Sukkerfri, heimelaga smil sjokolade

Hei!

Det er torsdag og helga, for å ikkje snakke om påska nærmer seg fort. Det passa å komme med litt sukkerfri og sunnere alternativer til snacks. Etterkvart kjem eg med eit oppsummeringsinnlegg med sunnere påskesnop, med masse oppskrifter og oversikt over allergier/intoleranser – alltid kjekt med slike temainnlegg!

Håper karamellfylte sjokolader, som smil sjokolade kan friste –


Innlegget inneholder annonselenker.

Du trenger, ca. 12 store biter
60 g sukkerfri sjokolade
1 dl vikingmelk (usøtet), evt. fløte
15 g sukrin gold
10 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning

Framgangsmetode
1. Start med å lage den flytande karamellmassen. Ha vikingmelk, sukrin gold og yaconsirup i en bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen ca. 5 minutter. Massen skal bli karamellfarga med litt tjukkare, men likevell flytande konsistens. Sett til avkjøling. Du kan og koke massen i kjele, det tar litt lengre tid.

2. Smelt sukkerfri sjokolade (gjerne med 1 ts cocosa for å få den enklere å jobbe med), hell ei skei i formbare konfektformer og bre godt oppover kantane. Sett i frysaren til avkjøling 5-10 minutter.

3. Visp opp karamellmassen. Er den for tjukk kan du spe på med litt vikingmelk til passe konsistens. Hell i sjokolade»koppene» med eit par millimeter igjen øverst.

4. Bruk resten av den smelta sjokoladen til å dekke godt over karamellen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna.

5. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
Kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og maldonsalt er kanongod, så ha gjerne litt maldonsalt i sjokolade»koppen» før du fyller med karamellmassen for litt ekstra smak. Setter virkelig prikken over i-en!

Nyt sjokoladelykken1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. sunniva70

    Herlig blogg med flotte bilder og inspirerende oppskrifter:) Må prøve å lage denne sjokoladen! Fin torsdag til deg;)

  2. spisogspar

    Så nydelig det så ut! Nam! Ha en fin dag:)

  3. kathrin

    ser at denne oppskrifta er ulik forrige innlegg om SMIL sjokoladen. her har du mindre vikingmelk og masse mindre sukrin gold, pluss at her er det laga med sjokolade og forrige kakao. dessverre litt forvirrande hvilken en ska velge. Har du bare dobla oppskrifta på første innlegg slik det blir fleire sjokoladebita? Forskjell på smaken med kakao og sjokolade? Forrige var der også salt i oppskrifta.

  4. Emilie-Therese

    Nam!

  5. Iselin Renée

    Ååh nå fikk jeg vann i munnen! 🙂

  6. Charlotte

    Det så fantastisk ut!!

  7. Madeleine

    Nam! de så kjempe gode ut <3

  8. Medisinstudent

    Sjokolade <3

  9. Linda Marie Stuhaug

    Medisinstudent: Alltid en slager 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Så bra! Dei var fantastisk gode 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Smelta bort i munnen!

  12. Linda Marie Stuhaug

    Iselin Renée: Så bra då 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Nydelige 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    kathrin: Alltid den sist oppdaterte oppskrifta som er den beste, visst ikkje hadd eg skrive en av dei andre variantane 🙂 Dette er anneleis og meir presis oppskrift fra begge dei andre variantane eg har lagt ut.

  15. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Så bra! Ha en fin kveld 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    sunniva70: Tusen takk for det! Anbefaler sjokoladen på det varmaste 😉 Ha en fin kveld 🙂

  17. Elisabeth Wang

    Disse så så nydelige ut at de må testes:) Eneste er at jeg sliter med å finne konfektformer? Har lett i mange matbutikker i tillegg til jernia og Nille og Kremmerhuset. Tips til hvor jeg kan finne slike former?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Elisabeth Wang: Konfektformer kjøper eg på Panduro, helsekostbutikker, jernia eller andre kjøkkenbutikker 🙂 Finner også mange på nett, blant anna Ebay!

  19. Kathe-Mari

    Kan man erstatte vikingmelk med et melkefritt alternativ? I såfall, hva er best egnet? (Har du testet?:)

    1. Fredrikke

      Prøvde med alpro soya «matfløte» i går, virka godt i går, men i dag smaker det litt kornete, på et vis. Nå har eg brukt fibersirup clear og littegrann vanlig sirup istedenfor yaconsirup, mulig det er derfor? Må prøve å få tak på yaconsirup….. men ikkje soyasmak iallefall 🙂 så tror det kan bli bra!

      1. Hei 🙂 Det er mulig det er fibersirup clear/sirup som er grunnen til det. Yaconsirup eller fibersirup gold skal vertfall gi godt resultat 🙂 Ellers skal det seiast at eg ikkje har prøvd med soyafløte, så det er mulig den også, så det er vell berre å prøve og feile med 🙂

  20. Julie @ WolfItDown

    <3 Smiiiiil er så godt :D Tusen takk for påminning om oppskrift, og ha en super helg! :D x

  21. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Kombinasjonen mellom sjokolade og flytande karamell er jo berre magisk 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Kathe: Eg har ikkje testa nei, men melkefri varianter av fløte vil kunne gå. Men veldig mange melkefri fløyter gir fra seg masse smak, så det kan ødelegge litt…

  23. Alexandra

    Digger bloggen din! Super inspirerende og skikkelig gode oppskrifter. Herlig at de ofte er uten sukker også, så kan man nyte dem med god samvittighet. Blir glad når jeg leser hvor lett det er å lage sunn snacks og det smaker bedre enn det man kjøper på butikken. Tusen takk Linda!!!!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Alexandra: Så hyggelige ord å lese, tusen takk Alexandra 🙂 Veldig kjekt at oppskrifter har falt i smak hos deg! Ha en super tirsdag 🙂

  25. Er denne oppskriften glutenfri??:)