Linda Stuhaug

Annonse

24. mars 2015

Sunne vafler

Sunne vafler
Hei! I morgon er ikkje kva som helst dag, det er nemlig den store vaffeldagen!
Dette feires internasjonalt over heile verden 25.mars, og såklart må det feires med oppskrift på vafler her på bloggen også. Dette er sunne og mektige vafler som kan nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, til kaffien, mellommåltid eller kvardagskos. Oppskrifta har fulgt meg over eit år, og tilbakemeldingane på dei har våre knallgode 🙂
Vaflene er grove, proteinrike, sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –
Sunne vafler, 3-4 plater 2 egg 60 g (glutenfritt) havremel 20 g valgfritt mel 100 g kesam original 2 ts sukrin+ 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme 1 ts bakepulver Væske til passe konsistens
Slik gjer du: Miks sammen ingrediensane og juster med vatn til ei passelig tynn vaffelrøre. Steik gylne i vaffeljern, gjerne med litt kokosolje eller smør om det trengst.
Ca. 125 mettande kalorier per vaffelplate!
Lenkene er sponsa.
Tips og alternativer – For melkefri vafler kan du bruke kokoskrem, soyayoghurt, søtpotetmos, gresskatmos eller most banan. Naturligvis vil frukt og grønnsaker gi fra seg litt smak, men det er berre godt. – Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 4 ts sukker. – Som valgfritt mel kan du bruke det meste, også meir havremel. Kokosmel, fiberfin, bokhvetemel eller vaniljeprotein pleier eg å bruke.
Min favoritt er å servere vaflene varme med cottage cheese eller kesam, friske bær og gjerne sukkerfritt syltetøy. En anna uslåelig kombinasjon er heimelaga nugatti eller mandelsmør med bananbiter!
Tenkte det passa fint å poste oppskrifta dagen før, så kan man evt. lage opp røra ikveld og steike ferske vafler til frukost imorra, eller gjere klar lunsjboksen. Kan fint nyetes som ettermiddagsvafler også selfølgelig 🙂
Håper det smaker!

Hei!
I morgon er ikkje kva som helst dag, det er nemlig den store vaffeldagen!

Dette feires internasjonalt over heile verden 25.mars, og såklart må det feires med oppskrift på vafler her på bloggen også. Dette er sunne og mektige vafler som kan nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, til kaffien, mellommåltid eller kvardagskos. Oppskrifta har fulgt meg over eit år, og tilbakemeldingane på dei har våre knallgode 🙂

Vaflene er grove, proteinrike, sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –

Sunne vafler, 3-4 plater
2 egg
60 g (glutenfritt) havremel
20 g valgfritt mel
100 g kesam original
2 ts sukrin+
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
Væske til passe konsistens

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane og juster med vatn til ei passelig tynn vaffelrøre. Steik gylne i vaffeljern, gjerne med litt kokosolje eller smør om det trengst.

Ca. 125 mettande kalorier per vaffelplate!


Lenkene er sponsa.

Tips og alternativer
– For melkefri vafler kan du bruke kokoskrem, soyayoghurt, søtpotetmos, gresskatmos eller most banan. Naturligvis vil frukt og grønnsaker gi fra seg litt smak, men det er berre godt.
– Bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 4 ts sukker.
– Som valgfritt mel kan du bruke det meste, også meir havremel. Kokosmel, fiberfin, bokhvetemel eller vaniljeprotein pleier eg å bruke.

Min favoritt er å servere vaflene varme med cottage cheese eller kesam, friske bær og gjerne sukkerfritt syltetøy. En anna uslåelig kombinasjon er heimelaga nugatti eller mandelsmør med bananbiter!

Tenkte det passa fint å poste oppskrifta dagen før, så kan man evt. lage opp røra ikveld og steike ferske vafler til frukost imorra, eller gjere klar lunsjboksen. Kan fint nyetes som ettermiddagsvafler også selfølgelig 🙂

Håper det smaker!

Annonse

14 Kommentarer

C

Christine

5. desember 2018

Disse så gode ut! Hvor lenge tåler røren å stå i kjøleskapet før den må brukes?

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Knallgode! Røra tåler fint å stå nokre dager iallefall 😀 3-4 tippe eg!

D

Dina

15. august 2020

Hei! Hvor mye melk burde man ha?

Linda Stuhaug

17. august 2020

0,5 dl kanskje – juster til en passelig røre 🙂

M

Monica

11. april 2021

Dette er blitt en hit hos oss. Minsten på 10 åt lager dem. Men hun hadde brukt mager vaniljekesam i og det var nyyyydelig godt

Linda Stuhaug

11. april 2021

Så hyggelig å lese, Monica 😀

N

Nina

25. mars 2019

Nok en knallgod oppskrift fra deg samt fin måte å bruke modne bananer på! De ble helt perfekte 🙂 Ny favoritt.

Linda Stuhaug

26. mars 2019

Fantastisk, Nina! Kjekt oppskrifta falt i smak 🙂

A

Anne

22. mars 2019

Hei, tenkte å prøve denne oppskriften, men har ikke kesam… går det an å bruke cottage cheese i stedet (hvis jeg for eksempel kjører røra med stavmikser)?

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Hei! Ja, det går fint det 🙂 Evt kan du bruke lettrømme, creme fraiche eller naturell yoghurt!

S

Silje

23. mai 2018

Hei! 🙂 Denne oppskriften så veldig god ut! Kan jeg bruke sjokolade protein isteden for vanilje? 🙂

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Hei! Det gir jo en annleis smak, men det går heilt fint å bruke det 🙂

E

Elise

7. mars 2018

når det står «væske» e d førr d samme? blir d anderledes med vann eller melk? ka bruke du som væske i disse?

Linda Stuhaug

7. mars 2018

Det er ikkje snakk om meir enn nokre spiseskeier, så det har ingenting å bety kva du bruka 🙂 Eg bruka melk eller vatn, alt etter kva eg har.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg