Raske og enkle havrerundstykker

God fredag alle sammen!
Helga er like rundt hjørnet, så derfor vil eg dele oppskrift på nokre supre havrerundstykker som kan passe til helgefrukosten.

Desse er heilt topp på fleire måter – du rører berre sammen deiga, slipper elting og heving, og på ca. 30 minutter kan du ha rykande ferske rundstykker på frukostbordet. Dei er glutenfri og kan fint lages melkefri for dei som trenger det. Rundstykkene er grove, saftige, smakfulle med sprø skorpe, akkurat som eg liker det!

Passer på frukostbordet, i lunsjboksen, tilbehør til suppe, kan brukes som hamburgerbrød (!), turmat eller kveldsmat.

Du trenger, 6 rundstykker
100 g (glutenfri) havregryn
100 g (glutenfritt) havremel
70 g valgfritt mel, eller meir havremel
250 g cottage cheese, evt. kesam
2 egg
1 ts salt
2 ts bakepulver

Bland sammen dei tørre ingrediensene. Mos cottage cheese klumpfritt med en stavmikser, bland sammen med egg og egg tørrvarer. Deiga blir litt klissette, så bruk gjerne litt vatn på hendene til å forme 6 runde rundstykker. Eg pensla mine rundstykker med egg og hadde over litt havregryn. Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 20 minutter, til en gyllen og sprø overflate. Avkjøl på rist.

Rundstykkene smaker aller best samme dag, men kan fint oppbevares i romtemperatur noken dager. Dei er heilt knall å fryse.

Tips & alternativer
– For melkefri rundstykker kan du bytte kesam med søtpotetmos eller kokoskrem – kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kjølig.
– Bruk gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga / på toppen for ekstra konsistens og crunch. Eg har brukt gresskarkjerner og solsikkefrø tidligare, veldig godt!
– Du kan også smakstilsette deiga med ulike krydder og urter for ekstra smak.
– Som valgfritt mel kan du bruke meir havregryn / havremel, eller den meltypen du liker. Spelt, kveite, bokhvete, kokos, bakeprotein…

Helg betyr baketid – håper desse kan friste hos noken av dere!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

 1. Rebecca Sætre

  dette må jeg prøve!!:)

 2. Marianne

  Nam! Disse så helt utrolig gode ut 🙂

 3. disse skal lages med en gang, og fryses! perfekt i matboksen på skolen, hehe. gøy med bakeuke på x-life, har bestilt masse nytt, og gleeder meg til å teste:-D god helg til deg, Linda!

 4. Linda Marie Stuhaug

  hanne: Det er heilt knall å ha rundstykkene liggande i frysaren, så man kan ta opp når det passer 🙂 Tusen takk for det, ha ei super helg du også Hanne!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Kanongode med masse smak 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Rebecca Sætre: Det anbefales 🙂

 7. lovelyliller.com

  Så utrolig gode ut frøken 😀 Nam nam 😀 Håper du har en fin fredag.

 8. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Tusen takk for det, Liller! Ha en super helg 🙂

 9. Sunniva

  Disse skal absolutt prøves! Har du ca. næringsinnhold til et rundstykke?

 10. Julie @ WolfItDown

  Mmm så deilige 😀 Perfekt helgefrokostkos 😀 Bakte selv brød i går kveld fantisk, sånt som skjer når en går tom for brød i huset, hehe 🙂 God helg! x

 11. Har lagt nesten like, men med en dl kokosmasse og 2 ss sukrin. Litt søtere smak og veldig godt til både suppe, pålegg eller til å spise ferske med bare smør 🙂

 12. Dette var de beste rundstykkene jeg noen gang har spist! Skulle bare ønske at jeg doblet oppskriften 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Så hyggelig tilbakemelding å få, Sara! Da dobler du (eller tripler;)) oppskrift neste gang – supre å fryse ned er dei også så 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Sara R: Spennande! Eg tenkte eg skulle prøve meg på en søt variant også etterkvart 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ferskbaka brød smaker nok utrulig masse bedre enn kjøpt uansett – så det er vell vinnvinn situasjon? 🙂 ha en super helg vidare, Julie!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Sunniva: Så bra! Nei, det rekner eg ikkje på 🙂

 17. Tror du jeg kan bytte ut kesam med cottage cheese?? 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Det går nok heilt fint, men da ville eg most den klumpfri med stavmikser først 🙂

 19. Nam! Går det an å tilsette gjær i deigen? Eller blir de ganske store?:)

 20. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Bakepulver er jo hevemiddelet her, veit ikkje korleis gjær vil fungere i denne deiga…

 21. Selvfølgelig, når noen har spurt, så har jeg regnet ut for deg 😉 I hele er det ca. 1450 kcal, så ca. 212 per 100 g. Deler du deigen i 6 emner blir det ca. rundstykker på 110 g med 240 kcal 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Am: Så hyggelig at deg Am 🙂 God næring!

 23. Disse var sinnsykt gode! Hadde tenkt å fryse et par-tre, men det rakk jeg aldri for mann og barn stakk av med resten. xD De syns også de var gode og veldig mettende;mannen er en storspist kar, men han sa det holdt med ett rundstykke for å gjøre han mett, og det har jeg aldri hørt fra den kanten før. 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Så kjekt rundstykkene falt i smak hos dere i heimen! Det gledes 🙂 Da er det berre å lage dobbel eller trippel oppskrift neste gang – så kan det hende du får fryst ned nokre stykker 😉 Ha en fin dag 🙂

 25. Kristin

  Jeg har melkeallergi, så jeg byttet ut kesam med naturell soyayogurt. Jeg tredoblet oppskriften, i tillegg til at jeg byttet ut litt av melet med sesam-mel og fiberhusk. Utrolig bra resultat!! De beste gluten og melkefrie rundstykkene jeg noen gang har laget/smakt 🙂 flott oppskrift! Disse kommer til å lages mye fremover 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Så hyggelig tilbakemelding å få, Kristin! Tommel opp for det 🙂 Da er det berre å lage store ladninger å fryse ned 🙂

 27. Disse var utrolig gode! Massse smak! Jeg skal lage trippel-porsjon neste gang, men da lurer jeg på om det er nødvendig å redusere eller øke noen av ingrediensene?

 28. Linda Marie Stuhaug

  Enny: Hei! Så kjekt rundstykkene falt i smak 🙂 Du skal i utgangspunktet bruke samme oppskrift, så det er berre å triple og fylle opp frysaren! Kjekt med tilbakemelding 🙂

 29. Victoria

  Hei. Rundstykkene ser kjempegode ut. Jeg prøvde meg på oppskriften din i dag, men resultatet ble flate, litt tørre rundstykker. Jeg brukte 40 gram kokosmel, 20 gram sesammel og 10 gram fiberfin som valgfri tørrvare – burde jeg brukt noe annet? Jeg erstattet også kesam med mager kesam da det var det som fantes i huset – burde jeg brukt vanlig kesam?

 30. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Hei! Mager kesam kan gi tørr bakst i oppskrifter som krever oppvarming, derfor bruker eg alltid kesam. Så det ligger nok kanskje der ja 🙂

 31. Hei

  Ser jeg brukte mager kesam jeg og, og ikke rart de ble tørre.hehe:D

  Min favoritt er å bruke 400 gram cottage cheese, 1 dl potetmel, 1 dl rismel og 2 dl havregryn, 4 egg, 2 ts bakepuler, 1 toppa skje fiberhusk, 1 ts pofiber, pluss endel frø: 4 ts sesamfrø, 4 ts linfrø, 4 ts solsikkekjerner. da ble rundstykkene helt fanatastisk luftige og fine:) jeg har fått gluten a. for 1 år siden og prøvd å feila mye. men når jeg brukte denne oppskriften, ble de veeeldig gode og mye bedre enn når jeg brukte mandel mel og miksa for mye mel:)
  Må prøves=)=)

  1. Hei! Mager kesam fungerer langt fra like bra som original kesam, det er definitivt det beste i slike oppskrifter 🙂 Høres godt ut med den oppskrifta også!

 32. Hva har du brukt som valgfritt mel her?

  1. Bruker meir havremel eller fiberfin.

 33. Hei! Kan man bruke yoghurt naturell istedenfor cottage cheese/kesam?

  1. Kun yoghurt naturell?
   Det går nok fint, men trur ikkje smak og konsistens blir heilt den samme 🙂