant. – For melkefri fudge må det større justeringer til, da bytter du vikingmelk med alternativ fløte, smør med melkefri margarin og sukkerfri&melkefri sjokolade. Vær obs på at mange alternative fløter kan gi fra seg en del smak.
Det er jo lille-lørdag idag – en god grunn for å kose seg litt ekstra!
Ellers passer desse like godt som alternativ helgekos 🙂

God lille-lørdag!

Her har dere dagens sunne søte, nemlig sukkerfri bounty fudge. Perfekt som dei som er glad i kokos eller bounty i kombinasjon med sjokolade, med en fyldig og mektig konsistens.

Oppskriftta er berre en vri fra sukkerfri, enkel sjokoladefudge – for variasjon kan man jo bruke ulike smakstilsetninger og få nye smaksopplevelser kvar gang.

Sukkefri, glutenfri og alternativt melkefri/laktosefri –


Lenken er sponsa.

Bounty fudge, 12-16 store biter
2 dl vikingmelk
40 g sukrin gold
10 g ekte smør, evt. coocsa
25 g sukkerfri, mørk sjokolade
En klype salt
20-30 g kokosmasse

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Deretter rører du inn kokosmassen, juster mengden etter kor fyldig bounty fudge du ønsker. Hell massen i silikonformer og sett til avkjøling i frysaren. Fudgen vil stivne etter nokre timer, oppbevar deretter i kjøleskap.

Tips & alternativer
– Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får kjøpt på hermetikkboks på alle dagligvarebutikker, denne varianten. Denne kan byttes med fløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant.
– For melkefri fudge må det større justeringer til, da bytter du vikingmelk med alternativ fløte, smør med melkefri margarin og sukkerfri&melkefri sjokolade. Vær obs på at mange alternative fløter kan gi fra seg en del smak.

Det er jo lille-lørdag idag – en god grunn for å kose seg litt ekstra!

Ellers passer desse like godt som alternativ helgekos 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg