Laks med blomkål-og brokkoligrateng

Hei, og god onsdag!

Idag har eg eit deilig middagstips med laks som hovedråvare, servert med krema blomkål- og brokkoligrateng. En middag som lages relativt kjapt, er sunn og veldig smakfull:

Blomkål- og brokkoligrateng, 4 personer
1 blomkål
1 brokkoli
1 bunt asparges, kan droppes eller bruk andre grønnsaker, f.eks en ekstra blomkål/brokkoli
1,5 bokser creme fraiche
1-2 dl valgfri melk
Salt & pepper
Evt. 2 fedd pressa kvitløk
Revet ost

Kutt grønnsakene i passelige biter og ha i en ildfast form. Visp sammen creme fraice, melk, salt, pepper og pressa kvitløk om du ønsker det. Hell blandinga over grønnsakene og steik på 180 grader i ca. 35 minutter. Ha over revet ost dei siste 15-20 minuttane.

Ovnsbakt laks, 4 personer
8 laksefileter
Krydder etter smak, eg brukte grovkverna chili

Sett inn i ovnen sammen med grønnsaksformen ca. 15 minutter (når du topper gratengen med ost) – sett då på varmluft. Maten blir ferdig på likt!

Blomkål- og brokkoligratengen kan nytes til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. Varier med ulike krydder, urter og tilleggsgrønnsak etter smak og behag!

Gratengen gir fra seg saus, så noko ekstra saus eller dressing på sida er ikkje nødvendig. Server gjerne med ris, potet, søtpotet eller lignande om du ønsker det, eller lur inn poteter/søtpoteter i sjølve gratengen.

Nyt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Charlotte

  Det så fantastisk godt ut!! Flotte treningsklær!!:))

 2. spisogspar

  Så godt det ser ut! Nam!

 3. Madeleine

  åh nam så godt det så ut =)

 4. Birgitte

  Hei Linda! Jeg er en godt voksen dame (i hvertfall gammel nok til å være moren din), som er innom bloggen din men ujevne mellomrom. Jeg er glad i å lage mat, tilbyr meg ofte og blir ofte bedt om å lage. Likevel hender det at inspirasjon og kreativitet er på visitt et annet sted enn i mitt hode. Jeg er derfor så utrolig imponert over alt det lekre du disker opp med! Det virker som du har et utømmelig lager av lekre retter på lur. Mye inspirasjon og mye glede, og ikke minst er det hyggelig å følge bloggen til en jente som er så blid og positiv. Alt godt! Klem fra Birgitte

 5. Anette Skauen

  Ååh, det så helt fantastisk godt ut! Kjempefine trenings klær 🙂

 6. fina bilder

 7. Linda Marie Stuhaug

  Tommy: Takk for det!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Anette Skauen: Ikkje sant? 🙂 Laksemiddagen smakte fantastisk!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Birgitte: Hei Birgitte! Tusen hjertelig takk for en hyggelig kommentar, slike ord setter eg virkelig pris på. Det skal virkelig ikkje stå på kreativiteten, den holder meg med jamnt og trutt 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere framover! Klem tilbake 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Knallgodt var det 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  spisogspar: Det var absolutt en smakfull middag 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Så bra! Takk for det 🙂