Hei!
I morgon er ikkje kva som helst dag, det er nemlig den store vaffeldagen!
Dette feires internasjonalt over heile verden 25.mars, og såklart må det feires med oppskrift på vafler her på bloggen også. Dette er sunne og mektige vafler som kan nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, til kaffien, mellommåltid eller kvardagskos. Oppskrifta har fulgt meg over eit år, og tilbakemeldingane på dei har våre knallgode 🙂
Vaflene er grove, proteinrike, sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –
Sunne vafler, 3-4 plater
2 egg
60 g (glutenfritt) havremel
20 g valgfritt mel
100 g kesam original
2 ts sukrin+
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
Væske til passe konsistens
Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane og juster med vatn til ei passelig tynn vaffelrøre. Steik gylne i vaffeljern, gjerne med litt kokosolje eller smør om det trengst.
Ca. 125 mettande kalorier per vaffelplate!
Lenkene er sponsa.
Tips og alternativer
– For melkefri vafler kan du bruke kokoskrem, soyayoghurt, søtpotetmos, gresskatmos eller most banan. Naturligvis vil frukt og grønnsaker gi fra seg litt smak, men det er berre godt.
– Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 4 ts sukker.
– Som valgfritt mel kan du bruke det meste, også meir havremel. Kokosmel, fiberfin, bokhvetemel eller vaniljeprotein pleier eg å bruke.
Min favoritt er å servere vaflene varme med cottage cheese eller kesam, friske bær og gjerne sukkerfritt syltetøy. En anna uslåelig kombinasjon er heimelaga nugatti eller mandelsmør med bananbiter!
Tenkte det passa fint å poste oppskrifta dagen før, så kan man evt. lage opp røra ikveld og steike ferske vafler til frukost imorra, eller gjere klar lunsjboksen. Kan fint nyetes som ettermiddagsvafler også selfølgelig 🙂
Håper det smaker!
Jeg har laget disse vaflene mange ganger og de blir veldig gode! Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg bruker sukrin gold istedenfor sukrin+. Synes det smaker bedre! Gleder meg til vaffeldagen 🙂
Vafler er min favoritt! Disse ser kjempegode ut:)
namnam 😀 Ha en fin dag =)
Vis man skal lage en stor røre, et det bare å doble da?
Takk for en fin oppskrift! Vurderes 😀
Happy vaffeldag 😀 x
Julie @ WolfItDown: Alle tomler opp for vaffeldagen 🙂
Christina: Berre hyggelig 🙂
jeanette: Ja, naturligvis 🙂
Madeleine: Takk for det, ha en fin torsdag 🙂
spisogspar: Vafler er knallgodt – supert med vaffeldag så man har en god «unnskyldning» for å kose seg med nystekte vafler midt i veka 🙂
Yngvild: Så hyggelig at oppskrifta har falt i smak hos deg! Neste gang skal eg prøve med sukrin gold sjølv 🙂
Du har alltid så mange gode og sunne oppskrifter! Helt fantastisk! Hvilken type kesam bruker du i vaflene?
Ann: Tusen takk, så hyggelig å lese 🙂 eg bruker vanlig originalkesam!
Er det 60g havremel eller 60 gram havregryn malt til mel? Takk for oppskrift!
Siri: Det går for akkurat det samme, havremel er jo havregryn malt til mel 🙂
Ja, of course ??takk for svar
Siri: Berre hyggelig!
Hei! Takk for såå utrolig mange gode oppskrifter! Jeg er frels og prøver ut det meste! Et spørsmål: kan jeg bruke mandelmel i lappene?
Marthe: Eg ville ikkje kun brukt mandelmel, da trur eg dei vil bli ganske tørre… miks mellom to meltyper 🙂
Kan man bruke mager kesam?
Thea: Ja, men vaflene kan bli litt tørrere med mager variant!
Hei!
Prøvde å lage disse idag med bare havremel. Når jeg stekte de ble det bare søl… ( ble sittende på undersiden og oversiden.
Er det kaloriinnholdet regnet ut i fra vaniljeprotein?
Håper på raskt svar, for jeg vil ha vaffler til eksamen imorgen!
Kanskje du skulle smurt plata jernet litt?
Eg har aldri dette problemet sjølv! Kaloriinnhold er det samme om man velger havremel eller vaniljeprotein 🙂
Hei Linda,
Først vil jeg bare si tuusen takk for mange gode og sunne oppskrifter. Jeg var ikke klar over at man kan spise sunt, og kose seg samtidig. Det er mulig. Det ser ut at Havre kan brukes til utrolig mye godt enn bare grøt. Tilbake til vaffler oppskrift, disse var utrolig gode og tom mine 2 tenåringer la ikke merke til at det er et sunt alternativ! Jeg har prøvd utrolig mange av dine oppskrifter, vaffler, pannekaker, eplekake, bærkake, snickers,… Masse masse godt!
Så til slutt vil jeg si tusen takk igjen. Jeg spiser masse godt, uten dårlig samvittighet! Og med litt trening så er det ikke noe problem å kose seg ekstra. Hilsen fra meg
Hei Laila!
Tusen hjertelig takk for så hyggelig tilbakemelding, det setter eg virkelig stor pris på! Det er en glede å inspirere med positiv, sunn matglede. Det er akkurat det du nevner eg prøver å fremme på bloggen: man kan spise masse, godt og uten dårlig samvittighet 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg framover.
Ha en riktig fin dag 🙂 Klem!
disse er nydelige! men er manko på kesam, kan det brukes kulturmelk istedenfor? evnt hvor mye av det? 🙂
Tja, det går sikkert bra, men resultatet vil jo bli noko annleis. Bruk kanskje 100 g, men dropp ekstra vatn 🙂
når det står «væske» e d førr d samme? blir d anderledes med vann eller melk?
ka bruke du som væske i disse?
Det er ikkje snakk om meir enn nokre spiseskeier, så det har ingenting å bety kva du bruka 🙂 Eg bruka melk eller vatn, alt etter kva eg har.
Hei! 🙂
Denne oppskriften så veldig god ut!
Kan jeg bruke sjokolade protein isteden for vanilje? 🙂
Hei!
Det gir jo en annleis smak, men det går heilt fint å bruke det 🙂
Disse så gode ut! Hvor lenge tåler røren å stå i kjøleskapet før den må brukes?
Knallgode! Røra tåler fint å stå nokre dager iallefall 😀 3-4 tippe eg!
Hei, tenkte å prøve denne oppskriften, men har ikke kesam… går det an å bruke cottage cheese i stedet (hvis jeg for eksempel kjører røra med stavmikser)?
Hei! Ja, det går fint det 🙂 Evt kan du bruke lettrømme, creme fraiche eller naturell yoghurt!
Nok en knallgod oppskrift fra deg samt fin måte å bruke modne bananer på! De ble helt perfekte 🙂 Ny favoritt.
Fantastisk, Nina! Kjekt oppskrifta falt i smak 🙂
Hei! Hvor mye melk burde man ha?
0,5 dl kanskje – juster til en passelig røre 🙂