Linda Stuhaug

Annonse

21. mars 2015

Sukkerfri og proteinrik appelsinfromasj

Sukkerfri og proteinrik appelsinfromasj
Hei alle sammen!
Innom denne lørdagen med en frisk dessert som passer perfekt med sesongens saftige appelsiner. Påska nærmer seg med stormskritt og påskeoppskrifter må selfølgelig delast, og appelsin er en frukt som blir masse brukt og spist i desse tider.
Appelsinfromasjen er uten tilsatt sukker og gluten, er naturlig proteinrik og har en luftig og krema konsistens, slik som fromasj skal vere –
Appelsinfromasj, 2 porsjoner 150 g gresk yoghurt eller mager kesam 1 eggekvitte 2 gelatinplater 3 ts sukrin+ Saft fra 1 stor og saftig appelsin
1. Stivpisk eggekvitten med en miksmaster. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i en skål for seg sjølv ca. 5 minutter.
2. Press safta ut av appelsinen og finrasp litt av skallet for ekstra smak om du ønsker det. Sett til side 2-3 ss appelsinsaft i en liten kopp, rør resten sammen med yoghurt og sukrin+.
3. Varm opp appelsinsafta – eg brukte mikrobølgeovn – og press ut vatnet av dei mjuke gelatinplatene for og så smelte dei i den kokande appelsinsafta. Hell oppi yoghurtblandinga og rør godt.
4. Til slutt vender du inn den stivpiska eggekvitten til en jevn og klumpfri mousse. Hell i 2 porsjonsformer og sett kjølig 2-3 timer.
Fromasjen var så frisk og god i seg sjølv, så eg hadde kun litt jordbær som tilbehør. Ønsker du enda meir smak kan du også presse saft fra sitron eller lime i tillegg til appelsinsafta!
Nydelig smak av appelsin! Appelsin panna cotta med appelsinsaus kommer også oppskrift på etterkvart, og ikkje minst fleire sukkerfri søtsaker.
Ha en superfin lørdag alle sammen!

Hei alle sammen!

Innom denne lørdagen med en frisk dessert som passer perfekt med sesongens saftige appelsiner. Påska nærmer seg med stormskritt og påskeoppskrifter må selfølgelig delast, og appelsin er en frukt som blir masse brukt og spist i desse tider.

Appelsinfromasjen er uten tilsatt sukker og gluten, er naturlig proteinrik og har en luftig og krema konsistens, slik som fromasj skal vere –

Appelsinfromasj, 2 porsjoner
150 g gresk yoghurt eller mager kesam
1 eggekvitte
2 gelatinplater
3 ts sukrin+
Saft fra 1 stor og saftig appelsin

1. Stivpisk eggekvitten med en miksmaster. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i en skål for seg sjølv ca. 5 minutter.

2. Press safta ut av appelsinen og finrasp litt av skallet for ekstra smak om du ønsker det. Sett til side 2-3 ss appelsinsaft i en liten kopp, rør resten sammen med yoghurt og sukrin+.

3. Varm opp appelsinsafta – eg brukte mikrobølgeovn – og press ut vatnet av dei mjuke gelatinplatene for og så smelte dei i den kokande appelsinsafta. Hell oppi yoghurtblandinga og rør godt.

4. Til slutt vender du inn den stivpiska eggekvitten til en jevn og klumpfri mousse. Hell i 2 porsjonsformer og sett kjølig 2-3 timer.

Fromasjen var så frisk og god i seg sjølv, så eg hadde kun litt jordbær som tilbehør.
Ønsker du enda meir smak kan du også presse saft fra sitron eller lime i tillegg til appelsinsafta!

Nydelig smak av appelsin! Appelsin panna cotta med appelsinsaus kommer også oppskrift på etterkvart, og ikkje minst fleire sukkerfri søtsaker.

Ha en superfin lørdag alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg